Haydi Tafi! =)

lazzuri53

"LazigoL"
Reaction score
0
Biraz nostaLji için yayınLıyorum bu yazıyı.. ALıntıdır.. :goz:

---------------Dünyayı Kurtaran Adam---------------

Tek bir soru hakkım vardı o anda… Koluna dokundum hafifçe, bana baktı yanında beraber futbol oynadıkları küçük oğlundan bile daha muzip gözlerle… “Sor bakalım paşa!” dedi. “Neden diğer kalecilerin aksine penaltılarda tek elinle en köşeye kadar uzanıyorsun, diğer elini hiç kullanmadan?” dedim. Topu uzaklara, havalara dikti; sonra oğluna “Hadi bakalım dripling çalış, bütün ağaçlar rakibin, bak o en büyük olan Bülent tamam mı? Hepsini geç ve sonra bizim yanımıza gel… Maracana’da, Sami Yen’de oynar gibi… Hadi göreyim seni…” dedi ve yanıma oturdu:
“Bak şimdi, kalecilerin aşil tendonu, penaltılardır. Dünyanın en iyi kalecileri Lev Yaşin, Meier, Fillol bile kendilerini dünyanın en zavallı insanı gibi hissederler rakip penaltı için topun başına gelirken… Eskiden, futbolcular penaltıları kalenin ortasına vururlardı. Çünkü kaleciler daha topa vurulmadan bir köşeye doğru Allah ne verdiyse atlarlardı. Şansları yarı yarıyaydı. Şansı tutan kahraman, tutmayan, ters köşeye yatan aptal olurdu. Sonradan penaltı atışlarının önemi artınca kalecilere penaltı çalıştırılmaya başlandı, büyük turnuvalardan önce. Uzun süre çalıştım ve oyuncuların yüzde doksanının penaltıları yerden köşeye attıklarını tespit ettim. Ben aslında çok yetenekli bir kaleci değilim ama çok çalışıyorum. Penaltılarda da yaptığım çalışmalar sonucu öyle atlamaya karar verdim.”
O sırada, çocuk geri geldi… Ne kadar da babasına benziyordu, cin gibi gözleri ve ele avuca sığmaz elleriyle… Sürekli babasının şortunu çekiştiriyordu… Taffarel, “Biz gidiyoruz, çalışmamız lazım” dedi ve hızla gözden kayboldu…

adsC4B1z.jpg

Taffarel.jpg

Taffarel4.jpg

LaZiSH

taffarel28.jpg

1864.jpg

Taffarel,Simovic bu ikisi (kaleci olarak) Galatasaraya gelmis en iyi yabancilardi..

ArsenaL macında abartısız devLeşmişti =)
Henry 'nin ne şutLarını cıkarmıstı. . .

GaLatasaray onun gibi kaLeciyi bir daha zor buLur :goz:

GaLatasaray'a GeLen En İyi KaLeci Demek Az Bence Dünya'ya GeLmiş Ender KaLitedeki KaLeciLerdendi Zaten, Onun Gibisinin GaLatasaray'a DeğiL Dünya'ya Tekrar GeLmesi BiLe TartışıLır Doğrusu...

Başımıza gelen en güzel şeylerden biriydin =)

Geri