Intel P4 İşlemci Fan Motorları hakkında?

oscs

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar benim pcdeki işlemci fanı cırtladı. Pervanenin birtane kulakçığı kırıldı helikopter gibi ses çıkarıyor. Öteki pcdeki başka P4 fanını söküp asıl pcye takmak istiyorum ama bir sorun var biri yuvarlak biri kare.

Bendeki işlemci intel P4 3.00 Fanı yuvarlak şu şekilde:

fan.jpg

Bu yuvarlak fanın üzerinde DC12V 0.28A yazıyor.

Öteki pcdeki ilemci intel P4 1.3 olması lazım sanırım. Fanıda kare şeklinde şu şekilde(aşağıdaki resimle aynı değil ama çok benziyo):

23052010077.jpg

Bu kare fanın üstünde de DC12V 0.21A yazıyor.

Acaba bu fanı söküp P4 3.00 daki fanla değiştirsem iş görürmü? Lütfen arkadaşlar çok acil!!!

yok hocam o ona uymazki kompile takmakmı istiyorsun yoksa pervaneleri değiştirmekmi istiyoorsun senin fanın pervanesi küçük diğeri büyük uymaz.... yuvarlak olanda anakarta uymazki yani yuvaya takamazsın bir şekilde uydurursan işlemciyi soğutursan neden olmasın ama olacak şey değil bir tane alman gerek pahalı değiller sanırım.

normalde yukarda kareli olan işlemcin fanının anakarta soketi bile yok yani sen onu nasıl yapacaksınki anakartta takacağı soket yok :D bant, japon da işe yaramaz aynısından vardır bilgisayarcılarda al 10/15 liraya ikinci el bi tane

hocam komple takım olarak sökçem. anakartları falan söküp değiştircem. anakart yuvaları uyar sonuçta ama acaba diyorum kare fan yetersizmi kalır sorun çıkarırmı.

Hocam senin takacam dediğin fan 478 pin işlemci fanı kırdığın 775 pin.
Normal yollarla yapamazssın yeni soğutucu bul. Ama tercihen bakır çekirdekli falan olsun malum o işlemci soba gibi bir prescot.
Acilen de kırık fanı kullanmayı bırak dengesiz fan her an dağılabilir.

Geri