Harp Akademisi'nde TÜRBAN

o türban deiL ki başörtüsü =) TSK buna karsı deiL =)

Türban dediğiniz şeyi sokakta görüyoruz ne alaka başörtüsüyLe türbanı karıstırmak :hhmanD

komik bi haber...

Gerçi VoLkan, Cevabını Vermiş Zebani Ama İznin OLursa Bende İki KeLam Etmek İsterim.

Sıkmabaş, Türban, Başörtüsü, Yazma, Yemeni; BunLarın Hepsinin Amacı İnanç Gereği İnsanLarın BaşLarını Örtme ŞekiLLerdir. Amaç Aynı OLduktan Sonra, Neden ŞekLi İnsanLarı Rahatsız Eder. Bunun Mantık Neresinde. İranLı KadınLarı Örnek ALdığı ve Şeriatin Motifi OLduğu GerekçesiyLe Karşı ÇıkanLarda Var. Ama Bu Mantığın, ALtı Boş Ve Çürüktür. Çünkü Her Saç ModeLinin Ait OLduğu ve Akımının BaŞLadığı Bir ÜLke Var. Fransız Tipi Saçına ŞekiL Veren Kadınada Sen Fransız Gibi Saçına ŞekiL Veriyorsun Diyerek Karşı ÇıkmakLa TürbanLıya Karşı Çıkmak Arasında Fark Yoktur.

Türban karaçarşafın günümüzdeki gelişmiş halidir.Bana göre.

ALINTI;
türbanlıların dost ülkelerden 'misafir' öğrencilerin yakınları olduğu anlaşıldı. TSK'nm eğitim kurumlarında Pakistan, Azerbaycan gibi birçok ülkeden öğrenci eğitiliyor.

ONLAR MİSAFİRMİŞ.!! ONLARA SERBEST.. BİZLER ASILIZ. BİZLER GERÇEK SAHİBİ OLDUĞUMUZ ORDUMUZUN VE MİLLETİN DEVLETİN KENDİSİYKEN BİZE YASAKMIŞ.. MANTIĞA BAK HİZAYA GEL..

NEYSE ZATEN HERKES BU DÜNYDA MİSAFİR !! ONUDA BEN HATIRLATAYIM.. SİZDE İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN SİZEDE HERŞEY SERBEST.. GÜN OLA HARMAN OLA...

türbanLa basörtüsü aynı sey deiLdir... Bunu hiç bi zaman anLamaycaksınız...

Gidin 70 yaşındaki nineye sorun sizin zamanınız da türban var mıydı die? aLıcaqınız cvp 2 tane... ya başörtüsü yada kara çarsaf ; )

üLkemizde türban cemaat örgütLerinin cogaLmasından sonra cogaLmasıya basLadı... 1980-85 yıllarından sonra...

+ oLarak türbanın baqLanış şekiLLerine göre kimin hangi cemaatten örgütünden oLduqunu rahat bi şekiLde anLayabiliriz... buna örnek vermeye gerek yok bunu herkes adı gibi bilio... bilmeyen varsa da google de arastırabilir bi sürü Link cıkıyor ; )

Şimde kalkıp siyasi bir simge oLan türbanı BaşörtüsüyLe aynı kefeye koymayın!

-----------------------------------------------

He herkesin kafasındaki fikir farklıdır o ayrı meseLe ; ) kimi kendi yaşar kendi görür istediğine inanır kimi de cemaat ewLerinde yaşar yada onlarla takılır öyLe öğrenir ; )

arda sana tek soru sorcam

Türban takanlar senin dedigin şekilde baglanıs seklini degiştirip gene senin tabirinle basörtüsü tarzında taksalar üniversiteye alınacaklar mı?

verecegin iki cevap

"evet" dersen zaten artık seninle bu konuda tek kelime etmem nedenide böyle bişeye inanman olur yani senin gibi siyasti bilen bazı seylerin iç yüzünü bilen birisi bunun asla olmuyacagını anlar anlamıyosa zaten kelimeler kıfayetsiz kalır..

"hayır" dersen ozaman ne fark eder basörtüsü türban diye ayırmak ikiside yasak olmuyacak mı ki zaten ikisiylede üniversitelerde derse girmek yasak..

bişeyleri anlamayan birisi varsa bu apacık ortada olayların cemaatle sunla bunla alakası yok sadece benım tanıdıgım 10 larca kişi var hem türban(basörtüsü) takıp hem cemaati sevmeyen insan cogu üniversite..

velhasılı kelam ardacım olay basörtüsü türban su bu olayı degil bunu artık anla senin dedigin sekilde bağlasalarda gene bu sorunların aynısı olcaktı degişen zerre kadar bişey olmayacaktı.

çünkü bişeyi yasaklamak istiyosan ve güç elindeyse gerekçelerinin mantıklı olmasına gerek yoktur sekilde görüldügü gibi ..

düne kadar serbest olan basörtüsü önce "hizmet veren" sonra zamanla alan iyice genişledi "hizmet alan" yapabilselerdi ki yapamazlar kendi evinde bile takmanı yasaklardı ama yapamadılar orası biraz işte..

yani ARDA mantıksız yasakalara kılıf bulana kadar mantıklı çözümler üretilse daha iyi olur kanımca

bu konuda fazla yazmak istemiyorum biliyorumki degişen bişey olmayacak..

iyi forumlar

Gerçi VoLkan, Cevabını Vermiş Zebani Ama İznin OLursa Bende İki KeLam Etmek İsterim.

Sıkmabaş, Türban, Başörtüsü, Yazma, Yemeni; BunLarın Hepsinin Amacı İnanç Gereği İnsanLarın BaşLarını Örtme ŞekiLLerdir. Amaç Aynı OLduktan Sonra, Neden ŞekLi İnsanLarı Rahatsız Eder. Bunun Mantık Neresinde. İranLı KadınLarı Örnek ALdığı ve Şeriatin Motifi OLduğu GerekçesiyLe Karşı ÇıkanLarda Var. Ama Bu Mantığın, ALtı Boş Ve Çürüktür. Çünkü Her Saç ModeLinin Ait OLduğu ve Akımının BaŞLadığı Bir ÜLke Var. Fransız Tipi Saçına ŞekiL Veren Kadınada Sen Fransız Gibi Saçına ŞekiL Veriyorsun Diyerek Karşı ÇıkmakLa TürbanLıya Karşı Çıkmak Arasında Fark Yoktur.

sen Atatürk'ü, Cumhuriyet'i ve TSK'yı tanımadan forumda bana birşey yazma yazsanda ben umursamıacam bundan haberin olsun...

arda sana tek soru sorcam

Türban takanlar senin dedigin şekilde baglanıs seklini degiştirip gene senin tabirinle basörtüsü tarzında taksalar üniversiteye alınacaklar mı?

verecegin iki cevap

"evet" dersen zaten artık seninle bu konuda tek kelime etmem nedenide böyle bişeye inanman olur yani senin gibi siyasti bilen bazı seylerin iç yüzünü bilen birisi bunun asla olmuyacagını anlar anlamıyosa zaten kelimeler kıfayetsiz kalır..

"hayır" dersen ozaman ne fark eder basörtüsü türban diye ayırmak ikiside yasak olmuyacak mı ki zaten ikisiylede üniversitelerde derse girmek yasak..

bişeyleri anlamayan birisi varsa bu apacık ortada olayların cemaatle sunla bunla alakası yok sadece benım tanıdıgım 10 larca kişi var hem türban(basörtüsü) takıp hem cemaati sevmeyen insan cogu üniversite..

velhasılı kelam ardacım olay basörtüsü türban su bu olayı degil bunu artık anla senin dedigin sekilde bağlasalarda gene bu sorunların aynısı olcaktı degişen zerre kadar bişey olmayacaktı.

çünkü bişeyi yasaklamak istiyosan ve güç elindeyse gerekçelerinin mantıklı olmasına gerek yoktur sekilde görüldügü gibi ..

düne kadar serbest olan basörtüsü önce "hizmet veren" sonra zamanla alan iyice genişledi "hizmet alan" yapabilselerdi ki yapamazlar kendi evinde bile takmanı yasaklardı ama yapamadılar orası biraz işte..

yani ARDA mantıksız yasakalara kılıf bulana kadar mantıklı çözümler üretilse daha iyi olur kanımca

bu konuda fazla yazmak istemiyorum biliyorumki degişen bişey olmayacak..

iyi forumlar

türbanLıLar da BaşörütüLüLerde Kamu aLanına giremez Volkancım bunu benden iyi biliosun ; ) Bu üLkenin anasayasasıda beLLi hukuk kuraLLarı beLLi... Sen yazdıklarımı inkar edebilirsin istediğin kadar umrumda deiL o senin kendi düşüncen banada buna sayqı duymak düşer... ama; Türkiye Cumhuriyeti'nde türban bir siyasi simge oLarak biliniyor mu? Evet biliniyor ; ) SizLer ne kadar inkar etseniz de etmesenizde =) beni bu baqLar...

sen istediğin kadar türbanLa Başörtüsü aynıdır desende arasında daqLar kadar fark oLduqunu benim 7 yaşındaki yeqenimde biliyor =)

EskiLere bakıyorumda türban değiLde Başörtüsü taqıyor... Bi gün durdurup sorucam yaşLı bi teyzeye türbanla başörtüsü arasındaki farkı size ne güzeL anLatıcak =) videoya da aLıcam onun cvpını sizi sizi mutLu etmek için koyucam foruma bakalım o zaman cvpınız ne olucak =)

hiç aLıntı maLıntı yapmayın bi dünya işim var... aLıntı yaparsanızda cvp beklemeyin yazdıqınızLa kalırsınız... Volkan yaqın arkadasım oLduqu için cvpLadım yoksa qimseye cvp yazmıacam ; )

sen Atatürk'ü, Cumhuriyet'i ve TSK'yı tanımadan forumda bana birşey yazma yazsanda ben umursamıacam bundan haberin olsun...

Seni severim Arda senle tartışmak da istemiyorum.Ama neden yorumuna Atatürk', Cumhuriyeti, TSK yı kattın? McNamara genel konuştu, yorumunda Atatürk'e, Cumhuriyete, TSK ya dil uzatan bir cümle kullanmadı ki. Neden böyle bir yorum yaptın anlamadım..

Bir konu hakkında bilgisi olmayanların
çıkıp da başörtü vs. türban muhabbetine
girmesi herhalde moda oldu.. Bırakın da Allah'ın emrini
insanlar istediği gibi uygulasın. 40 sene önce yokmuş.. Gören de
gidip o devirde yaşayıp da geri gelmiş sanacak..

Ben TSK'yıda, Atatürk'üde, Cumhuriyetide, Senden ve Senin Zihniyetindeki İnsanLardan Kat ve Kat İyi Tanıyorum. Sen Dünyada Yoktun, Biz Atatürk ŞiirLerini EzberLeyip, ULusaL MücadeLededeki KahramanLıkLarını Öğrendiğimizde. Cumhuriyetin KazanımLarını Beynimize Kazıdığımızda, Senin Türünde İnsanLarda Yoktu. Yediden Yetmişe Herkes, Bu ÜLkenin Tek Kurtarıcısının ULu Önder OLduğunu İnanarak SöyLüyor ve Kimse Aksini İddia Etmiyordu. Sen ve Senin Zihniyetindeki İnsanLar ULu Önderle Bu MiLLetin Arasına, Bu MiLLetin Geçmişiyle, Tarihi Arasına UçurumLar Açmak Derdindesiniz. Bu MiLLet Sizin Ucuz NumaraLarına GeLmeyecek Kadar AsiLdir.

Cumhuriyetçiyim, Atattürkçüyüm, Peygamber Ocağı TSK'da Başımın Üzerindedir. BunLara BağLı OLmam, İnançLı OLmamı EngeLLemez. İkisinden Birini Tercih Ettirecek Kapasiteye Sahip DeğiLsiniz.Buna Gücünüz Yetmez. Hem İnançLı OLup, Hem Bu DeğerLere Sahip OLmayı Başaramıyosanız, Bu Sen ve Senin GibiLerinin Sorunudur Beni BağLamaz.

Bana, YakıştırmaLarLa, İftiarlarla, Hiçbir GömLeği Giydiremezseniz.

Ben TSK'yıda, Atatürk'üde, Cumhuriyetide, Senden ve Senin Zihniyetindeki İnsanLardan Kat ve Kat İyi Tanıyorum. Sen Dünyada Yoktun, Biz Atatürk ŞiirLerini EzberLeyip, ULusaL MücadeLededeki KahramanLıkLarını Öğrendiğimizde. Cumhuriyetin KazanımLarını Beynimize Kazıdığımızda, Senin Türünde İnsanLarda Yoktu. Yediden Yetmişe Herkes, Bu ÜLkenin Tek Kurtarıcısının ULu Önder OLduğunu İnanarak SöyLüyor ve Kimse Aksini İddia Etmiyordu. Sen ve Senin Zihniyetindeki İnsanLar ULu Önderle Bu MiLLetin Arasına, Bu MiLLetin Geçmişiyle, Tarihi Arasına UçurumLar Açmak Derdindesiniz. Bu MiLLet Sizin Ucuz NumaraLarına GeLmeyecek Kadar AsiLdir.

Cumhuriyetçiyim, Atattürkçüyüm, Peygamber Ocağı TSK'da Başımın Üzerindedir. BunLara BağLı OLmam, İnançLı OLmamı EngeLLemez. İkisinden Birini Tercih Ettirecek Kapasiteye Sahip DeğiLsiniz.Buna Gücünüz Yetmez. Hem İnançLı OLup, Hem Bu DeğerLere Sahip OLmayı Başaramıyosanız, Bu Sen ve Senin GibiLerinin Sorunudur Beni BağLamaz.

Bana, YakıştırmaLarLa, İftiarlarla, Hiçbir GömLeği Giydiremezseniz.

Qismeye bişi giydirmek etmek cabasında değilim ben modacı tasarımcı deiLim =)

Sen ve Senin Zihniyetindeki İnsanLar ULu Önderle Bu MiLLetin Arasına, Bu MiLLetin Geçmişiyle, Tarihi Arasına UçurumLar Açmak Derdindesiniz. Bu MiLLet Sizin Ucuz NumaraLarına GeLmeyecek Kadar AsiLdir.​

Şu sözü benden uzaq tutmanı tavsiye ederim ; ) bu sözün muhattabı ben değiL buqun bazı davaLarda yarqılananLardır...

harp okulunda turban olduysa nolmuş normal er askerlerimizin annelerinin yüzde 90 ıbaş öertüsü takıyorburada olunca mı dikkatini çekmiş .

TSK hakkında ne biliyorsunki bu kişilerin bu şekilde oraya girebileceğini düşünüyorsun?

Uyarı

Arkadaşlar konu ile ilgili içerik ile ilgili yorumlar yapalım konu dışı karşılıklı kişisel özel
yorumlarımızı pm'den veya msn den yaparsak hem konu dağılmamış hemde daha anlaşılır bir şekilde tartışmış oluruz iyi forumlar.

Bu Haber AjansLari Ne Kadar Bos SeyLerLe UgrasiyorLar
AnLamak Mümkün DegiL

Foruma mesaj yazan arkadaşlar benim de bir kaç kelamım olacak izniniz ile;

1- Bir kadının kendisine mahrem sayılmayan erkek kardeş erkek evlat eş vb. gibi birinci derece yakın akrabaları haricinde ve evinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak dışında erkek ortamına çıkması zaten haram değil midir?

2- Eğer kadın kendisine mahrem sayılan kişilerin oldugu bir yerde bulunuyor ve haramda ise kafasını örtmüş mü örtmemiş mi türban mı takmış sıkma baş mı olmuş ne önemi haramda zaten

3- Bana müslümanın müslümanın kanını akıtmadığı mutlu huzur refah içinde yaşayan bir islam ülkesi ismi söyleyin iç çatışmalar mezhep savaşları olmasın kim kimden daha müslümandır diye tartışılmasın o ülkede

4-Bir müslüman bir başka müslümanı nasıl dinsizlik ve inançsızlık ile suçlayabilir ? Bu insanı dinden çıkarmaz mı ?

5- Buraya yazan forum üyelerinin hepsi müslüman en azından ben öyle olduğunu düşünüyorum. Peki biri bir diğer müslüman kardeşine niye saldırıyor. Bunun ortası yok mu?

6- Cenab-ı Hakk Bakara Suresi 62. Ayette şöyle buyuruyor
Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir). (Diyanet Çevirisi inanmayan Elmalılı Hamdi Yazır ın mealine de bakabilir)
Yani Allah' a ve ahiret gününe inanıp iyi amel işleyen kişiler müslğman olmasalar bile mahzun olmayacak ise size ne oluyor da bir müslümanı ithaf edebiliyorsunuz

Melanet hırkası sırta lütfen Hepimiz BİR' İZ

Böyle bişeyin haber yapılması inanın çok yazık. haber bulamıyorlar,ülkenin gündemini bişeye sabitliyorlar,millette uyuyor...

Yawas Yavas DemoKratik , Laik bir cumhuriyet nasıL oLur öğrenmeye basLıyoruz.
LaikLik budur.Herkes Kendi dinini özgürce yasar .

Yawas Yavas DemoKratik , Laik bir cumhuriyet nasıL oLur öğrenmeye basLıyoruz.
LaikLik budur.Herkes Kendi dinini özgürce yasar.

baş örtüsü olmalı diyen kişiler ateistleri niye hor görüyorlar anlamıyorum sonuçta allaha inanmamasıda o kişinin tercihidir ayrıca laiklik kavramınıda tam anlamamışsın sanırım laiklik herkesin dinini özgürce yaşaması değil DİN VE DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNDEN AYRILMASIDIR

Edit: Arkadaş haklı bunlarda yakın İrana gittikçe yaklaşıyoruz!!!!

baş örtüsü olmalı diyen kişiler ateistleri niye hor görüyorlar anlamıyorum sonuçta allaha inanmamasıda o kişinin tercihidir ayrıca laiklik kavramınıda tam anlamamışsın sanırım laiklik herkesin dinini özgürce yaşaması değil DİN VE DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNDEN AYRILMASIDIR

Edit: Arkadaş haklı bunlarda yakın İrana gittikçe yaklaşıyoruz!!!!

Evet, jeolojik açıdan bakılırsa, topraktaki kaymalar ve yerkabuğu hareketleri sebebiyle her sene İran' a 10 milimetre yaklaşıyoruz. Ama korkma dostum, kastettiğin zihniyet ve cemiyet ise, o dediğin bize çok uzak. Dünyanın hiçbir yerinde, böylesine farklılıklarla içiçe huzur içinde yaşayabilen bir millet ve ülke daha bulamazsın. Ufak tefek çarpıtmalar ve medya oyunları da olmasa, bu millet bunu daha da iyi anlayacak bir gün. Ama o güne kadar birbirimizi incitmeye devam...

Geri