Hangimarka gaz taktırmalıyım?

TEKNİSYEN4

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Renault 19Europa 1.6 RTE Alize(2001 Model) Arabam var üzerinde Ekogaz marka sıralı otogaz takılı arabayı 2 ay oldum alalı fakat bu ekogaz canıma tak ettirdi sorunları hiç bitmiyor .En büyük sorunu debriyaja basar basmaz stop ediyor tabiiki gazda kullanırken kırmızı ışıklarda stop ediyor servisine götürdüğüm halde çözüm de bulunmuyor. Kısaca bunu söküp atacağım sizlerdende fikir almak istedim.Sorun çıkartmayacak bir sıralı sistem taktırmak istiyorum.
Ne tavsiye edersiniz arkadaşlar ?Daha çok bu marka arabası olupta gazlı kullananların yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

valla arkadas cevremdekı herkes atiker dıyor bırde adam gıbı servıse git merdıven altı olanlara gıtme katil bile oluırsun

Bildiğim kadarıyla bütçe meselesi biraz. Epey bir fiyat farkı varmış aralarında.
Ne kadar ayırabileceğine göre değişir tavsiye edilecek marka.

valla arkadas cevremdekı herkes atiker dıyor bırde adam gıbı servıse git merdıven altı olanlara gıtme katil bile oluırsun

İlgine teşekkür ederim arkadaşım ama buradaki şikayetleri en çoğu atikerden her markadan şikayet var aslında karar vermek zor...

Lpg li araç kullananlar öncelikle şunu bilmeliler LPG kitinde bulunan parçalar enjeksiyonlu araçlar için (Tank, regülatör(Buharlaştırıcı), enjektörler, LPG ECU su yani beyni, multivalt, hortumlar ve diğer bağlantı elemanları ) aynı marka olacak diye bir kural yok örneğin enjektörleriniz iyi değilse tıkanmışa veya arızalanmışsa kaliteli farklı bir marka enjektör takarak daha ucuza sorunu halledebilirsiniz. şu markadan verim alamadım deyipte komple sistemi yenilemeye gerek yok.
bir marka lpg enjektörü 3 parçadan oluşuyor ve diğer marka enjektörde 50 ye yakın parça varsa elbetteki kalite farkı olacaktır.
Birde en önemli husus serviste iyi bir elektronikçinin olmamasıdır, çünkü benzin ECU su ile LPG ECU su tam uyum içinde ayarlanmazsa iyi verim alınamaz. Enjeksiyonlu araçlarda bu uyum iyi sağlanırsa göreceksinizki performansta %2-5 lik bir düşüş olacak bunu da bayırda bile hissedemeyeceksiniz. saygılarımla

Kardeşim biz normal şartlarda gaz olayını tasvip etmiyoruz. Fakat gaz taktırmaya niyetliysen, ki öyle olduğu için benim sana ilk tavsiyem makineye ekstra yağlama sistemi taktırmandır. Marka olarak zaten herkesin bildiği gibi Atiker ve Zavoli gibi iki dünya devi var.
Yakın çevremden aldığım duyumlarda Atiker bir adım daha önde.. Biz elimizden geldiğince yardım etmeye, destek olmaya çalışırız fakat bi yere kadar. Sonuçta burada herkesin bilgisi belli bi düzeyde. Benim sana asıll ama asıl tavsiyem şudur ki bu işi, işin ehli olan birisine veyahut Renault servisine danışarak halletmeye çalış..

Kolay gelsin. Hayırlısı olsun

hocam daha önce nissan primeramızda tomasetto vardı normalde iyi sistemdir taktıranlar memnundu ama bizde sıkıntısı bi bitmedi arabayı sattırdı bize.şimdi 2.0 vectra var BRC var üstünde bitek gaza geçerken farkediyoruz arabanın lpg li olduğunu.hiçbir problemimiz yok maşallah.BRC tavsiye edebiliyorum yani.

Geri