Hrant Dink'i Saygıyla Anıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu ülkede saygıyla anılacak tek büyük insan GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR!!!
Kendinize balon kahramanlar yaratmayın!!!

Yakında Orhan pamuğa destek topikide açarız.....

Erzurumlu biri olarak ermeninin biri öldü diye hepimiz ermeniyiz diyip sokaklara çıkanları bende nefretle anıyorum...

Doğu Anadoluda onlarca toplu mezar açıldı tamamı yerli müslüman halka aitti. Toplu mezarlar açılırken sesi çıkmayan adısanı bilinmeyen Türk düşmanı ermeninin biri öldürüldü diye adamı bir anda kahraman yapan medyamızı da nefretle kınıyorum...

Bu vatanın ekmeğini yiyip bu vatanı arkasından vuranları destekleyenleri destekleyenleri de nefretle kınıyorum...

Ne kadar çok ermeni dostu vatandaşımız!... varmış...Seneler geçsede ermeni ermenidir... Azerbaycanda yaptıklarına dünya alem sessiz kaldı bizim medyada...Şimdi ise herkes birden ermeni oldu!...

Bu adamın öldürülmesine de Doğu Anadoludaki, Azerbaycandaki masum insanlarımızında katledilmesine soykırım yalanları peşinde yıllarca avrupalılar tarafından koşturulan kendi tarihinden kaçan masum kanına doymayan ermeniler neden olmuştur...

cinayet tasvip edilmez ama ben ermeni diğilim. herkes kendi adınakonuşsun.

Saygiyla Aniyoruz

ASİL_1;2164717' Alıntı:
[/

Kardeşim hiç merak ettiniz mi acaba Ermenistanda durum nedir.Türkiye ve Türk lere bakış açıları nedir.Hiç bir ders kitaplarında AGOP topu MEHMETe at veya GARABET bak HÜSEYİN sana bakıyor, gibi cümleler varmı ki bunları bizden arsızca istiyorlar.Dünyanın dört bir yanında aleyhimizde kin ve düşmanlık kusup,pompalarken bütün saflıklar bizden bekleniyor biz bu kadar saf bi Milletmiyiz yahu.

Ben saygıyla anma konusunda size katılmıyorum ama bir insan olarak haince öldürülmesini kınıyorum umarım o kişiler gereken cezayı alırlar.

Akıllı kardeşim ermenilerin azınlık olduğu ülke türkiye türkler ermenistanda azınlık veya vatandaş bile değilki kitaplarına "GARABET bak HÜSEYİN sana bakıyor" diye yazsınlar .boş konuşuyorsun.

İkinci alıntıdaki arkadaşımızın cevabı hepinize örnek olsun

Bazı karaktersiz uyuşturucu madde bağımlıları yüzünden büyük bir aydını kaybettik

neyi kimi anıyon sen ya?saçma sapan konuşupta adamın ağzını bozdurmayın ulan.saygıymış.ban yemiceğimi bilsem bn gerekli yorumu yapardım ama neyse.
-2005 eylül ayında Türkler için yazdığı "Türk'ten boşalacak zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur" yazısıyla, hapis yatacağım korkusuna kapılıp götü 3,5 atan hrant dink lavuğu değil mi?
bırakın bu saygı ayaklarını o çıkıp hepimiz hrantız diyen gerizekalıların da aklına şaşarım.adam türkiye düşmanı sizin yaptıklarınıza bakın.sizmisiniz Atatürkün çocukları?

193505712446700481c0c58.jpg

100 KUPONA ALINMADI BU VATAN.BİR SÖZCÜĞE ERMENİYE SATILSIN...!!!

"159. maddeyle düzenlenen Türklüğü tahkir ve tezyif suçunun tipik eylem unsuru oluşturmadığı, ayrıca eylemde suçun oluşumu için gerekli olan tahkir ve tezyif özel kastının bulunmadığı" sonucuna varılmıştı. Bilirkişi raporu Hrant'ın metninin okunma anahtarlarını açıkça sunmuş. Sözgelimi diyor ki, "Yayında geçen 'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur' ifadeleri incelendiğinde ise ortaya çıkan sonuç, sanığın Ermeni kimliğinde bir ruhsal sorun olarak ifade ettiği Türk olgusunu, yani 1915'te yaşananları Ermeni kimliğinin hayati bir unsuru olarak benimseyip, tüm çabaların ve birlikteliğin bu olgu üzerine kurulmasını, 1915 olaylarını soykırım olarak dünyaya kabul ettirme çabası ve inadından kurtulmak gerektiğini söylemektedir. Sanık daha önceki yazılarında da bu anlayış ve çabayı Ermeni kimliğini kemiren bir husus, ruhsal bozukluk ve zaman kaybı olarak nitelendirmektedir. Zehirli kan olarak ifade edilen husus, Türklük ya da Türkler değil, Ermeni kimliğinde yer alan, sanığın ifadesiyle, hatalı anlayıştır."
Ermeni meselesiyle yüzleşme biçimimiz; gerçeklikle aramızdaki mesafe, geçmişin tartımı, geleceğin ipotek altına alınması, kendimizi hayata okuma, kısacası bu dünyaya tutunma yordamımızın çok çarpıcı bir dışavurumu olduğu için oturup üstüne yılmadan kafa yormamız gereken bir konu. İnkârla zehirlenmiş hayatımızı sağaltacaksak bu konuyla da yüzleşmemiz gerekiyor. Reddettiğimiz kardeşimiz Hrant'ı tanırsak; onu turistik broşürümüzdeki hediyelik mozaikte bir renk olarak değil, bu toprağın acılı ve zengin serüveninden gelen, yani aynı bizim gibi yana söne varolmaya çalışan bir insan olarak görebilirsek insan olma yolunda önemli bir adım atmış olacağız. İnsan, kardeşinden bellidir.

Akıllı kardeşim ermenilerin azınlık olduğu ülke türkiye türkler ermenistanda azınlık veya vatandaş bile değilki kitaplarına "GARABET bak HÜSEYİN sana bakıyor" diye yazsınlar .boş konuşuyorsun. uygar117
u
Şimdi sana soruyorum o zaman, bırak kitaplarına bunları koymayı Ermenistanda veya Diaspora denilen şer merkezinde Türk'e ve Türkiyeye bakış nedir çok dostça mıdır ,bizim hayrımıza mı çalışmaktadırlar.Yüzlerce yıl tebamız olan bu insanlarda zerre kadar vefa varmıdır acaba. Şimdi sen DOLU konuş bakalım çok akıllı kardeş.Lütfen boş demogoji yapmıyalım adamlar tüm dünyada Milletimize kuduz köpek gibi saldırıyorlar siz de burada kalkmış şeytanın avukatlığına soyunuyorsunuz.Bizde biliyoruz kaleme kalemle cevap verilir ,cinayeti alkışlamıyoruz ama saygı maygı da yok bu tip insanlara.

Mesajı oku öyle cevap ver

ASİL_1;2172945' Alıntı:
u
Şimdi sana soruyorum o zaman, bırak kitaplarına bunları koymayı Ermenistanda veya Diaspora denilen şer merkezinde Türk'e ve Türkiyeye bakış nedir çok dostça mıdır ,bizim hayrımıza mı çalışmaktadırlar.Yüzlerce yıl tebamız olan bu insanlarda zerre kadar vefa varmıdır acaba. Şimdi sen DOLU konuş bakalım çok akıllı kardeş.Lütfen boş demogoji yapmıyalım adamlar tüm dünyada Milletimize kuduz köpek gibi saldırıyorlar siz de burada kalkmış şeytanın avukatlığına soyunuyorsunuz.Bizde biliyoruz kaleme kalemle cevap verilir ,cinayeti alkışlamıyoruz ama saygı maygı da yok bu tip insanlara.

Öncelikle mesajı okumadığın verdiin cevaptan anlaşılıyor.Konu ermenistan veya "sözde ermeni diasporası değil" konu hrant dinkin sözlerinin yanlış anlaşılarak katledilmesidir. olayın özeti şudur.

"Yayında geçen 'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur' ifadeleri incelendiğinde ise ortaya çıkan sonuç, sanığın Ermeni kimliğinde bir ruhsal sorun olarak ifade ettiği Türk olgusunu, yani 1915'te yaşananları Ermeni kimliğinin hayati bir unsuru olarak benimseyip, tüm çabaların ve birlikteliğin bu olgu üzerine kurulmasını, 1915 olaylarını soykırım olarak dünyaya kabul ettirme çabası ve inadından kurtulmak gerektiğini söylemektedir. Sanık daha önceki yazılarında da bu anlayış ve çabayı Ermeni kimliğini kemiren bir husus, ruhsal bozukluk ve zaman kaybı olarak nitelendirmektedir. Zehirli kan olarak ifade edilen husus, Türklük ya da Türkler değil, Ermeni kimliğinde yer alan, sanığın ifadesiyle, .hatalı anlayıştır." .

Ermeni meselesiyle yüzleşme biçimimiz; gerçeklikle aramızdaki mesafe, geçmişin tartımı, geleceğin ipotek altına alınması, kendimizi hayata okuma, kısacası bu dünyaya tutunma yordamımızın çok çarpıcı bir dışavurumu olduğu için oturup üstüne yılmadan kafa yormamız gereken bir konu. İnkârla zehirlenmiş hayatımızı sağaltacaksak bu konuyla da yüzleşmemiz gerekiyor. Reddettiğimiz kardeşimiz Hrant'ı tanırsak; onu turistik broşürümüzdeki hediyelik mozaikte bir renk olarak değil, bu toprağın acılı ve zengin serüveninden gelen, yani aynı bizim gibi yana söne varolmaya çalışan bir insan olarak görebilirsek insan olma yolunda önemli bir adım atmış olacağız. İnsan, kardeşinden bellidir.

Hepimiz Hrant Dinkiz Hepimiz Hristiyaniz Dienlere Diyorum Hepiniz .............sunuz

Türk ten akan kan ne zmndan beri zehirli oldu???sorarım sana eğer gerçek bir Türk isen yazdıklarından utanırdın.
Hepiniz nesiniz biliomusun .......sunuz.

ay sizin hran dink'inize ban yedirteceksiniz bana!! ben onu hiç saygıyla anmıyorum ama uzatıldı bu konu ya? iyi oldu bence türkiyenin dibini kazan ........

HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYENLER
> >>>BUNLARI OKUDUKTAN SONRA YİNE DİYEBİLİRLER> >Mİ!!!!> >> >> >Yer:
> >>>Azerbaycan, Hocalı> >Elleri bir ağaca arkadan bağlanan hamile bir kadının
> >>>başına> >dikilmiş> >olan iki Ermeni yazı tura atıyordu.> >Bu kanlı kumarı
> >>>yaklaşık 100 yıl önce Anadolu toprağında Kars'ta> >Ağrı'da Van'da
> >>>Erzurum'da da ataları oynamıştı.Onlardan> >duymuşlardı.> >> >Karnı
> >>>burnunda çaresiz bir Azeri kadının doğumu oldukça yakın> >görünüyordu.
> >>>Çaresiz kadın bir hazan yaprağı gibi titriyordu.> >Elbiseleri yırtık,
> >>>ayakları çıplaktı...> >Ermenilerin uz un boylu olanı elindeki AK-47 model
> >>>Rus yapımı> >otomatik> >tüfeğinin namlusuna monte edilen seyyar
> >>>kasaturayı> >çıkartırken,diğeri> >elindeki demir parayı havaya attı:
> >>>-Akçik, manç?.. (Kızmı, oğlan> >mı?)> >-Akçik... (Kız)> >Bu cevap üzerine
> >>>'oğlan' diyerek bahse giren Ermeni, elindeki> >kasatura> >ile hamile
> >>>kadının karnını bir hamlede yarıp çocuğu çıkarttı.Kan> >bürülü gözleri
> >>>bebeğin kasıklarına kilitlendi. -Tun> >şahetsar,ınger...> >(Sen
> >>>kazandın,yoldaş)> >-Yes şahetsapayts ays bubrikı inç bes bidigişdana...
> >>>(Ben> >kazandım ama> >; bu bebek nasıl beslenecek?)> >-Mayrigı bedge
> >>>gişdatsine.(Annesi besleyecek elbette) Bunun> >üzerine> >daha kısa boylu
> >>>olan Ermeni, bir hamlede kasaturaya geçirdiği> >bebeği> >annesinin
> >>>göğsüne yapıştırdı:> >-Mayrig yerahayin zizdur. (Çocuğa meme ver)> >Aynı
> >>>dakikalarda Hocalı'nın başka bir semtinde tek kale futbol> >maçı>
> >>> >hazırlığı vardı. İki kesik Azeri kadın başını kale direği> >yapmışlar,>
> >>> >top arayışına girmişlerdi.Başı tıraşlı bir çocuk bulup>
> >>> >getirdiklerinde> >ise Ermeni çeteci sevinçle bağırdı:> >-Asixn ma/,çimi
> >>>yev bızdıge, aveg gındırnadabidi. Gıdıresek...> >(Bu hem saçsız hem de
> >>>küçük,iyi yuvarlanır. Kopartın...) Aynı> >anda> >çocuğun gövdesi bir
> >>>tarafa,başı da orta yere düşmüştü...> >Ermeniler zafer naraları atarak,
> >>>kanlı postalları ile kesik çocuk> >başına vurarak kanlı bir kaleye gol
> >>>atmaya çalışıyordu.> >Bu iki olay Hocalı'da bundan çok değil yalnızca 14
> >>>yıl önce> >yaşandı.Her iki olay da ermeni çetecilerin katliamlarına
> >>>bizzat> >şahit> >olan görgü tanıklarının anlatımlarıdır. Ne yazık ki 26
> >>>Şubat 1992> >günü> >binlerce Azeri türlü yö ntemlerle vahşice
> >>>katledilmiştir.> >Ajanslar,katliam haberini bütün dünyaya hızla geçerken,
> >>>arşı> >titreten> >ağır bir vahşet yaşanan Hocalı halkından geri kalanlar
> >>>ise> >çaresizlik> >içinde kıvranıyordu. Türkiye'de büyük bir dehşet
> >>>uyandıran> >katliama> >ilişkin ilk görüntüler ise TRT aracılığı ile
> >>>duyurulmuştu. Bütün> >olanları batılı gazeteciler, özellikle de New York
> >>>Times> >belgeledi. 26> >Şubat'ta güçlü silahlarla donatılmış Ermenistan
> >>>silahlı> >kuvvetleri ile> >Hankendi'nde konuşlanmış bulunan Albay
> >>>Zarvigarov komutasındaki> >366'ncı Rus Motorize A layı, Hocalı'ya
> >>>saldırarak tarihin en vahşî> >katliamlarından birini yaptılar. 26 Şubat
> >>>gecesi Rus motorize> >alayının> >tanklarından açılan top ve roket
> >>>saldırıları ile Hocalı Havaalanı> >kullanılamaz hâle getirilerek kentin
> >>>dış dünya ile ilişkisi de> >tamamen> >kesildi. Savunmasız kalan kente
> >>>giren Rus destekli Ermeni> >askerleri,> >çocuk, yaşlı, kadın, bebek
> >>>demeden birçok insanımızı vahşîce> >katlettiler. Ermenilerin işgal
> >>>ettikleri Hocalı'da dehşet verici> >olaylar yaşandı. Canlı canlı
> >>>insanların kafa derilerini yüzdüler,> >sağ> >olarak ele geçirdiklerini
> >>>ise siste matik bir işkenceye ve tıbbî> >deneylere tâbi tutarak, insanlık
> >>>dışı muamelelere maruz> >bıraktılar.> >Hızar ve testereler ile diri diri
> >>>insanların kol ve bacaklarını> >kestiler. Genç kızların önce
> >>>saçlarını,sonra da kafa derilerini> >yüzdüler. Babanın gözü önünde
> >>>evladını,evladın gözü önünde babayı> >kurşunlara dizdiler. Kesik kafaları
> >>>sepetlere doldurdular.> >Peki neydi bu düşmanlık?> >Ermenistan'daki okul
> >>>duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin> >12> >ili yer almaktayken,
> >>>Ermenistan'ın bayrağında Türkiye hudutları> >içindeki Ağrı Dağı'nın resmi
> >>>var ken, Ermenistan Millî Marşı'nda> >'Topraklarımız işgal altında, bu
> >>>toprakları azat etmek için> >ölün,öldürün' denmekteyken, başkaca bir
> >>>neden aramaya zaten gerek> >yok> >sanırım.> >Dağlık Karabağ Bölgesi'nde
> >>>bulunan Hocalı'ya, eski Sovyet> >İttıfaki> >Silahlı Kuvvetleri'ne ait
> >>>366.Alay'ın desteği ile Ermeni Sılahlı> >Kuvvetleri tarafından düzenlenen
> >>>saldırılar sonucu 613 Azerbaycan> >Türk'ünün hayatını kaybettiği resmî
> >>>olarak açıklandı. Ancak kayıp> >sayısının bu rakamların çok çok üstünde
> >>>olduğu bilinmektedir. 56> >hamile kadın karnı yarılmış durumda bu
> >>>lunmuştur. Bu alçak> >saldırıda> >487 kişi ağır yaralanırken, 1275 kişi
> >>>ise rehin alınmış, geri> >kalan> >nüfus da bin bir zorlukla canını
> >>>kurtarmış ancak bu olayın> >tahribatından ruhları ve hafızaları asla bir
> >>>daha> >kurtulamamıştır.> >Şahitlerin anlattıklarını dinleyenler önce
> >>>kulaklarına inanamadı.> >Fakat katliam sonrası Hocalı'ya girdiklerinde
> >>>ise, görgü> >tanıklarının> >abartmadığını kısa sürede anladılar.
> >>>Hocalı'da katliam bölgesini> >gezen> >Fransız gazeteci Jean-Yves
> >>>Junet'nin gördükleri karşısında> >söyledikleri, katliamın boyutunu da
> >>>anlatıyor du: 'Pek çok savaş> >hikâyesi dinledim. Faşistlerin zulmünü
> >>>işittim,ama Hocalı'daki> >gibi> >bir vahşete umarım kimse tanık olmaz'>
> >>> >Peki 26 Şubat 1992 günü yaşanan bu katliamın emrini kim vermişti;>
> >>> >Ermenistan Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Robert Koçaryan> >denilen>
> >>> >kirli katilden başkası değildi. Yaptığı terör faaliyetlerinin> >oranı>
> >>> >nispetinde terfi eden Taşnaksutyun örgütü liderlerinden Robert>
> >>> >Koçaryan, 20 Mart 1996'da Ermenistan Başbakanı oldu. Karabağ'da>
> >>> >barış> >istediği için aşırı milliyetçilerin tepkisine daha fazla>
> >>> >direnemeyen> >Levon Ter Petrosyan istifa edince de 30 Mart 1998 yılında
> >>>ondan> >boşalan Devlet Başkanlığı koltuğuna,'Hocalı Katliamı'>
> >>> >başsorumlusu> >olan azılı terörist Robert Koçaryan oturdu. Ermeniler
> >>>Türk hamile> >kadınlarına tecavüz edip karnını hamile olduğu halde taş
> >>>ile> >doldurup> >öldürmüşler ve küçük Türk kızlarına tecavuz edip>
> >>> >öldürmüşlerdi.Ülkemizde sadece 1 ermeni öldürüldü diye yürüyüş>
> >>> >yaptılar ve o kadar araştırdılar ama hiç bir insan kalkıpta bu> >masum>
> >>> >insanlara iskence edilip öldürüldükleri için yürüyüş yapmadı.
> >>>

aytekche !!! Sen Kimsinki TÜRK'lüğü Hakaret edersin Gereği yapılıcak..

Konun Link olmadığından - Tartışma çıktığı için KAPATILDI...

Ne MUTLU TÜRK'üm Dİyene..!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri