Issız Adam-Çağan Irmak

Kopuk Dadı

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Görelim Mevlam Neyler / Neylerse Güzel Eyler!
sszadam.jpg

Çağan Irmak’ın son filmi Issız Adam, modern hayatın yalnızlaştırdığı insanları anlatan, yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşk üzerine bir film. Alper 30’lu yaslarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış, hayatını; yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayan birisi iken… Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu’nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir.

Ada 20’li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, Alper’in modern yaşamının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu’nda dolaşırken Alper ile ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada’nın güzelliğinden etkilenir ve Ada’yı takip etmeye başlar. Ada’nın aradığı kitabı bulmuştur. Ada’nın işyerine kadar devam eden takip, Alper’in tanışma bahanesiyle aldığı kitabı Ada’ya vermesiyle son bulur.

Ada ve Alper ‘in yaşamlarında ilk defa karşılaştıkları tutkulu aşkın ilk sinyalleri bu kitapla başlar. Alper kopamadığı özgür hayatının içersinde Ada’ya yer açmaya çalıştıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Aşkı ve özgürlüğü arasında kalan Alper’in sessiz çığlıklarını duyamayan Ada, kendini aşkın rüzgârına kaptırmıştır bir kere…

Ve yaşam bir kere daha aşk oyununun perdelerini Ada ve Alper için açacaktır…

Yönetmen hakkında:
Ege Üniversitesi Radyo-TV bölümünden mezun olan Çağan Irmak ismini tüm Türkiye’ye Asmalı Konak dizisiyle duyurdu. Ardından gelen Çemberimde Gül Oya dizisiyle 80’li yılların karışık ve politik yüzünü anlattı. Yönetmenin uzun metraj film çalışmaları; Bana Şans Dile (2001), Mustafa Hakkında Her şey (2004), Babam ve Oğlum (2005), Ulak (2007) (sinemamilliyet)

Issiz-Adam_1.jpg

issiz_adam01.jpg
issiz_adam03.jpg

issiz_adam02.jpg
issiz_adam04.jpg

issiz_adam05.jpg
issiz_adam06.jpg

Yönetmen
Çağan Irmak
Senaryo
Çağan Irmak
Oyuncular
Cemal Hünal
Melis Birkan
Yıldız Kültür
Şerif Bozkurt
Gözde Kansu
Tür
Romantik
Görüntü Yönetmeni
Gökhan Tiryaki
Müzik
Aria
Gösterim Tarihi
07 Kasım 2008 Cuma
Ülke
Türkiye
Yıl
2008​

ne yalan sölim filme gittim bayada hosuma gitti belki son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biridirr...

bencede..aslında basit bi senaryo ama film gerçekten çok etkileyiciydi hala etkisindeyim :(

daha bugün izledim gerçekten benim de hoşuma gitti
Çağan Irmak yine göstermiş kalitesini...

bu filme sevgiliyle gidilmez çıkış tripli olur

ben çağan ırmaktan daha ii bi film bekliodm .. çokda etkileyici bi film deildi bence.. herbişey çok rahatlıkla tahmin edilebilir bi düseydeydi.. keşke gitmeseydim diebilicem bi filmdi..

biz 4-5 erkek arkadaş tamamen magandalık amacıyla sevgilileri veya eşleri yanında olanları rahatsız etmek için gittik
film kendisine o kadar bagladı ki filmden çıkarken birbirine aşık olan arkadaşlarım vardı
edit:eek: arkadaşlarla irtibatı kestim:D

geçen hafta bugün şuan izliyodum filmi. filmdeki şarkılar olmasa bu kadar etkilenemezdim heralde. filmi izledikten sonra şarkıları dinlemek çok farklı hissettiriyo. tekrar izlemek isteyebilceğim, çok şeyi aynı anda düşündürten güzel bi film olmuş bence!

Türk yapımı filmlerin hiçbirini neredeyse sevmiyorum.
Herkesin süper süper dediği filmlerede açıkcası ben gıcık oluyorum.

izlemedim ama, kız zorluyor. Bakalım izleyince yorumum değişecekmi.

Geri