Her TüRKüN RüYaSı AMERiKa

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
AMERİKA’dan önemli haberler geliyor:

"Başbakan iftar verdi..."

"Erdoğan namaza durdu..."

"Tayyip Bey sahura kalktı..."

Bunlar işin "İslami" yanı.

"Ilımlı" yanı ise "Jennifer Lopez, Brad Pitt ve kimi Hollywood yıldızları Erdoğan’ın iftar yemeğine katılacaklar" diyorlar, oldu mu size "ılımlı İslam"...

*

Nedense bizim Müslümanlar, her zaman Amerika’ya hayrandırlar. Bir yere gidip beklemeleri gerektiğinde orası Amerika’dır.

Bayılıyorlar oralara.

Normalde Arabistan çölündeki kutsal mekánları-şehirleri sevmeleri gerekmez mi?

Bunlar fırsat bulunca doğru Amerika’ya.

Haberlerde gördüm; seçim boyunca halkın "Bilal askere" diye bağırdığı, Türk ordusunda yazıcı dahi olmayan oğul Bilal, turp gibi orada Amerika için çalışıyor.

Torunlar Amerika’da doğdukları için, elbette onlar şimdiden Amerikan vatandaşı.

Ailenin tümünün cebinde ABD’nin "yeşil kart"ı...

Şimdi kimin "gidecek bir başka yeri olup olmadığını" daha iyi anlıyorum.

*

Ama dağlarda PKK, ABD silahları ile kasabalardan-köylerden gitmiş yoksul çocuklarımızı (Elbette ABD’ye güvenerek ve ABD silahları ile) vurmaya devam ediyor.

Türkiye, Kuzey Irak’ta kıpırdayamıyor.

Çünkü ABD’den habersiz operasyon yapmama taahhütleri var; dünkü Cumhuriyet’te altında Abdullah Gül’ün imzası olan anlaşmanın metni yayınlandı.

Ve bir bir tabutların içinde köylerine-kasabalarına dönüyorlar yaban güvercinleri.

(Dün Kara Harp Okulu’nda konuşan Kara Kuvvetleri Komutanı Başbuğ’un sözlerini öbür sayfalarda bulup okumalısınız.)

*

Ama ne gam?..

Oğul, torun, gelin, kızlar, aile Amerika’da, Jennifer Lopez iftara geliyor.

Hollywood’un ilgisi de çok fazla diyorlar.

Hollywood Hollywood olalı, içinde hem komedi, hem trajedi, hem entrika olan bundan iyi film görmüş olabilir mi?..

Olamaz...

Bekir Coşkun​

Evet Hemen hemen her Türk abd'yi sevmez ama abd başta olmak üzere avrupa ülkelerinde yaşamak ister . ( kimse inkar etmesin şimdi birileri çıkıp ben bu ülkeyi seviyorum ölene kadar yaşarım vs yazacak . Konu sevip sevmeme meselesi değil )

Benimde imkanım olsa 1 dk bile bu ülkede kalmam . Ülkemi sevmediğimden değil berbat ötesi bir düzeni olduğundan .

Mesele aslında bunların hiçbiri . tayyip ve onun yaptıklarını gözler önüne seren bir açıklama .
Kendisi başbakan olduktan sonra abd'nin emirlerini yerine getirdiği için ailesinin orda olmasını kimse yadırgamaz .
Baya yüklü maaşlarla abd'nin büyük şirketlerinde olmalarıda cabaları .
Ne diyelim hayrını görsünler .
Ülkedeki vatandaş gazetelerde okuduğu saçma sapan gündemlerle uğraşsın ülkenin başında olup sorunları çözmesi gerekn adam gezsin .
( Forumda da serbest kürsüde millet birbirine giriyor basit bir örneği )
Bu ne yaman çelişki . . . .
Birileri Türkiye ile Türk halkı ile dalgamı geçiyor ? Yine kötü oyunlar dönüyor yine kara bulutlar var ülkede birileri düğmeye çoktan bastı .
Allah sonumuzu hayır etsin .

Konu sevip sevmeme meselesi değilse nedir güzel kardeşim.
Savaşmı varda kaçıyorsun,ama kaçmayanlar sayesinde burdayız.
Tayyibin yüzündenmi 1 dk. durmazsın,yazı dediğin kuyruk yazısı,emin gitti bekir geldi.

Tayyibin yüzündenmi 1 dk. durmazsın,yazı dediğin kuyruk yazısı,emin gitti bekir geldi.

Savaş yok . Ben kaçma diye bir tabir kullanmadım . Yine konuyu kendine göre yorumlayıp birşeyler yazmışsın .
Dedimki benimde böyle bir şansım olsa 1 dk durmam . Basit örneklerle verdim .
Bu ülkede bir kişi sevilmiyor diye ülke değiştirme fikrini nerden çıkardın ayrıca bunuda anlamadım .
( o zaman apo'yu da sevmiyorum ülke değiştirmem lazım , ne alaka senin teorin onuda çözemedim )
Amaç ülke değiştirmek değil zaten . Kes kel alakaları burda insanlara göstermek .

Sağlık sorunu olan bir ülke , eğitim sorunu olan bir ülke , ulaşım sorunu olan bir ülke , yoksulluk sınırı olan bir ülke içinde bulunduğumuz ülke .
Tabiki ben böyle ülkede yaşamak istemem .
Ama dediğim gibi işine gelince herkes abd'yi suçlar ama bir yolunu bulsa oraya kapak atmak ister .

Yazıya gelince yazı kuyruk acısı demişsin onuda çözemedim .
Ben birşeylerin yolunda gitmediğini göstermek adına bu konuyu açtım . Sen nasıl bu sonuca vardın oda ayrı mesele .

Bu konudaki anlatılmak istenen şeylerden biri madem bu hükümet '' DinDar '' geçinenlerden neden abd yerine MEKKE'yi ziyaret etmiyor sorusudur ?

Mübarek Ramazan ayında kutsal yerleri gezmek herhalde abd'yi gezmekten daha iyidir .

Israrla anlamamak istemediğiniz şey budur .
akp'nin ve tayyip'in yaptığı din istismarından başka birşey değildir .

Konu sevip sevmeme meselesi değilse nedir güzel kardeşim.

savaş yoktu yakında çatışmalar başlar ;) sayenizde

Kimin sayesinde? Kimle çatışacağız kardeş,bizim tarifimiz sınır ötesi,senin bildiğin içerden birileri
varsa söylede bilelim.
Ben konuya yorum yazmadım kardeş,senin bir cümlene yazdım,sıkışan ,bunalan,fırsatını bulan
herkes abd ye kaçarsa halimiz ne olur,?
Kaçmam diyorsunda fırsatın olsa 1.dk duramayacağın bir yeri nekadar sevebilmişsindir.
Tayyibi eleştirme ozaman o fırsatını bulup senin gibi kaçanlardan.
Sorunlar hepimizin sorunu,ama memleket değiştirerek çözülmüyor.
Kuyruk dedğim olayın seninle alakası yok,yazarımıza.
Ülkede seyahat özgürlüğü var sende -tayyipde istediği yere gider.hayırlı yolculuklar.

Ülkede seyahat özgürlüğü var sende -tayyipde istediği yere gider.hayırlı yolculuklar.

Sağol . :durdurun
Ama ülkemizde seyahat özgürlüğü olsada Vize özgürlüğü yok . :durdurun
Oda olmayınca olmuyor işTe . Aslında Türkle Zimbamwe'ye Gidebilir özgürce nede olsa Vize Uygulamayan nadir 3-5 ülkeden biri . :durdurun
Neyse konu çok saptı .

Kimin sayesinde? Kimle çatışacağız kardeş,bizim tarifimiz sınır ötesi,senin bildiğin içerden birileri
varsa söylede bilelim.
Ben konuya yorum yazmadım kardeş,senin bir cümlene yazdım,sıkışan ,bunalan,fırsatını bulan
herkes abd ye kaçarsa halimiz ne olur,?
Kaçmam diyorsunda fırsatın olsa 1.dk duramayacağın bir yeri nekadar sevebilmişsindir.
Tayyibi eleştirme ozaman o fırsatını bulup senin gibi kaçanlardan.
Sorunlar hepimizin sorunu,ama memleket değiştirerek çözülmüyor.
Kuyruk dedğim olayın seninle alakası yok,yazarımıza.

benim bir yere açtığım yok. ayrıca benim savaşım oğluna bilmem kaç milyon dolarlı bilmem kaç metre yat alanlara , bilmem nerede oğlunu tatile yollayanlara çürük raporu alıp askere göndermeyenlere.. sende beni yanlış anladın dost

Geri