Japonya'da internet ücreti: Ağlamak serbest!

Bence hayatta göremeyiz demek yanlış. 1998'de 14 k modemim ile interete giriyorum, şimdi evimde 4mbit bağlantı var. Aradaki fark kaç kat? On yıl sonra 160 görürüz biz de, yalnız o zamana kadar Japon nereye uçar bilinmez :)))

valla bu gidişle biz o gunleri zor goruruz.telekom tabiki goruyor ama işine gelmiyor yapmak.yaparsa daha kalıteyi hızı daha dusuk fiyatlara satacak,hizmet sunacak.ama suan cok dusuk maliyetlerle çok fazla kazanıyor.sorarım hangisi karlı:)

PeKi arkadaşlar (genel konuşuyorum) siz bu duruma çözüm getirmek için ne yapıosunuz...

HİÇBİRŞEY!!!

Ama adamlar çalışıyor.İşte bizimde çalışmamız lazım...

arkadaşlar

SaYGıLaRıMLa...
evet çok haklısın Lafla peynir gemisi yürümüyor ama buda bizlerin deyil bunca zaman bizim başımızdakinlerin suçu bence önceden bu zamana kadar üretim yapmak için doğru dürst bir valiyet yapılmadı her zaman dışarıdan hazır alındı nede olsa hazır alıyoruz avrupada bize yapmayın biz size satarız diyerek bize birşey yaptırmadı bunca zaman ve halada öyleyiz

rekabetin olmadığı yerde tekele muhtacız.

ttnete karşı sözde rekabet var işin aslında ise aynı altyapıya mahkum internet servis sağlayıcıları rekabet ediyormuş gibi görünüyor.

Türk(arap) telekoma alternetif bir firmanın olmayışının altında siyasi rantlar dönüyor olabilir.

arap telekomun faaliyetleri kanunlarımıza aykırıdır, rekabet kuruluna sesleniyorum arap telekom tekelini kırın bizi arapların sömürmesine engel olun.

bizde bu hizla adamlar neler neler yapiyor (lamerler,script cocuklari , hacker lar vs) japonyadaki hiz bizde olsa ortaligin a........k........ belki de o yuzden boyle pahalidir.

bencede şu kotayı kaldırsınlar artık ...

offfff keşke fiyatlar düzelse ama nerdeee..

Keşke bizde de 100 MB olsada aylık 100 LİRA versek. Adamların kullandığı kablolar bile fiberoptik.

FİBER OPTİK KABLO: Fiber optik, insanın saç teli kalınlığında ve çok hassas üretilmiş saf bir cam ip üzerinden ışığın iletilmesi prensibiyle çalışan bir sistemdir. Bu şekilde üretilmiş kabloların tercih edilmesinin en büyük sebebi, çevresel şartların ağır olduğu; nemli, rutubetli, elektriksel alan parazitlerinin yoğun olduğu yerlerden etkilenmemesi ve her zaman stabil bir bağlantı sunmasıdır. Fiber optik kablolar, iletimi ışık hızıyla yani saniyede 300 bin km’lik hızla gerçekleştirirler. Bu yönleri sebebiyle uzak mesafelere veri aktarımı için tasarlanmışlardır.

ttnetten japonyaya yanıt gecikmedi sadece tarife(hız fiyat vs.) farklı:vur:vur
Kod:
http://www.ttnet.com.tr/web/123-455-1-1/tr/evde_ttnet/ucretler/ttnetten_son_surat_internet

durun bi hesaplıyalım 10 sene önce faks modem vardı 10 sene sonra 1mb geldi on sene sonra 20 mb gelse bi 10 sene sonrada 40mb gelse bi 10 sene sonrada 60 mb gelse bi 10 sene sonrada 80mb gelse bi 10 sene sonrada 100mb gelse bi 10 sene sonrada 120 mb gelse bi 10 sene sonrada 140 mb gelse bi 10 sene sonra nihayeettt 160 mb gelmiş olur. Durun bi dakka şu bizim 10 lukları bi toplayam bakam 10+10+10+10+10+10+10+10+10= 90 yıl sonra japonyadaki hjıza kavuşuruz ama bilmem fiyatı bi ferraRİ taksidi kadar olur herhalde . ama siz biraz daha sıkar 120 yıl falan yaşarsanız yaopamam demicez yapan japonlar var o hızı film die oturup izler eski 1mb li günlerinizi torunlarınıza anlatabilirsiniz. Hadi az kaldıı sıkn gari dişiniziiii.

özelleştirirsen böyle olur işte millet 160 mbps kullanırken sen 1 le yetinirsin ark.ımla konuşuyorum telefonda 1 online oyun oynucaz yurt dışndan dur setupunu indireyim dedi bikaç dk sonra tmm kuruyorum dedi en bu dosyayı indirmek için 1 saat bekliyorum ama kim duycak bizi burda :D

Avrupada kota uygulaması var mı şüpheliyim....................

Geri