Kürtçe Şarkıyla Katılalım

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2w33otd.jpg

Kürtçe şarkıyla katılalım

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e Eurovision için sürpriz bir öneri geldi.

Kalan Müzik'in Sahibi Hasan Saltık'tan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e sürpriz öneri geldi. Saltık, 2010 yılında Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilecek 55. Eurovision şarkı yarışmasına Kürtçe bir parçayla gidilmesi teklifinde bulundu.

Böyle bir adımın dünyada büyük yankı bulacağını öne süren Saltık, "Buradan TRT Genel Müdürü ibrahim Şahin'e çağrı yapıyorum: Şu anda Eurovision seçmeleri var. Bir Kürt sanatçının yarışmaya katılması büyük bir olay olur, müthiş puan toplar, ingilizce şarkıyla katılıyoruz, Kürtçe niye olmasın" dedi.

EN İYİ AYNUR TEMSİL EDER

Böyle bir yarışmada en iyi "Keçe Kurdan" albümüyle ses getiren Aynur Doğan'ın, Türkiye'yi temsil edebileceğine inandığını da dile getiren Saltık, "Türkiye'de pek fazla yazılmıyor ama kızın dünyada konser vermediği yer kalmadı. Geçenlerde italya'da Pavarotti'nin sürekli konser verdiği yüzyıllık salonda konser verdi. Avrupa'nın en iyi dergilerinde beş altı kez kapak oldu. Bir başka isim de olabilir. Burada önemli olan Kürtçe bir parça ile yarışmaya gidilmesidir. Bence müthiş bir olay olur." dedi.

Kaynak

reklam kokan hareketler bunlar , herşeyin bir tadı tuzu var, tadında bırakmak lazım. yeter artık.

kardeşlik ve barış için çok güzel bir adım olur çok süper bir fikir

dokundun adamların hassas noktası varlıkları boyunca bir ülke kuramamışlar sende yüzüne vurdun adamın

şimdide gelmişler kardeş ayagına popomuzdaki donu alacaklarını sanıyolar

Bırak ülkeyi yağmurlu havada su yok onlara..

Millet age of empires oynuyo kendi çapında.

Zaten anca orda kurarlar bi kürdistan.

kardeşlik ve barış için çok güzel bir adım olur çok süper bir fikir

Neyin dostluğu kardeşliği, Yarattıkları terörden 30 bin insan can veriyor...Çocukları polis taşlıyo, En ufak bir özeleştiri yok, sonra dostluk kardeşlik. Yok öyle...

Geri