hdd sorunum için lütfen bi bakınız

M3T3HAN

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Biri Sata Diğeri Ide 2 Hdd Var Ama Bağladığımda Pc Yi Bi Açıyorum Ide Görünüyor.başka Bi Açtığımda Ide Hdd Yok Görünmüyor.ne Yapmam Gerek Jumper Ayarı Yeterli Mi Bu Iş Için.söküp Kaldırdım Ama 80 Gb Hdd üzülüyorum Yaa..lütfen Bilgisi Olan Varsa
Allah Razı Olsun....
BU ASUS SATA GİRİŞLİ ANAKARTIM VAR. İLGİLENİP VAKİT AYRDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Sata hdd dende bir sorun yok. IDE Hdd lerin bazen biri görünüyor. Bazen diğeri görünüyor. Sorunun bu şekilde mi? Eğer sorunun böyleyse Jumper ayarlarını kontrol et çünkü sorun onlardan kaynaklanıyor.Hatta DVD-RW varsa ve buda IDE ise onunda jumper ayarlarını kontrol etsen iyi olur.

Arkadasım Ne Kadar Jumperlar Lada Oynasan Bu Sorun Basını Arıtır Sen Tek Bitananesini Kullan Sata Kullan Bence

teşekkür ederim arkadaşlar. sağolun. dvd-rw var ancak ide mi bilmiyorum. sorun sadece ide hdd bazan görünüyor bazan görünmüyor..sata hdd windows kurulu ve onda sorun yok. ilgilenen herkese teşekkürler sağolun..

ide olanın jumperını sökersen (bendeki 80 gb lık ide seagate şemasında öyle gösteriyor)
sorun kalmayacaktır

meyve bıçağının ucuyla çok kolay çıkıyor ama yine de çıkarırken dikkatli ol bıçak yerine cımbızda kullanabilirsin

arkadasim ide ile sata harddiskler birbirleri ile jumper sorunu (cakisma) yapmaz sadece biostan hangisinin ilk once (gorecegi) baslatacagini ayarlayabilirsin,
jumper ayarlari ide cihazlar arasindadir,
dvd-cd rom ve ide hdd jumper ayarlarini kontrol et, birde ide kablonda hasar meydana gelmis olabilir elinde baska bir ide kablosu var ise onunla dene

kolay gelsin

teşekkür ederim arkadaşlar.. jumper davasındaki o küçük parçayı söktüm attım olay tamamdır..ilgilenen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür SORUNSUZ BİR HAYAT DİLERİM..SAĞOLUN

Geri