Çoğumuz duymuştur ama ben duymayanlar ve bilmeyenler için söylüyorum. Hotmail sonunda Türkiye içinde POP3 desteğini açtı. İyide ben nasıl yapacam bunu diyenler isterlerse hotmail sitesinden yardımı kullanarak gerekli bilgilere ulaşabilirler ya da benim verdiğim bilgilerden faydalanırlar. Çünkü ben zaten hem kendim hemde benim gibi nasıl yapacağını merak edenler için bu konuyu resmi siteden öğrendim. İşte ayar bilgileri umarım işinize yarar.
:clap OUTLOOK POP3 AYARLARI :clap
1. Outlook Express programında, Araçlar menüsünü tıklatın ve sonra Hesaplar'ı tıklatın.
2. Ekle'yi ve sonra Posta'yı tıklatın.
3. Adınızı yazın ve sonra İleri'yi tıklatın.
4. Tam Windows Live Hotmail e-posta adresinizi yazın ve sonra İleri'yi tıklatın.
5. Aşağıdaki bilgileri girin ve sonra İleri'yi tıklatın:
• Gelen posta sunucum kutusunda POP3'ü tıklatın.
• Gelen posta (POP3, IMAP veya HTTP) sunucusu kutusuna pop3.live.com yazın.
• Giden posta (SMTP) sunucusu kutusuna, smtp.live.com yazın.
6. Windows Live Hotmail hesabınızın hesap adını ve parolasını yazın. Bilgisayara erişen tek kişi siz değilseniz Parolayı anımsa onay kutusunu temizleyin. Güvenli Parola Doğrulaması (SPA) kullanarak oturum aç onay kutusunun seçili olmadığından emin olun.
7. İleri'yi ve ardından Son'u tıklatın.
8. Denetim Masasında Kullanıcı Hesapları penceresinde, Posta sekmesini tıklatın, eklediğiniz Windows Live Hotmail hesabını tıklatın ve sonra Değiştir'i tıklatın.
9. Gelişmiş sekmesini tıklatın ve Sunucu Bağlantı Noktası Numaraları'nın altında, aşağıdaki bilgileri girin ve Tamam'ı tıklatın:
• Gelen posta (POP3) kutusuna 995 yazın.
• Giden posta (SMTP) kutusuna 25 yazın.
• Gelen posta (POP3) altında, Bu sunucu için güvenli bağlantı (SSL) gereklidir onay kutusunu seçin.
• Giden posta (SMTP) altında, Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan : (TSL) seçeneğini seçin.
10. Giden Sunucu sekmesi altında bulunan, Gelen posta sunucum ile aynı ayarları kullan seçeneğini seçin.
11. İleri ve Son diyerek işlemi tamamlayın :clap
:clap OUTLOOK POP3 AYARLARI :clap
1. Outlook Express programında, Araçlar menüsünü tıklatın ve sonra Hesaplar'ı tıklatın.
2. Ekle'yi ve sonra Posta'yı tıklatın.
3. Adınızı yazın ve sonra İleri'yi tıklatın.
4. Tam Windows Live Hotmail e-posta adresinizi yazın ve sonra İleri'yi tıklatın.
5. Aşağıdaki bilgileri girin ve sonra İleri'yi tıklatın:
• Gelen posta sunucum kutusunda POP3'ü tıklatın.
• Gelen posta (POP3, IMAP veya HTTP) sunucusu kutusuna pop3.live.com yazın.
• Giden posta (SMTP) sunucusu kutusuna, smtp.live.com yazın.
6. Windows Live Hotmail hesabınızın hesap adını ve parolasını yazın. Bilgisayara erişen tek kişi siz değilseniz Parolayı anımsa onay kutusunu temizleyin. Güvenli Parola Doğrulaması (SPA) kullanarak oturum aç onay kutusunun seçili olmadığından emin olun.
7. İleri'yi ve ardından Son'u tıklatın.
8. Denetim Masasında Kullanıcı Hesapları penceresinde, Posta sekmesini tıklatın, eklediğiniz Windows Live Hotmail hesabını tıklatın ve sonra Değiştir'i tıklatın.
9. Gelişmiş sekmesini tıklatın ve Sunucu Bağlantı Noktası Numaraları'nın altında, aşağıdaki bilgileri girin ve Tamam'ı tıklatın:
• Gelen posta (POP3) kutusuna 995 yazın.
• Giden posta (SMTP) kutusuna 25 yazın.
• Gelen posta (POP3) altında, Bu sunucu için güvenli bağlantı (SSL) gereklidir onay kutusunu seçin.
• Giden posta (SMTP) altında, Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan : (TSL) seçeneğini seçin.
10. Giden Sunucu sekmesi altında bulunan, Gelen posta sunucum ile aynı ayarları kullan seçeneğini seçin.
11. İleri ve Son diyerek işlemi tamamlayın :clap