Küçük Çocuk - Padişah

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
Reaction score
0
Vaktin birinde ülkenin uzak bir köşesine padişah bir vali atamış.Gelir gelmez saçma sapan kurallar koymaya,Olur olmadık cezalar vermeye başlamış vali.Kaldırımda yürüyene ceza, yolda taşlara basana ceza, iki gözü açık gülüne ceza gibi abuk sabuk şeyler.Sürekli insanlar falakaya ya yatıp dayak yiyormuş.Ülkenin merkezine çok uzak olduğu için de kimsenin padişaha gidecek hali yokmuş.
Bir gün gene bir adamı olmadık sebepten içeri atmışlar.Adamın oğlu dayanamayıp padişaha gitmeye karar vermiş.20 gün boyunca yol gitmiş ve sonunda padişahın huzuruna çıkmış.
Padişahım yolladığınız vali çok zalim.Sürekli bize zulm ediyor demiş.Padişah ta orası merkeze baya uzak.Ordaki valilerin benim sözmü dinlemeyip isyan etme ihtimalleri var o yüzden benden çok korkan birini yolladım.Değiştirmem mümkün deil ama ikazda bulunurum demiş.
Çocuk da ama padişahım çok zulm ediyor bize dayanamıyoruz demiş.Padişah gene, küçüksün ülke yönetimini anlamazsın.Bize uzak bi yer olduğu için benden korkan birini yolladım hadi dön evine diyince küçük çocuk : padişahım sizden korkan biri yerine Allahtan korkan birini yollasanız daha iyi olmaz mı demiş ve ayrılmış.

Bizim başımızdakiler de Gerçekten Allahtan korkan kişiler olsa.Yolsuzluklar, hırsızlıklar olur muydu acaba?

Geri