harddisk problemı

35deniz

New member
Reaction score
0
arkadaslar bende 2 tane 80gb lık samsung hardısk var bırını sıstem dıgerını ıse yedek olarak kullanıyorum fakat bu aralar yedek harddısk takılı oldugunda bılgısayarım acılmıyor bende mecbur yedek harddıskımı cıkartıyorum bılgısayarımı bu sekılde acabılıyorum calıstırabılıyorum ama herseyım yedek hardısıkımde problem ne olabılır verılerı kaybetmeden sorunumu herhangı bır programla cozebılırmıyım yoksa servıse mı gondermem gerekıyor

tesekkurler

buyuk ıhtımal diskin arızalı elektrık gidip gelmesı falan olduysa dıskın zarar gormus olabılır sen en iyisi diski garantıye gonder

BİOS tan acık olup olmadığına bak
bide jumper ayarlarını kontrol et C: MASTER D: SLAVE lazım

slave master HDDye takılan ide kablolarının birincil we ikincil olanlarıdır.

sorunsuz bir hard disk baglantısı ıcın sistem kurulu olan master olmalıdır... hard diskler fabrıka cıkıslı olarak master desteklerler takılan ide kablosunun master olması için ide kablosunun ortadaki soketının sistem kurulu hddde takılı olmaıs gerekır...bu sekilde baglı bır hard disk sorunsuz clısır...

jumper dedıgımız ufak parcalarla (hard diskin arkasına takılır) slawe master ayarlarını yaparak ıkı hard dıskıde kullanabılırsın...

hard diskini eger bır sefer kullanmayı basarabılırsen kesınlıkle yedegını al hard dısk sorunları genelde çöpe gıtmesıyle we yenısının alınmasıyla son bulur...

we eğer anakartın sata desteklıyse kesınlıkle sata cıkıslı bı hard dısk al derım...

Geri