Hindistan'a Uçurtma ile Gökyüzünden Bakış

Tunyukuk

New member
Reaction score
0
Ya yağmur gibi yağarsınız yada lağım gibi akarsını
Nicolas chorier uçurtmayla fotoğraf çekme uzmanı.
2074313190_908d04d52f.jpg

Delhi'deki mescid camisi'nin bu fotoğrafı da, diğer eserleriyle birlikte "uçurtma gözü: yerle gök arasında hindistan" adlı yeni kitabında yer alıyor.

1.jpg

Chorier silikon naylon ve fiberglas kullanarak 3,5-4 metrekarelik uçurtmalar yapıyor. Bir iple uçurtmaya asılan fotoğraf makinesi, 300 metre yüksekliğe dek çıkabiliyor.

2.jpg

Varanasi kentinin görünümü.

Makinesi canon 5d olan chorier, mercek ve yedek pil de eklenince uçurtmaya taktığı donanımın ağırlığının iki kilograma yaklaştığını söylüyor. Kamerayı taşıyan kızak uzaktan kumandayla 360 derece dönebiliyor, 90 derece eğilebiliyor. Burada codpur kalesi görülüyor.

3.jpg

Fransız fotoğrafçı 'uçurtma gözündeki' manzarayı anında görebilmek için video bağlantısı kullanıyor.

4.jpg

Puşkar hayvan pazarı.

Chorier uzaktan kumandayı omuzunda, video ekranını da boynunda taşıyor. İstediği kareyi yakalayabilmek için yürüyor, uçurtmayı yükseltip alçaltıyor.

5.jpg

Ganj kıyısındaki manikarnika.

Nicolas chorier "bazen uçurtma düşüyor. Ama uçurtmanın yüzeyi geniş olduğundan yere yavaş iniyor. Bir tek fotoğraf makinesi kaybettim, o da taç mahal'in arkasındaki yamuna nehrine düştü" diyor

6.jpg

Kerala'daki kovalam kumsalı.

Hindistan'da uçurtmayla binlerce fotoğraf çektiğini söyleyen chorier "bu ülkeye bayılıyorum. Seslerine, kokularına, insanlarına. Hindistan'da fotoğraf çekmek duyularım için bir ziyafet" diye konuşuyor.
7.jpg

Kerala'da geleneksel savaş sporlarından kalaripayattu alıştırması yapan iki kişi.
Nicolas chorier
India: A Kite's Eye View

emeğine sağlık güzel bi paylaşım :clap

Keşke ßi de uçurtMasının resMi oLsaymış Merak ettiM :)

Geri