Kürtçe Facebook devri Basladı ..

Aşağıdaki linkleri biraz inceleyin sonra yorumlarınız tekrardan yapın.
Kürtler - Vikipedi
Bu güne kadar hiç gazete dergi yayınlamadı diyorsunuz.
Kürtçe - Vikipedi
İlk Kürt alfabesi M.Ö 4 yy çivi yazsını bırakıp yunan alfabesi kullanmaya başlamışlardır.Bu da demek oluyor ki Kürtler M.Ö. 4 yy dan daha önce yazı yazıyorlardı.
Kürtçe - Vikipedi
Sizin seviyenize inip hakaretler savurmak istemiyorum.Kullandığınız kelimeler sizin kültürünüzü gösteriyor.
Önce inceleyin düşünün sonra yazın.Olmadı başka kaynaklarda verebilirim.

zaten kürtçeyi bi tek facebook açar size.

Başkada bi yer açmaz.

Hiç gördünüzmü kürtçeyle yazılmış bi kitap dergi gazete?

Kendiniz anlamıyonuz konuştuğunuzu birde devlet kurduk diyonuz nerde biz hiç görmedik :D :D

Çıkardığınız garip sesleri dil diye getirip koyuyonuz milletin önüne :D

Fazla Age Of Empires oynuyonuz heralde.Ordan gazmı alıyonuz nedir.Orda kurun bak kürt milleti sabaha kadar oynayın savaşın =)

Ya Bir Şey Bilmediğin Belli De Niye Daha Yorum Yazıyon Git Araştır Kaynak Göster Eyvallah Diyeyim Ama Bilmediğin Konu Hakkında Yorum Yapma Kimsenin Kültürünü, Dilini Küçük Görme Kürtçe İle YAzılmış Birçok Kitap Var AYrıca Bunu Da Bil.Kendini Karşındakinin YErine Koy Ve Öyle Yorum Yaz.

Yaşasın Türk Ve Kürt Halklarının Kardeşliği !

Ya Bir Şey Bilmediğin Belli De Niye Daha Yorum Yazıyon Git Araştır Kaynak Göster Eyvallah Diyeyim Ama Bilmediğin Konu Hakkında Yorum Yapma Kimsenin Kültürünü, Dilini Küçük Görme Kürtçe İle YAzılmış Birçok Kitap Var AYrıca Bunu Da Bil.Kendini Karşındakinin YErine Koy Ve Öyle Yorum Yaz.

Yaşasın Türk Ve Kürt Halklarının Kardeşliği !

Neyini araştıracam?

Senin o kimse dediklerin benim askerime kurşun sıkıyorsa bu ülkeyi karıştırmaya kalkıyorsa kardeşiz diye geçinip sağı solu ateşe veriyorsa hiçbiride yetmiyormuş gibi karşıma geçip dilime kültürüme saygı göster diyorsa şu yukarda yazdıklarım yazacaklarımın yanında hiçbirşeydir.

@DeLLyoqlan
ya merak ettim sen ilkokul kaça gidiyorsun.Bu türlü savunmaya ancak ilkokul çocukları yapar.Sen dünyadan haberdar değilsin.Gelişmelerden haberin yok.O kadar övdüğün siyasetçilerin ve genarellerin ne halt işliyorlar öğren.Kimisi yahudi gidip ağlama duvarında ağlar kimi her türlü pisliği yapıp etrafı kaosa çevirmeye çalışır ve bununla beraber daha çok güç elde etmeye çalışır.yakın zmana bak ergenekonu oku.Faili meçhulları oku.kayıpları oku.Bunlar mı senin övündüğü şahsiyetler.

nasıl kürtçeyi dilden saydılar. yorumlara dikkat edelim biraz.
dile önem veriyorsanız bütün diller için verin

Aşağıdaki linkleri biraz inceleyin sonra yorumlarınız tekrardan yapın.
Kürtler - Vikipedi
Bu güne kadar hiç gazete dergi yayınlamadı diyorsunuz.
Kürtçe - Vikipedi
İlk Kürt alfabesi M.Ö 4 yy çivi yazsını bırakıp yunan alfabesi kullanmaya başlamışlardır.Bu da demek oluyor ki Kürtler M.Ö. 4 yy dan daha önce yazı yazıyorlardı.
Kürtçe - Vikipedi
Sizin seviyenize inip hakaretler savurmak istemiyorum.Kullandığınız kelimeler sizin kültürünüzü gösteriyor.
Önce inceleyin düşünün sonra yazın.Olmadı başka kaynaklarda verebilirim.

Sağlam bir kaynak dedim sanırım.
Vikipedi nasıl oluşturuluyor biliyor musun?
Dünya üzerinde herkes bilgisini paylaşabilir vikipedide.
Kaynak niteliği taşımaz yani...

@DeLLyoqlan
ya merak ettim sen ilkokul kaça gidiyorsun.Bu türlü savunmaya ancak ilkokul çocukları yapar.Sen dünyadan haberdar değilsin.Gelişmelerden haberin yok.O kadar övdüğün siyasetçilerin ve genarellerin ne halt işliyorlar öğren.Kimisi yahudi gidip ağlama duvarında ağlar kimi her türlü pisliği yapıp etrafı kaosa çevirmeye çalışır ve bununla beraber daha çok güç elde etmeye çalışır.yakın zmana bak ergenekonu oku.Faili meçhulları oku.kayıpları oku.Bunlar mı senin övündüğü şahsiyetler.

Madem DeLLyoqlan sana ilk okul çağındaki bir çocuk gibi cevap veriyor ( ki ben öyle düşünmüyorum) gel bana cevap ver.
Bilgisizliğini konuyu çok geniş alanlara yayarak kapatmaya çalışıyorsun.
Çünkü konuştuğun konuların hiç birine tam olarak hakim değilsin.
İlk önce kürtçenin tarihinden girdin, kürt devletlerine
sonra baktın ordanda bişey çıkmıyor DeLLyoqlan a saldırdın,
faili mechulmüş, kayıpmış bunları oku diyorsun
doğru ya bunları okuyunca
"ulan iyi ki facebook kürtçe dil seçeneği sunmuş adamların hakkıymış" diycez?
Son icraatın da AKP ve DTP gibi orduya mı laf atmak.

Sizlerin orduyu ağzınıza almanız için ağzınıza 5 kez gusül abdesti aldırmanız lazım.

evet dogru söylüyorlar...kürtçe =farsca+arabca+osmanlıca+türkçeden karma yapılmış iletişim kanalıdır...dil olması hususunda temelinin çokkk iyi araştırılaması gereklidir..bırakın insanlar nasıl rahat iletişim kuruyorlarsa öyle davransınlar...fakat ülkeme ihanet içinde olmadan....

Madem DeLLyoqlan sana ilk okul çağındaki bir çocuk gibi cevap veriyor ( ki ben öyle düşünmüyorum) gel bana cevap ver.
Bilgisizliğini konuyu çok geniş alanlara yayarak kapatmaya çalışıyorsun.
Çünkü konuştuğun konuların hiç birine tam olarak hakim değilsin.
İlk önce kürtçenin tarihinden girdin, kürt devletlerine
sonra baktın ordanda bişey çıkmıyor DeLLyoqlan a saldırdın,
faili mechulmüş, kayıpmış bunları oku diyorsun
doğru ya bunları okuyunca
"ulan iyi ki facebook kürtçe dil seçeneği sunmuş adamların hakkıymış" diycez?
Son icraatın da AKP ve DTP gibi orduya mı laf atmak.

Sizlerin orduyu ağzınıza almanız için ağzınıza 5 kez gusül abdesti aldırmanız lazım.

Burada belki 100 kii farklı farklı cevaplar ve hakaretler yazıyor ondan dolayı her seferinde farklı konulara değinmek zorunda kalıyorum.
sen kendi küçüklüğünü bilgisizliğini başkalarının gücü ile övünmeye çalışarak kapatmaya çalışıyorsun.Yok genarellerinle övünmeyi ve başka değersiz şeylere değer vermeye çalışıyorsun.Kendin ile övünmesini bil.Halkın ile övünmesini bil.Halkına değer vermeyen generallere siyasetçilere değer verme.Aç haberleri izle BALYOZ, ERGENEKON, CAMİİ BOMBALAMAYI DÜŞÜNMEKMİŞ, ve daha niceleri.Bunlar işlerini kolaylaştırmak için etrafına cahil insanları topluyorlar.Ya biraz mantıklı olun onlar için biz ne ifade ediyoruz bir hiç, bir maşa kendi emelleri doğrultusunda daha çok güç elde etmek için.Sana verdikleri sadece ölüm.Devlete saygı, orduya saygı diyorlarda benim halk olarak bireysel özgürlüğüm nerde.( halk olarak ben TÜRK ve KÜRT halkını kast ediyorum )Bilgisizliğim ile konuyu geniş alana yaydığımı zannediyorsunuz.Ya gerçekten ben şunu öğrendim Kürtler Allah bir dese siz 2 diyeceksiniz
Artık gerçekten burada insanlar bişey yazmaktan anlatmaktan sıkıldım.
benim sizden istediğim sadece dilime ve kültürüme saygı duymanız.Ben burada pkk progandası yapmıyorum.Sadece halkımın temel haklarını savunuyorum.Bu kadar basit neyi anlamıyorsunuz.

Meftun_i Kardeşime

Araf Suresi 179. ayet şöyle:
“Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da sapkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.”
Meali şöyle: “Ayetteki kalp, göz ve kulak kelimeleri aslında duyma, algılama, düşünme, kavrama, bilme gibi insani bilgiye, tefekküre ve imana götüren temel insani yetenekleri ifade etmektedir. Allah, insanlara gerçekleri, iyilik ve güzellikleri görme, işitme anlayıp kavrama yeteneklerini vermiş olmasına rağmen öyleleri vardır ki onlar bu yeteneklerini yaratılış amacına uygun bir şekilde ve doğru olarak kullanmazlar. Bu sebeple de cehenneme atılmaları sonucunu doğuracak yanlış inançlara sapar kötü işler yaparlar.” (Kaynak: Kuran yolu Türkçe Meal ve Tefsir - Diyanet İşleri Başkanlığı)

Herhangi bir gerçeği görmeyenlere indirilmiş bir ayet. Bu ülke, bugünleri görmüş ve bu günleri yaşıyorsa Türklerin de, Kürtlerinde, Çerkezlerin de, Lazların da ve daha sayamadığım diğer etnik grupların da katkısı vardır. Sen merak etme şüphesiz ALLAH her şeyi bilen, gören ve işitendir. ALLAH'ın selameti herkesin üzerinde olsun.

@DeLLyoqlan

Dikkat ettiysen bu söylentileri çıkartanda taraf die b.ktan bi gazeteden başka kimse değil.Yani oda sizin yandaşınız.

En son çıkarttıkları balyoz zırıltısında neden hiç bir yazarı canlı yayına katılmadıda kaçtı?

Generallerin ne b.k yediği beni ilgilendirmiyo.Sen benim ülkemde ortalığı karıştır milletin evini taşla Türk bayrağını al yak ondan sonra geç karşıma beni suçla.Sen benim ne demek istediğimi daha anlamamışsın.

Baştan hepsini birdaha oku en iyisi.Elle tutulacak savunulacak hiç bir yanınız yok.En iyisi daha fazla konuşmayın.

O yaktığınız Türk Bayrağını hazmedemeyene direğini vereceğiz onu hazmedersiniz artık.

Ayrıca kürtçeyi getirip dil die önüme koyduğun kaynağıda bi oku istersen.Verdiğinde ayrıca sabit bi kaynak değil =)

Birde arkadaşa yazmışsın ya kendi halkınla övünmesini bil diye.

Benim yaşadığım ülkenin halkını bütün dünya takdir eder.Bir avuç toprak için binlercesinin canını hiç korkmadan vereceği bir halktır.

DAğdaki bi avuç çakala bu Ülkede kenef bile olmadığını hala anlamamışsınız.Türk'ün sabrı sonsuzdur.Sabrının bittiği yerde neler yaptığını biraz araştır oku istersen.

nerde ayrı dil arkadaşım madem türkçe yi beğenmiyorsun türk değilsin sen gidin yiyorsa kürdistan açın yemiyormu o zaman kesin sesinizi de paşa paşa türkçe konuşun

saçmalığın bu kadarı artık:sneaky2:
sonra kendilerini bişey sanıyolar

yoq ama kardeşim baktımda yok
zaten olduğu gibi hesabımı silmeyi duşunmeye başlıcam

kürt açılımıyla ne alakası var kardeşim. kürtler sadece türkiye de mi yaşıyorlar.

kürtçe adında bir dil olduğunu şimdi duydum.. ben mi gerikafalıyım :S

sonuçta uluslararası bi uygulama. egoları tatmin olcaksa bundan olabilirler. hatta bi ara toplanıp birbirlerinide tatmin etsinler

:D :D :D :D

Yaw sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün.

Amerika bize dişinin geçemeyeceğini anladığı için sizi üstümüze salıyo.

Sizi o bölgede kullanıyo ve bundan hiçbirinizin haberi yok.Aklı sıra size kürdistan kuracak size o bölgeyi verecek.

Öyle birşey olmuş olsaydı şu ana kadar kuzey ırak diye geçen bölgede çoktan bi kürt devleti kurulmuştu.

Bi kere hiçbir Osmanlı padişahı bir bölgedeki halka sizden vergi almayacağız savaşın demez.

Osmanlının politikası fethettiği yerdeki halk ile önceden yerleşmiş halkı yer değiştirir.Bunu yapmasının sebebide yeni fethedilen yerde halkın çıkaracağı bir isyanı önlemek ve savaş sırasında ortaya çıkacak olumsuzluğu isyanı gidermektir.

O yüzden Osmanlı kimseye gidipte böyle birşey dememiştir.Ayrıca yıllarca tarihi okudum şu yukarda yazdıklarının bir kaçı haricinde hiç bir devleti duymadım görmedim.Ne kitapta nede haritada :D

Varsa kaynağın getir göster bizde görelim.Sizin beyninizi iyi yıkamışlar.

Siz yemek yediğiniz tabağa s..çan bir milletsiniz.Devlet size banka hastane dershane okul veriyo hertürlü sosyal hizmeti sağlıyo siz gidip onları ateşe veriyorsunuz.

Ben devlet olsam yağmurlu havada size su bile vermem.Çünkü bunu hakediyorsunuz.

Bütün kürtler aynı değildir.Ama %90 böyledir.

Face kürtçe dil koymuş.açıkçası hiç umrumda değil.Bunun yapanın neden yaptığını altında ne aradığını ben çok iyi biliyorum.Hepsi siyasi oyundur bunun.

Ve bilinki bu ülke böyle birşeye gelmez.Türk'ün sabrı sonsuzdur ama sabrının bittiği yerde yapacakları ve elinize verecekleride sonsuzdur ve sonsuz uzunluktadır.

Bunu daha önce koca Avrupa Haçlı diye b.ktan bi şekilde birleşti geldi ve gördü.

Ve daha nicesi gördü niceside görecek.

He sen biz devlet kurduk demeye devam et.Kaç bin yıldır konuşuyorum dediğinede devam et.

Yeryüzünde böyle bir devlet varmı ?yok

Herhangii bir ülkede geçerliliği varmı ?yok

Ulusal marşı bayrağı varmı? yok

o zaman sizinki masallarda anlatılan kaf dağından bi farkıda yok.

Dicek bişi bıraksaydın be dai :w00t:Atatürk misakı milli sınırlarını belirlediğinde Erzurum Kongresi bak sivasta kabul gördü. nettiniz itilaf devletlerinin bazında sözde ermeni kesimi arasında bir devlet kurulcak vaadiyle sizi kandırdılar bi heycandır gidiyosunuz.Dedeleri çocuklarına çocukları bunlara..
Ulusal egemenlik bizde.Azınlık sizsiniz doğru mu doğru?Biz Türk gençleri kürtleri dışlamıyoruz onlar kendilerini dışlıyor.Onlar iğrendiriyorlar hiçte kardes gibi deiller.Ha yok mu var adam gibi adam kürt oldugunu anlamazsın bile.Kürtte bi insan müslüman bi insan hemde.Ama nedense aklıma ilk gelen pkk oluyor!!!Ben size bişi söliyim mi? Çok yakındır kurunun yanında yaşında yanması ona yanarım...

Geri