Hasta Nineye başörtüsü zulmü

Arkadaşlar kimsenin başörtüsüne karşı çıktığı yok! İslamcı kimliğini kullanarak çoğunluğun oyunu ele geçiren ve geldiğinden beri Amerika'nın, Avrupa'nın, yani hristiyan kulübünün dediklerinden bir milim dışarı çıkmayan bu iktidarın işbaşına gelmesiyle bu memlekette daha önce "sorun" olarak algılanmayan bir sürü şeyin nasıl özenle işlenerek "sorun" haline getirildiğini ne zaman anlayacaksınız? Eğer bu ve benzeri "başörtülü nineye zulüm" haberlerine inanıyorsanız, ordunun çobanlık yapan 14 yaşındaki kızı havan mermisiyle vurduğuna da inanırsınız. Bu, uzun yıllardır bilinen psikolojik savaş taktiğidir, adı da "dezenformasyon"dur. Aynı tertipçiler 6-7 Eylül'de halkı azınlıklara kışkırtmış, komünistler camiyi bombaladı diye Maraş olaylarını başlatmış, din elden gidiyor diye Sivas'ta diri diri insanların yakılmasına neden olmuştur. Ne olur bu kadar kolay oyuna gelmeyin, lanet etmeden, küfür etmeden önce o güzelim beyinlerinizi birazcık kullanın. Sonra da oyuna gelmeyin, oyunuzu vermeyin! Saygılarımla..

muhtemel bi sebep haber doğru veya yalan fakat burada öyle bi tartışma söz konusu ki insanların çarşaf giymesini "altından bomba mı çıkar havan topu mu çıkar" diyip onları terörist ilan etmeler ve neler neler...

Evet biliyorum.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Ataturk-1905-Zubeyde-Makbule.jpg

Bu resimde de Atatürk'ün annesi var. Daha cumhuriyet bile kurulmadan önceki bir resim. Bak bakalım Zübeyde Hanım'ın üstündeki şey kara çarşaf mı?

Aynı araştırmayı Latife Hanım için de yapabilirsin.

Ben kara çarşaf diyorum, siz karşılık verecek bir şey bulamayınca lafı değiştiriyorsunuz. :smile:

Benim de annem namazını kılıyor ama kara çarşaflı veya baş örtülü değil. Yazın da denizine giriyor ama bir günden bir güne de kimse laf etmiyor. Dinini özgürce yaşıyor.

Yani dinle kara çarşafın bir ortak noktasının olmadığını ne zaman anlayacaksınız?

bak kardeşim ne güzel anlatmış, ama anlamıyorlar carsaflamışlar beyinlerini.... yazık sunlara yazık....

atatürk çarşaf giymiyodu tüm çarşaflılar ölmeyi hak ediyo o zaman
Sizin atatürkçülüğünüzünde insanlığınızında dibine kibrit suyu
İnsanlıktan nasibini almamış ne kukla doluymuş burası klonu orjini hepsi buraya üşüşmüş

bak kardeşim ne güzel anlatmış, ama anlamıyorlar carsaflamışlar beyinlerini.... yazık sunlara yazık....

bak bana ben çarşafı savunmuyorum eğer bir insan çarşafı dinin gereği için giyiyosa kimse karımaz dinen doğru olsun veya olmasın Çarşaf giymenin Allah katında bi günahı yoksa insanlar istediği hereşeyi giyebilir. kimseyi bu konuda eleştiremezsin. Ön yargılı olmayın beni tanımadan beynimle iligili yorumlar da yapamazsın ben nasıl yorum yapmıyosam.

yyıldıraya arkadaşıma bakın hele...
irana ,,afganistana bilmem nereye benzemesin...sadece insana benzesin...
nedir bu ...travestiye ,,or.ya bakılırken...bizim yaşlı ninemize neden bakılmıyor...
ama onun oğlu şehit olaydı ,,en baş köşede hem ambulans beklerdi,,hemde askerler komutanlar elini öperdi...bu tezattan kendini nasıl soyutlayacaksın...

herkese eşit adalet....
bugun senin yandaşların olabilir....hakkını zorla alabilirsin...peki yarın senin yandaşların saf dışı kalınca ne yapacaksın demokrasinin ,,eşitliğin ,,adaletin olmadığı bir yerde..

bunlar benim içinde geçerli...
dil,,din,,ırk,,renk ,,boy,,kilo farketmeksizin eşit adalet....ömer efendimiz gibi...

kamer arkadaş yazdığımı iyi anlamadan yorum yapmışsın
biz hasta insana bakılmasın bakılsın muhabbeti yapmıyoruz
tabiki hastanın dini ırkı rengi ayrılmaz
benim söylemek istediğim bu ülkeyi hiç kimse kusura bakmasın ATATÜRK ilke ve inkilapları dışında kalan başka fikirlerle yönetemezler
yönetemezler
yönettirmezler
bu ülke laiktir laik kalacaktır
sana laikliğin tanımını yapmama gerek yok zaten tahminimce gayet iyi biliyorsundur

ya şu kılık kyafetle ugrasmayı bıraklım artık kim ne giyiniyosa giysin...ne takıyosa taksın...

Kara çarşaf yasak. Çünkü Atatürk kara çarşaf giyilmesini yasakladı. Özgürlük kavramı görecelidir. .

zaten bu ifade herşeyi anlatıyor

bana özgürlük var ama ona yok ...

zorunuza gidiyor bazı şeyler zorunuza hem de çooooook zorunuza ...

insanların kendini bilmesi adam gibi yaşaması , özgür iradesini kullanması zorunuza gidiyor , hayvanlar gibi !!! medeni olmak lazım aslında ( kısmen Mehmet akif'ten alıntıdır hakaret değildir )

maraşmış , sivasmış vs vs yıllardır hep aynı yok bu ülke bizim , yok bu ülke laik , yok size yaşama hakkı yok
yok efendim bizi kestiler yok yaktılar yok gericisiniz yok insan değilsiniz

aynı adamlara bakın siyaset bölümünde de böyle ifadeler
islam bölümünde de aynılar
hatta atatürk bölümünde de ...
özgürlük, irade serbestisi , rahatlık , insanlık , laik olmak , medenilik sadece bunlarda

sorsan aslında bi anda melek olurlar bi anda anlayışlı empati kuran insan olurlar ama tek bi hedefleri var

bu dini yok etmek !!!

ama şunu da unutmayın ki bu din bizimdir bizim kalacak
kimsenin yıkmasına kimsenin bizi diri diri gömmesine eyvallah yok , geçin bu işleri

halep oradaysa ,arşın burada ...

Dün yayımlanan haber üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan bakanlık, konuyu araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin önümüzdeki günlerde Eskişehir'e giderek incelemelere başlayacağı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü de Fatma Arduç ve eşi Hamit Arduç'un (74) bilgisine başvurdu. Sağlık İl Müdürlüğü ayrıca Fatma Arduç'un sağlık karnesi ile nüfus cüzdanındaki fotoğraflarını çekti. İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Fidan, Fatma ninenin eşi Hamit Arduç'un kendilerine bir dilekçe ile şikâyette bulunduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak hem kendilerinin hem de Sağlık Bakanlığı'nın harekete geçtiğini belirten Fidan, şunları kaydetti: "Çalışmalarımız sürüyor. Bakanlığımız da acil koduyla konuyla alakalı müfettiş görevlendirdi. Her iki tarafın da bilgisine başvuracağız. Fatma Arduç, eşi Hamit Arduç ile olay günü yanlarında olan yeğenleri Sare Arduç'un ifadelerini aldık. Yaşadıklarını anlattılar. Şimdi de Dr. Gülsen Y.'yi dinleyeceğiz. Olayı netleştireceğiz. Bu işte suçlu olan varsa cezasını çeker."

kimse unutmasın ki başörtüsüne karşı çıkanLarın nineLeri de başı örtüLüydü.. ;)

çok doğru söylüyorsun dostum da . onların nineleri komple örtmüyolamış çene altından bağlıyormış biliyor muydun? dayanakları da bu. laikliğe uygun olanı çene altından bağlamak mış.

€rd@ls10;4691897' Alıntı:
çok doğru söylüyorsun dostum da . onların nineleri komple örtmüyolamış çene altından bağlıyormış biliyor muydun? dayanakları da bu. laikliğe uygun olanı çene altından bağlamak mış.

ister komple bağlar ister laik dediğin biçimde kime ne bunun ölçütünü kim belirleyebilir

belirlerse demokrasi bunun neresinde yada özgürlük

insanları giyimleri yönünde ayırt etmeye devam etttiğimiz sürece bu millet ilerlemede aksar. hele bu ayrımı yapanlar aydın dediğimiz insanlardan çıkarsa vay bizim halimize

Geri