JooMLa Upload Açığı

WoLFHeLL

New member
Reaction score
0
Şimdi öncelikle google veya yahoo ya girip bu açığı aratıcaz

index.php?option=com_expose

arattık sanırsam yaklaşık 178.000 site çıkıyor.Bakın Burda Önemli olan şu.Googlede 100 sayfada 178.000 siteyi göremessiniz.Bu yüzden şöyle yapıcaz.Yani Daha Fazla Site Hacklemek için Ve açıkdan yararlanmak için

es/index.php?option=com_expose böyle aratırız bakın ben es koydum es ispanyanın domain uzantısıdır.Siz Diğer ülkelerin uzantılarını koyarak aratacağınız siteleri çoğalta bilirsiniz.örneğin: it/index.php?option=com_expose böyle aratırsakda italyan siteleri çıkar.Neyse siteler açıldı.Çıkan sitelerin sonuna

administrator/components/com_expose/uploadimg.php

bu kodu eklicez eğer sitede açık varsa upload bölümü çıkacak.Ve shelimiz upload edicez tabi sheli yollamadan önce elimizdeki r57 yi ve c99 u birlikte aç diyip txt şeklinde açıcaz.Ve çıkan php kodlarının en başına

GIF89;a bu kodu koyucaz.ve farklı kaydet diyip çıkıcaz.sonra siteye shelimizi upload edelim.bir hata vericek o hatayı verirse siteye shelimiz upload olmuştur demektir. sonra tekrar sitenin sonuna

/components/com_expose/expose/img/ bu kodu eklicez ve bununda sonuna attığımz shelin url sini koyucaz örneğin şöyle

/components/com_expose/expose/img/r57.php böyle ve enter diyip shelle bağlanıcaz indeximiz basıcaz.bakın burda dikkatli olmanın yeri domain uzantılarını farklı sitelerde denemek

güzel anlatım saol ama bu joomla bileşeni çok eskiden joomla nın resmi web sitesinde açığı olan bileşenler arasında yayımlandı çoğu site bu bileşeni kaldırdı artı bu bileşen upload için kullanılıyor buda demek oluyorki joomla ile upload sitesi yapanlar bunu kullanıyor buda çok az bir ihtimal ama denemek isteyenler yinede deneyebilir bir kaç saat googlede dolaşmış olursunuz..

Saol Eywallah Da 1000 Senelık Acık Bu Sen Bul Bırtane Sonra Konusuruz :)
Ayrıca Altına Alıntı Yazmzsan Bız Calıntı Oldugunu Düsünürüz

güzel anlatım saol ama bu joomla bileşeni çok eskiden joomla nın resmi web sitesinde açığı olan bileşenler arasında yayımlandı çoğu site bu bileşeni kaldırdı artı bu bileşen upload için kullanılıyor buda demek oluyorki joomla ile upload sitesi yapanlar bunu kullanıyor buda çok az bir ihtimal ama denemek isteyenler yinede deneyebilir bir kaç saat googlede dolaşmış olursunuz..

katılıyorum kadim dstm :goz:

Geri