Harddiskim pc yi gömüyor yetişin .....:(

bahadır_88

New member
Reaction score
0
s.a arkadaşlar geçenlerde bahsettiğim harddisk olayımd abu seferde başka bir olay oldu .. :(
şimdi geçen haftalarda harddiskimini sata elektrik giriş yeri yanmıştı ama bilgisayarcı tamir etti bu arada bende evi taşıdığım için ancak bu gün bakamaya fırsatım oldu. bendeki sata usb çeviriciyi pc bağladığım zaman ilk başta harddiste hatır hutur sesler geliyor sonra susuyor ve pc ye bağlanmıyor bu çevirici aparatın yani adaptörüün çıkışlarını ölçtüm voltaj gördüm ayrıca led yanıyor üstünde acaba bunun sıkıntısı nedir arkadaşlar birine sordum dallamam hardiskin ölmüştür bozuk aparatı niye taktın felan dedi ama aparat sağlam yani gerçi yarın tekrar götürecem bilgisayarcıya yarına kadar sabredemedim ...:(

Yok gülüm yanlış anlama yazdığın yazı komiğime gitti hatur hutur vb. :D :D

çeviriciyi takmadan direk kasaya bagla biosta gözüküyormu diye bak

yav ustalar çevirici olmadan direk kasaya bağlamak aklıma geldi ama erindim kasanın yeri biraz sıkıntılı şimdi o minnacık yere girip p harddiski takmak müslümana gavur işkencesi mağlum bende biraz kalıplıyım ben o cüsseyle nasıl girim oraya sizce harddisk yanmışmıdır ????

haci sorunsuz gunun yok :)

belki yapan eleman yapamadi:confused1: bazen bendede oluyor harici farkli bir disk takinca tanimiyor baska makinaya takiyorum aninda goruyor

belki surucu guncellemek gerekir...

By_S€KOPY;1970098598' Alıntı:
haci sorunsuz gunun yok :)

belki yapan eleman yapamadi:confused1: bazen bendede oluyor harici farkli bir disk takinca tanimiyor baska makinaya takiyorum aninda goruyor

belki surucu guncellemek gerekir...

hocam haklısında yapan adam hdd nin içindeki dosyaların adını söyledi pc ye takıp denemiş o bu gün gittim bıraktım harddiski ve çeviriciyi neden böyle oldu allah kahretssin lanet olsun böyle şeyler hep beni bulur zaten ... :( :( :(

yav arkadaşlar harddiskim kafa atıyormu ne yapacaz böyle bir akıl verin içinde çok önemli veilerim var ... :( :( :(

slave-master ayarlarından kaynaklanabilir. üzerindeki jumper'lardan ayar yapabilirsin. hdd üzerindeki etikette hangi pinleri kısa devre yaptırman gerektiği yazıyor

By_S€KOPY;1970098829' Alıntı:
cevirici kablo al dene belki kablodan yada suruculeri guncelle

o dediğin nasıl olacak anlamadım ???
ben zaten sata usb çevirici kullanıyorum...

slave-master ayarlarından kaynaklanabilir. üzerindeki jumper'lardan ayar yapabilirsin. hdd üzerindeki etikette hangi pinleri kısa devre yaptırman gerektiği yazıyor

hocam konuyu biraz açarmısın ?
şimdi baktım üzerinde jumper felan yok ????

Geri