Hatay Künefesi

eftalya

Deniz Kızı
Katılım
2 Ağu 2008
Mesajlar
13,644
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Almanya
kunefe.jpg


hatay-kunefe.jpg
ö
1 kilo tel kadayıf
750 gram tuzsuz peynir
1,5 paket margarin (tere yağı)
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı:
tel kadayıfları bir bıçak ve kesme tahtası yardımıyla tutam tutam ayırıp olabildiğince küçük kesinizKestiğiniz kadayıfları yayvan bir tepside erittiğiniz 1,5 paket margarinle yağlayınızkadayıflar iyice yağlandıktan sonra kadayıfları ikiye bölüp yarısını tepsiden çıkarıp ayrı bir tabağa alınızkalan kadayıfı tepsiye iyice yayarak olanca gücünüzle bastırıp ince olmasını sağlayınızDaha sonra tuzsuz peynirleri elinizle ufalayınız ya da rendeleyinizUfaladığınız peynirleri tepsiye bastığınız kadayıfın üzerine serpinizKadayıfın her yerine peyniri eşit olarak serptikten sonra tabağa aldığınız kadayıfı da tepsideki kadayıfın üzerine yayıp yine olanca gücünüzle bastırıp iyice yayınızDaha sonra tepsiyi bir fırına alarak,fırının altını üstünü yakınızKünefe kızarana dek pişirinizKünefe pişerken bir tencereye 3 bardak suyla 3 bardak şekeri koyup ocakta kaynatınızEn son ocakta kaynattığınız şireyi künefenin üstüne döküp servise hazırlayınız
 
Naptın Sen EftaLya İftara Daha 3 Saat Var :)
 
Üfff! İşin yoksa şimdi künefeci ara iftardan sonra.
 

Oy Oy Künefeye Baksen Yavvv Ama Künefeden Önce Ne Gider Kebab :)
Önce Bir Güsel Kebab Yiyeceğiz Üstüne Bir De Bol Peynirli Bir Künefe Offf Olaya Bak Abicim :biggrin:
 
Geri
Üst