Mayhoş
mayhoş
Malzemeler:
Tart hamuru için
• 2 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı toz fındık
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 125 gr. margarin
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzeme için
• 3 su bardağı hindistancevizi
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çorba kaşığı kakao
• 2 adet yumurta beyazı
Hazirlanis:
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıp, karıştırdıktan sonra üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz. Unu, toz fındığı, kabartma tozunu, pudra şekerini koyup, hepsini karıştırıp, kısa süreli yoğuruyoruz ve peşinden istediğiniz tart kalıplarına hamurumuzu yerleştirip fırın tepsisine alıyoruz. Hindistan cevizi harcının hazırlanışı: Bir kaba hindistancevizini alıyoruz, üzerine kakaoyu, pudra şekerini döküp bir güzel karıştırdıktan sonra yumurtanın beyazını koyup tekrar karıştırıyoruz. Şanti torbasınına düz uç takıp, hazırladığımız tart hamurlarının üzerine sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz.
Tavsiyemdir.Afiyet olsun.
Tart hamuru için
• 2 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı toz fındık
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 125 gr. margarin
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzeme için
• 3 su bardağı hindistancevizi
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çorba kaşığı kakao
• 2 adet yumurta beyazı
Hazirlanis:
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıp, karıştırdıktan sonra üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz. Unu, toz fındığı, kabartma tozunu, pudra şekerini koyup, hepsini karıştırıp, kısa süreli yoğuruyoruz ve peşinden istediğiniz tart kalıplarına hamurumuzu yerleştirip fırın tepsisine alıyoruz. Hindistan cevizi harcının hazırlanışı: Bir kaba hindistancevizini alıyoruz, üzerine kakaoyu, pudra şekerini döküp bir güzel karıştırdıktan sonra yumurtanın beyazını koyup tekrar karıştırıyoruz. Şanti torbasınına düz uç takıp, hazırladığımız tart hamurlarının üzerine sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz.


Tavsiyemdir.Afiyet olsun.