Irak' ı Neden İşgal ettiklerini açıkladı

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
blair-irak-i-neden-isgal-ettiklerini-acikladi.jpg

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Irak'ın neden işgal edildiğini açıkladı. Blair, bir gazetecinin "Irak'ta nükleer silah olmasaydı yine de işgal kararı verir miydiniz?" sorusuna "evet yine de işgal emrini verirdim yanıtını" verdi.

İngiltere'de Irak savaşını soruşturmak için kurulan komisyona ifade verecek olan İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, BBC'ye yaptığı açıklamada "Irak'ta nükleer silah olmadığını bilseydim yine işgal kararı verirdim."dedi.

Irak'ın işgal edilme kararının hala doğru bir karar olduğuna inandığını belirten Tony Blair, "Nükleer silahlar olmasaydı Irak'ın işgal edilmesi konusunda başka seçenekleri haklı çıkarmaya bakardık. Çünkü Saddam'ın bölgede teşkil ettiği tehdit, işgali haklı gösteriyor."diye konuştu.

Blair şöyle devam etti: "Saddam Hüseyin ve her iki oğlu hala iktidarda olsaydı Irak'ın daha iyi bir yerde olacağına da inanmıyorum. Bu karara karşı olanlar olabilir, hala da var ama ben bu kararı almak zorundaydım. Saddam'ın bölgede oluşturduğu tehdit Irak'ın işgal edilmesinin asıl sebebidir. Daha önce kendi insanlarına karşı kimyasal silahlar kullandığını da biliyoruz. "

Blair, Irak savaşında ölen İngiliz askerleriyle ilgili olarak her savaşın bir bedeli olduğunu söyledi. Bu sorumluluğu taşıdığını söyleyen Blair, ölen İngiliz ailelerinin de çocuklarının bu fedakarlıklarına karşı gurur duymaları gerektiğini anlattı.

Hıristiyanlık inancının Irak işgali kararında bir etkide bulunmadığını da belirten Blair, ancak kendi inancının savaş sırasında kendisini ayakta tutan bir unsur olduğunu itiraf etti. Blair, "Sizin inancınız size hangisinin doğru olduğunu söyleyemez belki ama zor dönemlerde size yardımcı olur."dedi.

Blair, neden başbakan olduğu dönemlerde Katolik olmaya karar vermediği ile ilgili soruya ise "Başbakan olduğum sırada zaten ilgilenmem gereken çok şey vardı. O sırada Katolik olsaydım farklı şekilde de algılanabilirdi."yanıtı verdi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• blair-irak-i-neden-isgal-ettiklerini-acikladi.jpg
    blair-irak-i-neden-isgal-ettiklerini-acikladi.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 5,652
yok deve ya neyi kime anlatıryorlar hala anlaamdım ne nükleri be tehdidi ne silahı ırak ı tek bir nedenden dolayı işgal ettiler 1. olarak petrol 2. olarak uyuşturu trafiği daha kime ne anlatıyorlar anlaamdım gitti he bizim insanımız balık hafızalır ona bişiy diyemem ahhh ahh rahmet li nede güzel demiş katılmamk mümkün değil :)

Yalanınızı yiyim sizin desenize delikanlı gibi bizi masonlar kullandı bizi onlar yönetiyorlar.
Irakta ne nükleer tehdit nede başka birçıkar.Orayı yok etmelerinin tek sebebi korktukları bir insanın ordan çıkacağını zannetmişlerdir....

"nükleer silah olmasaydı" mı? zaten bulamadılar ki, yani yoktu.
tony amcam da "anlatım bozuklugu" yapmıs zannımca.

Siz çok düzgün hale getirdiniz girdinizde.

Kendiniz çıkamıyonuz şimdide.

Daha beter olun şerefsizler.

siyasi tarih sizin gibi devletlerin zor durumda olan toplumlara yaptığı örnek yardımlarla dolu. insanlık sizlerle gurur duyuyor.

İngiltere Babasının Hayrına Savaşa Girmedi.
Nükleer Silah Yada Saddam Bahane,
Petrol Şahane.
Soyu Kuruyasıca İngiliz Köpekleri.

Geri