kevin_garnett
New member

Ankara'daki 19 Mayıs provalarında haremlik selamlık uygulama iddiası...
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ankara’da kız ve erkek öğrencilerin 19 Mayıs provalarını ayrı ayrı yaptıklarını iddia etti.
TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün akşam 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı görüşülürken kürsüye çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Altındağ Kaymakamlığı'nın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları ile ilgili olarak ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderdiği yazıyı okudu.
İnce, "Provalarda bile kız çocukları ile erkek çocuklarını aynı stadyuma almıyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Biz bu çocukları aynı yerde okutmak istiyoruz -ki- karma eğitimi bu ülkeye Mustafa Necati 1926'da getirdi, siz 2007'de karma eğitimden vazgeçiyorsunuz, Sayın Bakan. Bence bunun hesabını vereceksiniz. Bu, çok ilginçtir. Çocukların provalarda bile aynı stadyumda yan yana gelmelerini engelliyorsunuz." dedi.
BAKANLIKTAN İDDİALARA YALANLAMA
Milli Eğitim Bakanlığı bugün gazetelerde çıkan “Provalarda harem selamlık uygulama” başlıklı haberlerde yer alan bilgilerin “tümüyle tek yanlı” olduğu bildirdi.
Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin TBMM Genel Kurulu'nda konuyla ilgili iddiaları dile getirmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in iddiaları cevapladığı belirtildi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının 81 ilde, tüm ilçelerde, salonları ve ortamı uygun orta öğretim kurumlarında coşkuyla kutlanması için bakanlık tarafından her türlü önlemin alındığı belirtilen açıklamada, bu kutlamaların, Cumhuriyetin kurulduğu tarihten bu yana olduğu gibi kız, erkek karışık bir şenlik havasında kutlandığı belirtildi.
Bu yılki gösterilerin her yıl yapılandan “daha kapsamlı olması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatının uyarıldığı” belirtilen açıklamada, “(Provalarda harem selamlık uygulama) başlıklı haberde yer alan bilgiler tümüyle tek yanlı ve ideolojik niteliktedir” ifadesine yer verildi.
İŞTE BELGELER

---
Kaynak: Hürriyet
Net Kaynak: Haber3