Harcadığınız kalori miktarını hesaplayın...

aydinsn

Beşiktaşım
Reaction score
0
1 öncelikle temel ihtiyacınızı hesaplayın. Bu değer tüm vucut fonkiyonlarınızı rahatlıkla yerine getirebilmesi için gerekli olan kalori miktarıdır.

erkekler
Ağırlık*21,6=...........kcal

kadınlar
Ağırlık*19,2=...........kcal

Örneğin 54 kilo olan bir kadının temel ihtiyacı 54*19,2=1037 kcal'dir

2 Şimdi temel ihtiyacınızı aktif faktör ile çarpın:

az hareketli
Fazla hareket etmeyen, spor yapmayan, sürekli ofis koltuğu veya arabada oturanlar bu gruba girerler.
Temel ihtiyaç*1,4=...........kcal

biraz hareketli
Bilgisayar karşısında çok zaman geçirse de hareket eden, merdiven çıkan, kendini zinde tutanlar bu gruba girerler.
Temel ihtiyaç*1,7=........kcal

çok hareketli
Fiziksel güç sarf edilen bir işte çalışanlar(inşaat işçisi, ev kadını, zanaatkarlar...) ve düzenli spor yapanlar( haftada en az 4 kere) bu gruba girerler.
Temel ihtiyaç*2,0=.......kcal

Günlük toplam kalori miktarınız ve aktif faktörünüze bağlıdır. Vucudunuza ancak yakabileceği kadar kalori alın. Çünkü kalanı yağ olarak depolanacaktır...

çarptım , topladım ve böldüm..kalori çıkmadı benden kardeş..ne iş :D
eywalla güzel bilgi..

ya kalori hesalayarak hareket edeceksek yandık... :) :)

kilo problemi!!!

Benim kilo problemim var! Temel ve ihtiyaç kalorimi hesapladım, ben çıkan kaloriyi hergün alırsam şimdikinin iki katı olurum heralde. (normal kilodaki insanlar için normal heralde) Ama kalori hesabı değilde yediğine dikkat edersen daha faydalı olur diye düşünüyorum. Fazla yağlı yemek, 20:00'den sonra yemek (gece sabaha kadar hh'deyken nası olacak bilmem ama), fazla alkol, hareketsizlik ve en önemlisi sebze ve meyveyi az tüketmek vb. böyle devam ediyor. Haksızmıyım sizce?
:lol:

saoLasın...
PayuLaşımın İçin Teşekkür Ederim...

Geri