işlemci ile ilgili problem GHZ

T_BaG

ℓσя∂ σƒ т&#
Reaction score
0
PC yi aktif kullanmadığın zamanlarda bu düşüş yaşanabilir.. anakarttan ayarı var bunun..

ancak genede bilmiyorum.. windowsun özellik gösterdiği kısımlarda çıkmaz aslında böyle bişey.. programlarla görünebilen bişey olduğunu biliorum..

sen genede anakarttan ayarları kontrol et.. sorun olursa yaz cevaplarım

anakartın modeli ne..

gigabyte de lütfen :D yoksa asus yada bi başka model hakkında pek bi bilgim yok..

hımmm benim laptobumda acer..

hangi modell..

overclock yap diyicem ama acerlarda öyle bir bölüm yok malesef.. :/ işletim sistemindende kaynaklanabilir.. bilmiorum acayip zor işin..

umarım.. sorun temelinde işlemci çarpanlarını değiştirmende yatıyor.. diyebiliceğim en mantıklı çözüm bu.. ama nasıl yapılıcağını tam kestiremiyorum.. benimde acer 6935G var.. başa bela.. pek bişeyini değiştirmek mümkün olmuyor..

neyse iyi forumlar :)

Intel de AMD benzeri bir teknoloji ile işlemcilerinin atıl durumda daha düşük hızlarda çalışmasını sağlıyor. Intel bu teknoloji için SpeedStep ismini kullanıyor ve SpeedStep işlemci yükü belirli bir eşiğin altına indiğinde devreye giriyor. İşlemci başarımını ve güç gereksinimini devamlı değişen işlem yükü altında en iyi şekilde ayarlamak için işlemciler x6 çarpanı ile kendilerinin en yüksek saat çarpanları arasında değişerek çalışabiliyorlar.

Intel işlemcilerde benim bildiğim herhangi bir sürücü gereksinimi bulunmuyor.

Nasıl Etkinleştirilir;

Anakartınızda ilgili seçeneği etkinleştirin.

speedstepnc0.jpg

Dikkat: Windows altında Güç Seçenekleri profillerinde En Yüksek Başarım şeklinde bir ibare yer alıyorsa ve seçiliyse SpeedStep çalışmayabiliyor. Yani hızını düşürmeyebiliyor...

Birde sakın laptopuna overclock yapma özellikle hp ve acerlar çok kalitesiz parçalar kullanıyolar onun için laptop elinde kalabilir.pc ısınmayı kontrol edemeyebilir...

format kafadan traş bi çözüm.. işlemcini ne derece yerine getirir bilmiorum..

yazılımsal olmasa gerek.. ama vaktin varsa dene..

wolf iyi açıklama yapmışsın.. sorunda tam burda.. ancak bu göstermiş oldugun bios ayarları acerlarda bulunmuyor.. evet overclock yapmak sakıncalı.. ancak işlemci çarpanlarını ayarlamakta bir overclock değilmidir.. ?

wolf iyi açıklama yapmışsın.. sorunda tam burda.. ancak bu göstermiş oldugun bios ayarları acerlarda bulunmuyor.. evet overclock yapmak sakıncalı.. ancak işlemci çarpanlarını ayarlamakta bir overclock değilmidir.. ?

işlemci çarpanlarını daha yüksek ayarlara getirmek overclocktur bence adı üstünde hız aşırtma işlemciyi normal hızdan daha düşüğe getirmenin zaten bi sakıncası yoktur ama hız aşırtmanın fazlası ısı ile birlikte birtakım problemler getirebilir.

ozaman biosu güncelleyebilir belki bunun bi faydası olabilir mesela hp de bios çok etki ediyor arada bi güncelliyorum ısı olarak gözle görülür fark ediyo acerdada işlemci üzerinde etkisi olabilir.acer ın anakartı farklı olabilir ama bios ayarlarında olabilir...

bios ayarlarına girmen için başlangıçta F2 ye yada deleteye basılı tutman gerekiyor.. hatırladığım bu.. keşke şu an laptobum istanbulda olmasaydı.. inanki irdeler bakardım.. ama alet yok yanımda..

eğer bios ayarlarında böyle bir bölüm bulamazsan ya güncelleme yap.. (acerın sitesinde bulabilirsin..)

yada biosla ilgili ayarları yapmaya yönelik programlar aramaya başla :)

Geri