Kürtçe Facebook devri Basladı ..

Siz güce taparsınız, gücü olan sizi parmağınızda oynatır
Ülkeyi peşkeş çektiler herkese, siz izlediniz.
karşı çıkanları bir bir astınız
En sağcısınıda astınız, en solcusunu da
kürt te astınız , türk te

Katilleri, kahraman ilan ettiniz
En aydınları vatan haini ilan edip sürgüne gönderdiniz
Şimdi facebook ta kürtçe var diye yeri yerinden oynattınız

Kimse bu ülkeyi seviyorum demesin
Şimdiye kadar bu ülke için ne yaptığınızı sayın
Gerçekten söylüyorum bu mesajlarda bu ülkeye yararını dokunduğuna inandığı ne yaptıysa yazsınlar
Bir ağaç bile dikmişse söylesinler

Bir dikili ağacı bile olmayan ne olur bu konular hakkında yorum bile yapmasın çünkü yeri bu topraklar değil

Unutmayın türklerin anadoludaki tarihi bin yıllık bile olmadı
1071 den önce anadoluya gelmemiştiniz
Bugün sizin hergün kürtlere yaptığınızı Çinliler uygurlara uyguladığı zaman dünyayı ayağa kaldırdınız ama ne oldu, niye kimse konuşmuyor çünkü fazla konuştuğunuz için susmanız söylendi. Neyse yazacak çok şey var da hangisini yazayım ki. GÖZÜNÜZÜ AÇSANIZ KİMİN KUCAĞINDA OTURDUĞUNUZU GÖRECEKSİNİZ AMA SANIRIM O KUCAKTA ÇOK RAHATSINIZ

Gerçekten söylüyorum bu mesajlarda bu ülkeye yararını dokunduğuna inandığı ne yaptıysa yazsınlar

Bir dikili ağacı bile olmayan ne olur bu konular hakkında yorum bile yapmasın çünkü yeri bu topraklar değil

Bugün sizin hergün kürtlere yaptığınızı Çinliler uygurlara uyguladığı zaman dünyayı ayağa kaldırdınız ama ne oldu, niye kimse konuşmuyor çünkü fazla konuştuğunuz için susmanız söylendi. Neyse yazacak çok şey var da hangisini yazayım ki. GÖZÜNÜZÜ AÇSANIZ KİMİN KUCAĞINDA OTURDUĞUNUZU GÖRECEKSİNİZ AMA SANIRIM O KUCAKTA ÇOK RAHATSINIZ

Bre Edepsiz.Gelişmek için sizin gibi engellerle karışılasıyoruz ya bize köstek oluyosunuz ya..Sebepsiz dil uzatmayın Atatürk'e. Siz yine çıkardınız ananızdan amma babanız kimdi bilemezdiniz..Neyzen Tevfik..

bre edepsiz.gelişmek için sizin gibi engellerle karışılasıyoruz ya bize köstek oluyosunuz ya..sebepsiz dil uzatmayın atatürk'e. Siz yine çıkardınız ananızdan amma babanız kimdi bilemezdiniz..neyzen tevfik..

gerçekten ne kadar haklı olduğumu bana gösterdiğin için çok mutluyum. Bana yukarda atatürk hakkında yazılmış en ufak bir imayı gösterirmisin. Ortamı germek konusunda gerçekten de iyisin.

meftun_i için söledim onu.Senin içinde gecerli olan söz yeterli sanırım.Gerilmeye meyilliysen illaki buyur burdan yak ona göre muamele uygulıcam

pkk ya destek vermeniz sizlerin hakkını savunduğuna yönelik olduğu için mi yoksa bi ilişkim yok kinim var ondan destekliyorum mu yoksa yok arakadas ben milliyetçigim devlet kurmak haddime degil zaten eminim benim dedem de Kuvai milliyedendir mi diyosun?

Sizde bi kere kucaktan inin be kardeşim :)

Amerikayla İsrailin köpeği oluşsunuz haberiniz yok.

Zamanında niye yalvardınız o zaman bizide ülkenize alın diye Saddam hepinizi kucağına almıştı zaten :)

Ve o kucaktan sizi biz kurtardık.Ama daha beter bi kucağa oturacaksınız haberiniz yok.

Türklerin Anadoluda tarihi bin yıl olmamıştır ama Türk tarihi binlerce yıllık olmuştur.

Sizin şu kürt tarihiniz nasıl bişey acaba.Ben söyleyim yıllarca Saddamın kucağında oturdunuz sonrada bize yalvardınız kucağınıza alın die.

Sizde haklısınız Türk'ün kucağı rahat değildir.Her adamın harcı değildir onu yemek :)

Devleti olmayan bayrağı olmayan marşı olmayan sağdan soldan topladıklarını dil diye milletin önüne koyan dağdan inmeyen çakal sürüsünden başka birşey değilsiniz.

Yukarda yazmışsınya en sağcısınıda astınız en solcusunuda en kürdünüde Türk'ünüde diye.

ha burdan anlaki bu ülkeye kafa kaldıranın kafasını alır sokarlar bi yerine.O yüzden rahat durun kimse birşey sokmasın.

Bunlar daha iyi günleriniz.

kürtlerin geçmişte ve günümüzde bazı ciddi problemler yaşadığı bir gerçek. bunları inkar etmek abes kaçar. ancak doğru ifade biçimi bulunamazsa ne diyalog gerçekleşir ne de sorunlar çözülebilir. bu yüzden karşılıklı olarak haklar ve hassasiyetler konusunda dikkatli olmalıyız.

Buradan pkk propagandası yapmıyorum deyip yapanlara,
kürt milliyetciliği güdenlere son bir sözüm var.
İt ürür kervan yürür.
Gün gelir bu söylediklerinizin, yaptıklarınızın tek tek acısını çıkartırız merak etmeyin.

dünya dilleri arasında en iyi bilgisayar ve çeviri dili TÜRKÇE dir. ne diye uğraşıyorlarsa.

Okuyorum da gerçekten burada yazılanların çoğuna gülüyorum nedense.
Benden kaynak göstermemi istiyorsunuz.Yabancı bir site göstersem bunlar Türk düşmanı tabi ki böyle yazacaklar ve Türkiye bölmeye çalışıyorlar diyeceksiniz.Türk sitesi göstersem bunlar sol görüşlü devlet düşmanı anarşist diyeceksiniz.MEB kaynaklı site Kürtlere hak vermez zaten devlet Kürtleri yok sayıyor yüzyıllarca asimile etmeye çalıştı ( asimilenin ne olduğunu öğrenin sonra cevap yazın.bana abuk subuk cevaplar vermeyin gelipte kendi dilinizi konuşabiliyorsunuz , hastane yol vb şeyler savunması da yapmayın sadece gülesim geliyor. )
Kürt tarihini anlatıyorum inanmıyorsunuz kaynak nerde diyorsunuz.Kaynak Devletin Kürtleri inkar etmesinden dolayı Türkiye sitelerinde olmaz.Bende sizin beyin hücrelerinizi zorlamak istemiyorum yakın tarihe bakalım diyorum.
LOZAN ANTLAŞMASI ve KÜRTLER
Ben burada bütün Lozana değinmeyeceğim sadece Türk ve Kürtlere değineceğim.
1. Dünya savaşından sonra hepimizin bildiği gibi dünya parsellendi.Köyler kasabalar bölündü.İngilterenin ve Fransanın çıkarları doğrultusunda çizimler yapıldı.
Türkiye konusunda en önemli konu boğazların konumu ve Kürdistan sorunuydu.Yoğun tartışmalar ve anlaşmalar sonucunda boğaz sorunu çözüldü.Ancak İngiltere Fransa ve Türkiye arasında bir Kürdistan mücadelesi verildiği bilinmekte.Bu sorun Cemiyeti Akvam'a havale edildi.Onlar da kendi aralarındaki günlerce süren tartışmalardan sonra anlaşmaya vardılar.
Türkiye'yi temsil eden heyet ve Ankara'da oluşan yönetim kendisini Türklerin ve Kürtlerin ortak yönetimi olarak ifade ediyordu.Zaten 23 Nisan 1920'de Ankara'da açtığı millet meclisine Türklerin ve Kürtlerin ortak meclisi ve hükümeti ismi verilmişti.Lozanda Kürt temsilciler bulunmadı Türkiye sınırı çizilirken buraya Türklerin ve Kürtlerin ortak toprağı denildi.Ama sanmayın ki Kürt ve Kürdistan konusu geçmedi.En sert tartışmalar Kürdistan konusunda oldu. İsmet İnönü önderliğindeki Kemalist heyet sıkıştığı anda kendisini Kürtlerin ve Türklerin temsilcileri olarak nitelendirdiler.Kürtlerin Türkler ile beraber yaşamak istediğine dair belgeler ( sahte belgeler ) sundular.Zaten Cemiyeti Akvam da Kürtler yok sayıldı.En hararetli mücadeler Kürdistan ile alakalı bile olsa Anlaşmada taraflar Kürtleri yok saydılar.Bu anlaşmadan Kürdistanı parçalayan taraflar memnundu ama Kürtler değil.İsyanlar Kürdistanın 4 tarafında da başladı.Ancak Kürtler bugüne kadar örgütlenme ve ulusallaşmaya değer vermedikleri için isyanlar katliamlarla bastırıldı.Yüzbinlercesi zalimce öldürüldü.
Herkesin Mezopotamyayı ele geçirmek istemesinin asıl nedeni aslınsda Mezopotamya'yı, uygarlığın doğduğu beşiktir hatta uygarlık öncesinin neolitik devrimin yaşandığı bir alandır.Kutsal kitapların ve tarihin cennet olarak tanımladığı bu toprakları herkes ele geçirmek istiyordu. O nedenle de büyük bir mücadeleler verildi.Çoğu kez Kürtler vaatler ile kandırıldı.Ama asla inkar etmelere karşı boyun eğmediler ve eğmeyeceğiz.

[ı]okuyorum da gerçekten burada yazılanların çoğuna gülüyorum nedense.
Benden kaynak göstermemi istiyorsunuz.yabancı bir site göstersem bunlar türk düşmanı tabi ki böyle yazacaklar ve türkiye bölmeye çalışıyorlar diyeceksiniz.türk sitesi göstersem bunlar sol görüşlü devlet düşmanı anarşist diyeceksiniz.meb kaynaklı site kürtlere hak vermez zaten devlet kürtleri yok sayıyor yüzyıllarca asimile etmeye çalıştı ( asimilenin ne olduğunu öğrenin sonra cevap yazın.bana abuk subuk cevaplar vermeyin gelipte kendi dilinizi konuşabiliyorsunuz , hastane yol vb şeyler savunması da yapmayın sadece gülesim geliyor. )
kürt tarihini anlatıyorum inanmıyorsunuz kaynak nerde diyorsunuz.kaynak devletin kürtleri inkar etmesinden dolayı türkiye sitelerinde olmaz.bende sizin beyin hücrelerinizi zorlamak istemiyorum yakın tarihe bakalım diyorum.
Lozan antlaşması ve kürtler
ben burada bütün lozana değinmeyeceğim sadece türk ve kürtlere değineceğim.
1. Dünya savaşından sonra hepimizin bildiği gibi dünya parsellendi.köyler kasabalar bölündü.ingilterenin ve fransanın çıkarları doğrultusunda çizimler yapıldı.
Türkiye konusunda en önemli konu boğazların konumu ve kürdistan sorunuydu.yoğun tartışmalar ve anlaşmalar sonucunda boğaz sorunu çözüldü.ancak ingiltere fransa ve türkiye arasında bir kürdistan mücadelesi verildiği bilinmekte.bu sorun cemiyeti akvam'a havale edildi.onlar da kendi aralarındaki günlerce süren tartışmalardan sonra anlaşmaya vardılar.
Türkiye'yi temsil eden heyet ve ankara'da oluşan yönetim kendisini türklerin ve kürtlerin ortak yönetimi olarak ifade ediyordu.zaten 23 nisan 1920'de ankara'da açtığı millet meclisine türklerin ve kürtlerin ortak meclisi ve hükümeti ismi verilmişti.lozanda kürt temsilciler bulunmadı türkiye sınırı çizilirken buraya türklerin ve kürtlerin ortak toprağı denildi.ama sanmayın ki kürt ve kürdistan konusu geçmedi.en sert tartışmalar kürdistan konusunda oldu. Ismet inönü önderliğindeki kemalist heyet sıkıştığı anda kendisini kürtlerin ve türklerin temsilcileri olarak nitelendirdiler.kürtlerin türkler ile beraber yaşamak istediğine dair belgeler ( sahte belgeler ) sundular.zaten cemiyeti akvam da kürtler yok sayıldı.en hararetli mücadeler kürdistan ile alakalı bile olsa anlaşmada taraflar kürtleri yok saydılar.bu anlaşmadan kürdistanı parçalayan taraflar memnundu ama kürtler değil.isyanlar kürdistanın 4 tarafında da başladı.ancak kürtler bugüne kadar örgütlenme ve ulusallaşmaya değer vermedikleri için isyanlar katliamlarla bastırıldı.yüzbinlercesi zalimce öldürüldü.
Herkesin mezopotamyayı ele geçirmek istemesinin asıl nedeni aslınsda mezopotamya'yı, uygarlığın doğduğu beşiktir hatta uygarlık öncesinin neolitik devrimin yaşandığı bir alandır.kutsal kitapların ve tarihin cennet olarak tanımladığı bu toprakları herkes ele geçirmek istiyordu. O nedenle de büyük bir mücadeleler verildi.çoğu kez kürtler vaatler ile kandırıldı.ama asla inkar etmelere karşı boyun eğmediler ve eğmeyeceğiz.[/ı]
Türklerden toprak alabileceğinizi mi sanıyorsunuz?adamı kazığa oturturuz kazığa!banlayın şu herifleri,barındırmayın aramızda!

yapsın bakalım 3 milyonmus türkiyede toplamda o kadar kürt yok facede olsun artı adamların birr dilide yok bunlar nasıl geliştirmiş geliştirdiklerini kürtçe biliyorum diyenler anlayabilecek mi?? ( hiç sanmıyorum )

bu vatanda yediginiz ekmek size haram olsun bu ülkeye hiçbir yararı olmadan sömüren sizsiniz lektirigi kaçak kullanan sizsiniz bizim verdigimiz vergilerden en büyük yatırımları insan olasınız adam olasınız die alan sizsiniz dogutürkistanda türklere yapılanın hangisi bu ülkede yapılmıs ama inşallah bu vatanın ekmegini yiyip ihanet edenler bir gün belasını bulacak.. 1000 yıl bile olmamıs bi kere ırk oldugunuzu ispatlayamamısınız tarihte bir tane kürt kalıntısı bulun bakalım dilimiz var diyosunuz bir tane kelimeyi öz kürtçe hiç bi dilden çalmadık diye biliyomusunuz halen daha biz buralardaydık siz sonradan geldiniz diyosunuz dagta yaşayan üçbeş tane capulcuydunuz geldik medeniyet gördünüz ama medeniyetide bu kdar alabiliyosunuz halen daha daglarda köpekler gibi dolaşıyosunuz 1000 yılda geçse 10000 yılda geçse bu topraklar bizim bi kaç tane capulcu mara adamına verecek bi karıs toprak yok sadece alacagımız var

niye benim dilim dil değilse sen bir araştır bakim senin dili kaç yıllık benin dilim kaç bin yıllık.Sen bir dil bilirken kürtler 2 dil biliyorlar yani senden üstünler.Ben ise 4 dil biliyorum toplamda ve senden 4 kart üstünüm o zaman senin dil hesabına göre hesaplıyorum yani.

yalan sizin iliklerinize işlemiş 4 dil biliyomus kürt insan olduda bide üstünlük kuruyo çok biliyorya ondan çok konuşuyor insan değilsiniz ırk olasınız ırk değilsiniz diliniz olsun aptalsınız kandırılmıs topluluksunuz dil konusundada sana itelemişler yok öle bişey mal sınızya kandırmıslar sizi

Aşağıdaki linkleri biraz inceleyin sonra yorumlarınız tekrardan yapın.
Kürtler - Vikipedi
Bu güne kadar hiç gazete dergi yayınlamadı diyorsunuz.
Kürtçe - Vikipedi
İlk Kürt alfabesi M.Ö 4 yy çivi yazsını bırakıp yunan alfabesi kullanmaya başlamışlardır.Bu da demek oluyor ki Kürtler M.Ö. 4 yy dan daha önce yazı yazıyorlardı.
Kürtçe - Vikipedi
Sizin seviyenize inip hakaretler savurmak istemiyorum.Kullandığınız kelimeler sizin kültürünüzü gösteriyor.
Önce inceleyin düşünün sonra yazın.Olmadı başka kaynaklarda verebilirim.

lan adam olsan sana adam akıllı bişey anlatırdım ama siz aptalın önde gidenisiniz kısa yoldan gitmek lazım nasıl olsa anlamıcanız...

ANANIZI AVRADINIZI SOYUNUZU SOPUNUZU ÖLÜNÜZÜ DİRİNİZ MEZARINIZDAKİNİ BEŞİGİNİZDEKİNİ SİKİM

Herkese saygılı olmak iyidir. Karşılıklı olması şartıyla.

meftun_i
benim sizden istediğim sadece dilime ve kültürüme saygı duymanız.Ben burada pkk progandası yapmıyorum.Sadece halkımın temel haklarını savunuyorum.Bu kadar basit neyi anlamıyorsunuz.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sevgili dostum daha önceki yazılarımda da aktardığım gibi siyaset yada politika alanında görev yapan yöneticiler belli bir kesimde yaşayan insanların özel değerlerini malzeme olarak kullanmasalar aslında sorun yaşanmayacak. Öyle sanıyorumki bazı art niyetli kişi yada güçler, insanların günlük hayatında normalde yaşarken sorun teşkil etmeyecek olan özelliklerini kullanarak ortalığı karıştırıyorlar. Durum böyle olunca insanlar birbirinin kürtçülüğünü, aleviliğini, örtünmesini, dinsizliğini, Türkçülüğünü, falanını filanını tartışmaya başlıyor ve kişiler bilinçli ve gerçekçi olsa dahi bir noktadan sonra artık birbirini anlayamaz ve birbirine tahammül edemez dereceye geliyor. Anladığım kadarıyla durum budur.

O nedenle kürtçe diye bir dil var mı? Tarih sayfasında ne zaman ortaya çıktı? Başka bir dilden etkilendi mi gibi konular üzerinde tartışmayı yersiz buluyorum. Bence böyle bir dil vardır fakat dediğim gibi bu unsur bir bölgede karışıklık çıkartmak amcıyla kullanılmaktadır. Milyonlarca insan çeşitli gerekçelerle böylesi oyunlara gelmektedir.

"...Yil, 1783.... Avrupa standartlarina göre mütevazi da olsa, yeni bir
denizci devlet olan ABD, denizlerde tek basina bayrak gezdirmeye basladi...
Daha 25 Temmuz 1785'te, Atlantik'te Cadiz aciklarinda, bu yeni bayragi
tasiyan ilk gemi Cezayir aciklarinda Osmanli gemileri tarafindan ele
geçirildi. Bu gemi, Boston limanina bagli, Kaptan Isaak Stevens'in
idaresindeki Maria idi.
Arkasindan, Philadelphia limanina bagli, Kaptan O'Brien'in Dauphin'i de
ayni akibete ugradi. 1793 Ekim ve Kasim aylarinda 11 ABD gemisi daha
Osmanlilarin eline geçti....
Kongre, 27 Mart 1794 yilinda, Osmanli denizcilerine karsi koyacak gucte
savas gemileri insa edilmesi veya satin alinmasi icin, Baskan George
Washington'a 700.000 altina yakin harcama yetkisi verdi.
Osmanlilarin olusturdugu deniz tehdidi sayesinde, ABD donanmasinin
temelleri atiliyordu. 5 Eylül 1795'te ABD bu tehdide karsi bir anlasma
yapmayi kabul etti. Bu anlasmaya gore ABD, Cezayir'deki esirlerin iadesi ve
gerek Atlantik'te, gerekse Akdeniz'de ABD sancagi tasiyan hicbir tekneye
dokunulmamasi karsiliginda, 642.000 altin ve yilda 12.000 Osmanli altini
(216.000 dolar)ödeyecekti.
Dili Türkce olan ve 22 maddeden olusan anlasmaya, Baskan George Washington
ve Cezayir Beylerbeyi Hasan Dayi imza koydular...
Boylece ABD yillik vergiye baglanmis oldu. Bu, ABD'nin iki asri askin
tarihinde, yabanci bir dille imzalanan tek anlasma olduğu gibi, yabanci bir
devlete vergi ödemeyi kabul eden tek Amerikan belgesidir...

---------------
iste;
ABD tarihinde kendi dilinde olmayan tek uluslararasi anlasma Turkce'dir ve
ABD tarihinde vergi vermeyi kabul ettigi tek ulke Osmanli
Imparatorludur....

ABD baskani Corc wasington , Osmanli imparatoru tarafindan muhatap
gorulmemis ve anlasma Cezayir beylerbeyi tarafindan imzalanmistir.

ispatı mı? Yale üniversitesinde yayınlanan türkçesinden ingilizce kopyası
için aşağıdaki adrese tıklayın...

Avalon Project - The Barbary Treaties 1786-1816 - Treaty of Peace and Amity, Signed at Algiers September 5, 1795

---------------------------------------

Kürtçeyi dilden sayıp TÜRKÇE'yi aşalamaya çalışan arkadaslar tarihe kendi gözünüzle bakmayın. TÜRKLER' tarihi kagıtla kalemle yazmadı.. Türkler olmasaydı sizler olmazdınız..

Ayrıca bu ülkede bi etnik grup bir tek siz varmışsınız gibi davranmayın. bu milletin size gösterdiği iyi niyeti su istimal etmeyin şımarmayın.. Burası Türkiye Cumhuriyet'i resmi dili TÜRKÇE'dir.. kendi evinde istersen japonca konuş istersen kendin bişi uydur onla konuş o kimseyi ilgilendirmez ama bu ülkede tek dil vardır oda TÜRKÇE'dir..

Geri