harddisk'te jumper olmassa ne olur?

Blade

BaBaCaN
Reaction score
0
arkadaşlar western digital 250gb harddisk'im var ve windows açılışında çok bekleme ve gacır gucur sesler geliyor, ama sadece açılışta

maxblast4 programıyla sıfırlama yaptım tam 10 saat sürdü, windows'u tekrardan kurdum yine gacur gucur sesler geliyor.

kasayı açtım harddiskte jumper olmadığı dikkatimi çekti acaba sorun nerden kaynaklanıyor bir yardımcı olabilirseniz inanınki çok makbule geçecek vallaha.

teşekkürler

jumper bildiğim kadarıyla sadece birden fazla hdd kullandığında gereklidir
yani primary yada secondary seçebilmen için..
sesler hdd nin kullanım şartlarına bağlı olarak artık ömrünün dolduğunu gösteriyor
yinede profesyonel arkadaşların tavsiyeleri olacaktır
onlara da bir bak derim

WD sata hard disklerin hepsinde jumper olduğunu sanıyordum? bir yanlışlık yok demi?

Jumper ayarları sata ve sata2 için ayarlanır eğer anakart sata2 yi destekliyorsa jumper ayarını değiştirmen gerekir (ufak bir klips var onun yerini değişmen kafi).

WD açılışta ses yapması normaldir WD ler performans diskleridir özelliklede black serileri...

jumper le alakası yok.Jumperin görevi 1. 2. dir.birden fazla hdd yada ayni anda hem cd rom hem hdd hem esata hem disket sürücü kullanabilmen için ara kablo prensibindedir ;)

yardımlar için hepinize teşekkür ederim,

en son anakartı deeğiştirmeden önce takılıydı. Teknik servis jumperı çıkartmış, önceden tek hdd kullanırken bile takılıydı

Geri