iÇKi YaSaĞı GeLiYoR !

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Resmen içki yasağı geliyor

Ülkemizde ‘ılımlı İslam’ ya da ‘Malezya modeli’nin uygulanıp uygulanmayacağı, veya bu sisteme doğru gidildiği tartışılırken, resmen içki yasağı geliyor.

Daha önce birçok belediye kendine göre kırmızı çizgiler oluşturur, İstanbul Belediyesi Sosyal Tesisler’de içki satışını yasaklar ve bazı belediyeler içkili lokanta ruhsatı vermezlerken, şimdilerde alkollü içkiler için evlere şenlik yeni bir yönetmelik hazırlanıyor.

Unakıtan’ın adamı

Bir zamanlar Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığını yaparken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na, Başkan Yardımcısı olarak atanan, şimdilerde ise Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı yapan Kazım Çalışkan öyle bir yönetmelik taslağı hazırlamış ki, bu yönetmeliğe göre hiç kimsenin alkolle ilgili yeni bir yasak kararı almasına gerek kalmıyor.

Bu taslak yönetmelikte yer alan bazı maddeleri dikkatinize ve değerlendirmenize sunalım, bakalım yorumlarınız nasıl olacak?

# Alkollü içkiler, 18 yaşından küçüklere satılmayacağı gibi, satan kişinin de 18 yaşından küçük olmaması gerekiyor. Yani bakkal ya da büfeci bu yaştan küçük çocuğunu kasaya oturtamayacak. Aksi halde ruhsatı iptal edilecek.

# Sigaranın reklam ve promosyon yasağı alkollü içkilerde de uygulanacak. Firmalar, ürünü taşıdıkları araca logolarını koyamayacakları gibi, yanında kadeh, türbişon, tuzluk, mendil ve benzeri şeyler veremeyecek.

# İçki reklamları gençlerin yoğun ilgi gösterdikleri gazete, dergi ve sinemalara verilemeyecek. Burada gençlerin ilgisinin ölçüsünün ne olduğu belli olmadığı için, bu maddenin tamamen bir tuzak olduğu açık.

# Taslakta soğuk bir bira içenin ferahladığı, Boğaz’da balık ve rakı içen birinin rahatladığı imasına da yasak geliyor. Ayrıca nişan, düğün, bayram, yaş günü, ve benzeri mutlu olaylarda şampanya patlatılamayacak.

# Şarap üreten bir firmanın sahibi, muhatabının tüketici olup olmadığını bilmeden her önüne gelen şarap hediye edemeyecek.

# İçki markalarının adının geçtiği hiçbir etkinlik yapılmayacak. Mesela; EfesPilsen Cup olmayacak, Efes Pilsen Milli Takım’a ve diğer kulüplere sponsor olamayacak. Tuborg Spor Kulübü olmayacak. Yine içki markası adını taşıyan Burgaz Meslek Lisesi ve Efes Turizm Okulu’nun isimleri değişecek.

Kısa bir süre önce meyhanelerde veya dışarıda ‘kadehle içki yasaklansın mı yasaklanmasın mı?’ tartışmalarının üzeri henüz küllenmeden, şimdi de böyle bir yönetmelikle karşı karşıyayız.

Şimdi buyurun bakalım, Türkiye nereye gidiyor? Hep beraber düşünün ve yorumlayın.

Mustafa Dolu

Durmak Yok , İran olmaya Hızlı adımlarla devam !

Maddeler de öyle aman şeriat geliyor denecek birşey yokki

İçki güzel ve saglıklı birşeymiki heryerde reklamı olsun alınsın verilsin, gayet güzel uygulamalar bence.
Şarap denilince akla ilk gelen ülkelerden olan fransa da bile içki reklam yasağı var.

Türkiye İsLam Cumhuriyeti.. Nerde KaLdı LaikLik..

Kapatın ßarLarı MeyhaneLeride.. i$sizLik Oranı İyice Artsın..

dinime küfreden müslüman olsa biz zaten onu "müslüman değil lan bu" diyerek afaroz eder, ondan sonra ya ermenilikle ya masonlukla yaftalarız.

daha geçen akşam dtp'yle buluşan dengir mir mehmet... rakı içmemiş mi bi kadeh... önce siz bunlardan başlayın o yasağa gerçi gelemez böyle bi yasa ama neyse.... SAYGILARIMLA...

Hazırlasınlar hatta yürürlüğe bile girebilir ama danıştay engeline takılır bu tip yönetmelikler
daha öncede akp nin kırmızı bölgeler oluşturmak için yapılan girişimleri hatırlayınız bilgi için tşk.

içki içen biri olarak sölüyorum çok abartı bişey göremedim saçma gelen şeyler var bunlar şampanyanın patlatılması vs bunları heralde dikkate almıycaklardır ama gençlerin içkiye başlamaması için yapılan bi uygulama olarak görüyorum her nekadar iktiradolan yönetimi begenmesemde güzel bi uygulama

Hükümete bak içki içmek yasak.günah ama halkı soymak, yolsuzluk yapmak caiz.kafalarına göre at koşturuyorlar ama zor biraz yasalaşması.

Sigara ve içkinin çocuklardan uzak tutulması tabiki çok güzel bir uygulama olacaktır. Ama bu yasa taslağını hazırlayan kişiler yada yöneticiler gerici zihniyete sahip olunca; ister istemez insanın aklına devamı gelir mi? yada başka ne gibi yasaklar getirilir gibi düşünceler getiriyor. Sonuçta bu günkü yönetimin alkol e karşı olan düşmanlığını sanırım bilmeyen yoktur.....

Turkiye ickiden % 52 vergi aliyo diye duymustum. ve yillardan beri cikaramadilar bu yasagi yine cikaramayacaklar. tayyib, kendi bindigi dali kesmez merak etme.

sigara yasaklarında kimse laiklik elden gidiyo iranlaşıyoruz diye yırtınmıyor ama. yoksa içki topluma zararlı değilmi laiklik içki satışlarıyla reklamlarıylamı ölçülüyor da benmi bilmiyorum..

anlamadığım şey bundan yıllar önce tayyipin evinde bira kutusu vardı :D arena programında çıkmıştı bu :D ne yani şimdi tüm millete mi tövbe ettiriyo bu adam ? Darbe yakındır

# Şarap üreten bir firmanın sahibi, muhatabının tüketici olup olmadığını bilmeden her önüne gelen şarap hediye edemeyecek.

Kişilerin istedikleri insanlara yasalar çerçevesinde hediye olarak ne vereceğini hiç kimse engelliyemez
şarapta ikram edebilir mercedeste bu kişinin kendi iradesine kalmış

# İçki markalarının adının geçtiği hiçbir etkinlik yapılmayacak. Mesela; EfesPilsen Cup olmayacak, Efes Pilsen
Milli Takım’a ve diğer kulüplere sponsor olamayacak. Tuborg Spor Kulübü olmayacak. Yine içki markası adını
taşıyan Burgaz Meslek Lisesi ve Efes Turizm Okulu’nun isimleri değişecek.

Bunun için yapılmış ayrı bir yönetmelik var bunu ortadan kaldırmadan içki markalarının adının geçtiği
etkinlikleri iptal edemezsiniz ayrıca milyonlarca dolarlık yapılmış sponsor anlaşmaları var bu işler o kadar kolay değil.

Şarap denilince akla ilk gelen ülkelerden olan fransa da bile içki reklam yasağı var.

Sen Ya hiç Fransız kanalı izlememişsin .
Yada yandaş medya'da çıkan Fransızlar Şarap'ı yasaklıyor reklamlarına çok inanmışsın .
Uydu var vs var açıp birkaç Fransız kanalı izlemeni tavsiye ederim .

Hayırlı uğurlu olsun.... teşekkürler leke....!!!!

Önemli değil .
:biggrin

sigara yasaklarında kimse laiklik elden gidiyo iranlaşıyoruz diye yırtınmıyor ama. yoksa içki topluma zararlı değilmi laiklik içki satışlarıyla reklamlarıylamı ölçülüyor da benmi bilmiyorum..

Rtük denen Kımıl zararlısı kurumun TV'Lerde sansür uygulamasına , heleki Sigara sansürlemesine en başta ben karşı çıkıyordum FORUMDa .
Bunu bilelim buna göre konuşalım .
4. Tayyip Kapalı alanlarda Sigara içmesini yasakladığı zaman bile , -Sigara İçmediğim Halde- bence mahsuru yok , isteyen istediği yerde sigara içsin diyende benim .
:goz:
Kahvelerde bile Sigara yasaklanacak 2009 Mayıs'tan sonra bakalım o Zaman ne diyeceksiniz .
Sigara içen kişiler kahvede DERBİ izlerken ne yapacak ?
Ordaki maddelerden biride EFEs gibi Kemikleşmiş ve İHRACAT yapan firmaların bile isim Hakkı olmasına karşın Basket vs'de zorunlu olarak İsim değiştirmeleri Sağlanıyor .
Geçenlerde EfeS'in yeni ismi ne olacak diye bir Haber okumuştum .
Demekki bu tip yasalardan dolayı isim değiştirmek ZORUNDa bırakılıyorlar.
Yaşasın DEMOKRASİ , Zorla İsim değiştirtmek DEMOKRASİ oluyor .
:hhmanD

Sen Ya hiç Fransız kanalı izlememişsin .
Yada yandaş medya'da çıkan Fransızlar Şarap'ı yasaklıyor reklamlarına çok inanmışsın .
Uydu var vs var açıp birkaç Fransız kanalı izlemeni tavsiye ederim .

Önemli değil .
:biggrin

Rtük denen Kımıl zararlısı kurumun TV'Lerde sansür uygulamasına , heleki Sigara sansürlemesine en başta ben karşı çıkıyordum FORUMDa .
Bunu bilelim buna göre konuşalım .
4. Tayyip Kapalı alanlarda Sigara içmesini yasakladığı zaman bile , -Sigara İçmediğim Halde- bence mahsuru yok , isteyen istediği yerde sigara içsin diyende benim .
Kahvelerde bile Sigara yasaklanacak 2009 Mayıs'tan sonra bakalım o Zaman ne diyeceksiniz .
Sigara içen kişiler kahvede DERBİ izlerken ne yapacak ?
Ordaki maddelerden biride EFEs gibi Kemikleşmiş ve İHRACAT yapan firmaların bile isim Hakkı olmasına karşın Basket vs'de zorunlu olarak İsim değiştirmeleri Sağlanıyor .
Geçenlerde EfeS'in yeni ismi ne olacak diye bir Haber okumuştum .
Demekki bu tip yasalardan dolayı isim değiştirmek ZORUNDa bırakılıyorlar.
Yaşasın DEMOKRASİ , Zorla İsim değiştirtmek DEMOKRASİ oluyor .
:hhmanD

http://www.gidasanayii.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1031

Burdaki "Lobi böylelikle, şarabın ‘alkollü içeceklere ilişkin reklam yasağı’ kapsamı dışında kalacağına dikkat çekti. " cümlesine dikkat

http://notboringarsenal.blogspot.com/2008/09/fransada-iki-reklam-yasa.html

http://www.hurriyet.de/?navi=article&grp=Gundem&an=33002

Fransız yasalarını nasıl arastırırım bilemediğim için bulabildiğim bunlar =)

Fransız yasalarını nasıl arastırırım bilemediğim için bulabildiğim bunlar =)

Şarabın ‘yemek’ sayılması halinde, alkollü içecekler üzerinde bulunması yasal bir zorunluluk olan ‘Sağlığa zararlıdır’ ibaresinin de kalkabileceği ifade ediliyor.
:durdurun

Onlarda zaten olan şeyler .
Yaş sınırı +16 bazı devletlerde bazı devletlerde +18 , Onlar gençleri Şaraptan uzak tutmuyor , Onlar Çocukları Şaraptan uzak tutuyor .

İkisi Farklı şeyler . Birde üstteki yazıda -Sağlığa Zararlı- kısmı çıkartılabilirmiş ibareside senin verdiğin linklerden birinde vardı .
Fransız kanallarında şu anda içki reklamları devam etmektedir .

Cümleyi yazdım tekrar yazaım =)
"Lobi böylelikle, şarabın ‘alkollü içeceklere ilişkin reklam yasağı’ kapsamı dışında kalacağına dikkat çekti. "

yani ‘alkollü içeceklere ilişkin reklam yasağı’ bir yasak varki böyle denmiş =)

yani ‘alkollü içeceklere ilişkin reklam yasağı’ bir yasak varki böyle denmiş =)

Ne zamandan beri varmış ?
Yada ne zamandan beri uygulanıyor ?

FRANSA'da, gençlere alkol satışı yasağı gündeme getirildi. Fransa Sağlık Bakanı Roselyne Bachelot, 2009'dan itibaren Fransız gençlerine bira ve şarap satışının kesilmesini istiyor. Fransa'da içki satışları hemen hemen kontrol altında, ancak yasakla yüksek dereceli içkilerin gençlere satılmasının önüne geçilmek isteniyor.

Kaynak

Kesin alınmış karar yok

İstiyorlar , Acep kanun çıkar mı ?
Orası bilinmez

Geri