Kürtçe Facebook devri Basladı ..

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
face1_2416_334.jpg

Kürtçe Facebook devri

Türkiye’den 17 milyon kullanıcısı olan Facebook, Kürtçe dil seçeneği geliştirdi.

Bütün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook Kürçe'yi de Facebook'ta kullanılan diller arasına aldı.

Facebook’un Kürtçeyi dil listesine alması için uzun zamandır çalışma yürütülüyordu. Süren kampanyalar sonuç verdi. Sonuç olarak sitenin diller seçeneğine Kürtçe de eklendi. Arkadaşlar, mail gibi seçenekler artık tamamen Kürtçe heval, peyamdank sözcükleri ile görülebiliyor.

Şimdilik kısmi bir şekilde hizmet veren uygulamanın genişleyebilmesi için talebin artması gerekiyor. Sitenin kısmi Kürtçe hali Anmelden | Facebook bağlantısından görülebiliyor. Türkiye’de günlük ortalama 17 milyon kişinin giriş yaptığı sitenin 3 milyon Kürt kullanıcı tarafından ziyaret edildiği tahmin ediliyor.

Kaynak

bi açılım da facebooktan gelmiş işte bunları başımıza akp çıkarttı adamların dilini resmen resmi dil gibi kabul ediyolar ah akp bunları tepemize sen çıkarttın

ee devLetimiz ayrı bi kanaL açarsa eLin gavuru neden açmasın.. ayrıca haberde verdiğin kürtçe-facebook Linkini kaLdırırsan yani mümkün oLduğunca az kişi tıkLamış oLursa da taLep azaLır,taLep azaLırsa arz da azaLır.. ;)

ayrı kanalı açtılar , kürtçe yi dilden saydılar.facebook ne yapsın işi kullanıcısına hizmet vermek !

kapatacak olsalardı resmi kanalı açmazlardı.......

ayrı kanalı açtılar , kürtçe yi dilden saydılar.facebook ne yapsın işi kullanıcısına hizmet vermek !

niye benim dilim dil değilse sen bir araştır bakim senin dili kaç yıllık benin dilim kaç bin yıllık.Sen bir dil bilirken kürtler 2 dil biliyorlar yani senden üstünler.Ben ise 4 dil biliyorum toplamda ve senden 4 kart üstünüm o zaman senin dil hesabına göre hesaplıyorum yani.

O zaman nüfusunu da değiştir arkadaşım.Türkiye Cumhuriyeti de yazmasın

çok bin yıllık diliniz var ise niye kürtçe uyduramadığınız kelimeleri Türkçe kullanıyorsunuz

çok bin yıllık diliniz var ise niye kürtçe uyduramadığınız kelimeleri Türkçe kullanıyorsunuz

sana cevabım tarihini araştır.ve bazı şehirlerde T.C.'nin asimile planları tutmuş artık bazı kesimler kürtçe karışık kürte konuşuyorlar bu da zaten devletin pisliğini gösteriyor.
Ama sen git güneydoğonun belirli şehirlerine onlardan bişey anlamazsın.
Türkçe ya bakınca artık toplama dil oluyor neredeyse.
Fransızcadan farsçadan ingilizceden ve daha birçok dilden toplama yapılıyor

ya asLında iyi birşey ama bence kürtçe biLenLerin facebook kuLLanmasıyLa aLakaLı değiL bu durum
daha çok siyasi bir durum gibi görünüyor

Kürtçe FaceBook Çok Ta Tın,
İki Gün Sonra İptal Edilir Merak Etmeyin,
Adam Doğru Düzgün Konuşmasını Bilmiyor FaceBook Deyince Bomba Diye Kaçar Gider :)

yav adamların dilinden sizene bırakın konussunlar yazıssınlar

henuz %20 si kurtce baktım ınceledımde bıraz
olsun kullansınlar bakalım ama cok gelısecegını sanmıyorum
Cunku bazı teknık kelımelerın cevrılısı nasıl olucak bılmıyorum
nese kullansınlar bakalım kurtce .. Nereye kadar..

Geri