jetonlu telefon

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
telefonların henüz her mahallede bile olmadığı yıllarda kulübe önlerinde sıra bekledikten sonra telefonun üzerindeki üç yarıktan uygun olana atardık jetonu. telefonun derinliklerine doğru kayıp giderken trak diye bi ses duyunca çevirmeye başlardık numaraları. büyük, ortaboy ve küçük jetonlar vardı. büyük jetonu genelde şehirlerarası aramalarda kullanırdık. galiba 3 adet küçük jeton yerine geçerdi. küçük jeton ise bugünün 1 konturuna karşılık gelirdi ve 3 dakika görüşme yapılırdı. halaa jetonlu telefonlar var mıdır bilmiyorum

aj9bv0zrdi.jpg

Vay be ben biğraz daha eskiye gideyim o zaman
Sene 1986 falan köyümüzde santral vardı
Santrale telefon geldiği zaman 100 watlık ampul yanardı, arayan kiminle görüşmek isterse o abonenin santraldaki bölümüne ucu jaklı kabloyu sokardı
Birde şehirler arası görüşme yapmak için 136 olması lazım o numarayı arayıp görüşeceğimiz numarayı yazdırırdık, onlarda yarım saat içinde bağlarlardı
vay be nerdeeeeen nereye:)

geçen seneye kadar gördüm ama artık digital kartlı telefonlar bile kalktı sadece simli var

benimde hatırladığım jetonun ortasını delip iple bağlanırdı ondan sonra da jeton düşmez ve takılı kalırdı

hey gidi günler

bizde aynı taktikle bi yeri arayıp masal dinlerdik

hani espirisi de varya bişeyi anlamayınca jeton paraşütle mi düşüyo yada köşeli mi diye sorulurdu ya. o da burdan geliyo galiba

Geri