Hız aşırma kapasiteli işlemcileriyle yakından tanıdığımız Intel’in ürünlerinin, kullanıcılar tarafından ne kadar süründürüldüğünü görünce şaşıracaksınız.
İşlemci devi Intel’in işlemcilerinin hız aşırmaya ne kadar müsait olduğunu hepiniz az çok duymuşsunuzdur. Zira zamanında ben de evimde kullandığım E2160 modelli işlemciyi anormal bir şekilde zorlayarak bir hayli iyi değerler elde etmiştim. Şöyle söyleyim, standart hali 1.8 GHz olan işlemciyi hava soğutma ile 3.7 GHz’e kadar yükseltebilmiştim. Bu da %100′ün üzerinde bir değer oluyor ki, fazlasıyla tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.
Tabi işin bir de çılgın kullanıcılar tarafı var. Daimi olarak rekor kırmaya çalışan bu kesim, internet üzerinde kırdığı rekorları paylaşmaya devam ediyorlar.

Listemizin 5. sırasında Andre Yang isimli bir kullanıcı yer alıyor. Intel’in Celeron 356 modelli işlemcisini kullanan Yang, anakart olarak tercihini de Asus’un P5E3 Premium’dan yana kullanmış. Ulaştığı değer ise 8182.69 MHz.
4. sırada ise TiN isimli kullanıcı yer alıyor. Celeron modelleri arasından 347′yi tercih eden TiN, çalışmasını DFI LP UT P35 modelli anakartı üzerinde gerçekleştirmiş. Ulaşabildiği maksimum değere göz attığımızda ise 8199.5 MHz ile karşılaşıyoruz.

Brian y. isimli kullanıcı da Celeron’dan şaşmayarak Andre Yang gibi 356 modelini kullanmış. Kullanılan anakart da Asus P5E3 Premium. 65 nanometrelik işlemcisini ulaştırabildiği maksimum hız ise 8213.3 MHz olarak kayıtlara geçmiş.

duck lakabına sahip kullanıcı da Celeron’dan şaşmayarak 360 modelini kullanmış. Asus’un Commando modeliyle hız aşırma operasyonlarını gerçekleştiren duck, 8242.45 MHz’e ulaşmış.

Listemizin başında ise TaPaKaH yer alıyor. Ulaşılmış en yüksek saat hızı rekorunu elinde bulunduran kullanıcı, Celeron 352 modelli işlemci ile tam 8308.94 MHz hızına ulaşabilmiş. Başarısını gerçekleştirmek için yardım aldığı anakartı ise Asus’un P5E3 Premium ürünü.