kürt sorununa cözüm arayişları

ne hakkı ne özürlügü istiyorlar ben de bi anlasam..20 yıl doguda yasadım neyi nicin istediklerini bile bilmıyorlar..kürtce egitim veren bi merkezin acılmasını istediler...600 kişilik egitim merkezine 20 kişi gitti..eskiden olsa hak verirdim ..evet cok eski degil bi 10 yıl oncesini dusunuyorum..kürtce sarkı calsa dügünlerde jandarma basardı..radyoda kürtce sarkı calan radyo kanalları kapatılırdı...ama artık ole birşey yok...her türlü hak ve özgürlüge sahipler..eger özgürlük PKK lehine slogan atmak daga cıkanları savunmak ise onu bilemicem...

katılıyorum,bazı arkadaşlar kürtler yerine; terörist,dağdakiler,bölücüler gibi cümleler kurabilir. ama şu kürtler lafından ve top yekün kürtlere hakaret etmekten vaz geçseler daha seviyeli olur.. böylece kırılmamış ve incinmemiş oluruz.bunları yazan bir çok arkadaş daha doğmamıştıki (1986 da)bilmem kaç bin rakımlı tepelerde onurla ve gururla nöbet ve devriye atıyorduk, şerefli askerlik görevimizi tamamlıyorduk.lütfen biraz daha saygı ve sevgi işbirliği..

Kardeşim aklı başında bir kürt arkadaşımızı incitmek değildir kastımız. Aldığımız kültür be aile terbiyesi de buna izin vermez. Okuduğum lisede kürt arkadaşlarımız vardı hiç kürt türk problemimiz olmadı ankarada. Kürt komşularımız vardı kaç fincan mırra çiğ köftelerini yemişizdir kaç kere mantı yedirmişizdir.. Zaman zaman benim konuşmalarıma annem de kızar çünkü ankaradaki en samimi komşularımız vanlıydı.
Doğru düzgün yasalara uyarak yaşayan ve bu ülkeye ve bu ülkenin milli bilincine sahip kürtlere laf söylemeye ne dilimiz varır ne yüreğimiz.

Ancak bu ülkedeki bölücü kürtlerin sayısı öyle %15 falan değildir. DTP nin aldığı oy ortada. Meclisin hemen hemen %5 i DTP li. Nüfusa oralarsan 20 kişiden biri eder. Şimdi elbette bölücü kürtler ile vatanına bağlı kürtleri ayırmak lazım.
Ama birileri bölücü kürtler ile vatanseverleri ayırmadan KÜRT SORUNU diye ortaya çıkınca ben de yukarıda saydığım işleri de kürtler yapıyor sorun nerede diye sormak istedim.

hala bir delikanlı çıkıp da KÜRT sorunu şudur diyemiyor.
Ekmek aş sorunu mu? Bir tek kürtler mi aç bu ülkenin %70 i açlık sınırının altında yaşıyor. İşsizlik sorunu mu? Bir tek kürtler mi işsiz. Onlar yine açıkta çiğ köfte satar korsan cd kitap satar. Türklerin de o işlerde çalışmasına izin vermeyecek mafya örgütlenmesine giderler.
Problem ana dilinde eğitim mi? Anadil nedir? Bir ülkede 2 anadil konuşulur mu? Biz ortak kültür yaratmaya çalıştıkça farklılıkları mı resmileştirelim. Federe yönetim nedir? Orası kendi kendine yeten bi rbölge mi? Batıdakiler vergi versin bölgedekiler kaçakçılık ekonomisi ile devletten yardım alarak federe bölge yönetsin.

Açıklayın hadi neymiş kürt sorunu?
Kürtsün diye meclise mi giremediniz? Kürtsün diye askerde tabağına az mı yemek koydular? Kürtsün diye okula mı almadılar, kürtlere daha düşük not mu verdiler?

biri bana anlatsın lütfen....
BİRİ ANLATSIN Kİ SONRA ÇIKIP BANA FAŞİST DİYEREK HAKARET ETTİĞİNİZDE BİRİLERİ DE SİZE HAK VERİP
"DOĞRU SÖYLEDİLER DİGİKLAN FAŞİST BİR CAHİLDİR"
DESİNLER.

saygılar

Ortada bir sagduyu arayısı varsa bu tek taraflı olmayacak elbet...

digiklan arkadasın soyledigi cogu sey dogru...

yıllarca bizi dıslıyorsunuz bahanesiyle vergi kacırdılar, fatura odemediler, kacakcılık yaptılar ama en buyuk yatırımı da aslında guney dogu aldı...

İc anadolu sehirlerine gitsen o yatırımın onda birini goremezsin... ama orada insanlar ayaklanmıyor...

Artık kurtlerinde bu ezilmisligin arkasına sıgınmaktan vazgecme zamanı geldi...

Tamam ayrımcılık yanlıs ama hicbirsey de tek taraflı olmaz...

Buna iki taraf birlikte son verecek. Sadece bir tarafın cabası hicbirsey ifade etmez...

türklerinde kürtlerinde sağduyulu olanları baştacı..ama türklerinde kürtlerinde ''sağcıduyulu''olanları ortalığı karıştırıyor gibi..

türklerinde kürtlerinde sağduyulu olanları baştacı..ama türklerinde kürtlerinde ''sağcıduyulu''olanları ortalığı karıştırıyor gibi..

Haklısın...

Ama bu bir kan davası gibi surup gidiyor...

O bana bunlar yapıldı diyor digeri bana bunlar yapıldı diyor...

Aslına bakarsan iki taraf da kendince haklı ama bir ara yol bulunması sart...

Güzel laflarının arasına propogandanı ve fikirlerini de sıkıştırıyorsun. Bu ülkenin petrolünün bilmem kaçını üreten Batman verginin kaçta kaçını veriyor ve bu pertol toplam ihtiyacın kaçta kaçını karşılıyor? Peki Batman'a yapılan devlet yatırımını orada toplanan veriye oranlasan sonuç ne çıkar arkadaşım?
Orada astsubaya ölüydü demişsin zaten aramızdaki fark burada başlıyor. O astsubay ölü değil şehittir. O astsubay masa başında birileri ülkemden taviz koparmasın, güney doğuda özer bir bölge kurulmasın Türkiye bölünmesin diye canını verdi. O Astsubayın da senin savaşmadı dediğin ama bir zamanlar teğmen olarak yüzbaşı olarak Türkiye'nin her yerinde görev almış Büyükanıt Paşa'da bu ülkenin bütünlüğü için canını ortaya koymuş insanlar.

Doğuda görev alan askerler polisler her gün evlerinden helallik alır da çıkarlar hergün son defa öpüyormuş gibi koklar çocuğunu çıkmadan.
Sen burada masa başında çözülecek şeyler diyorsun?

MASA BAŞINDA çözülecek şeyleri söylemeni çok isterim? Nedir bu federe bölge mi? Anadilde eğitim mi? Federe bölge bayrağı mı?
Ne istiyorsunuz arkadaşım.

İstanbul a gelebiliyorsun, dükkan açarken sana kürt müsün diye soran mı var? Evlenme dairesinde kürtlerin nikahı kıyılmıyor mu? Muhtarlık kaydını yaparken kürtleri kabul etmiyor mu? Batman'dan çıkarken sana vize mi soruyorlar? Üniversite sınavında kürtlerin puanını mı düşürüyorlar? Hukuk bitirirsen avukat mı yapmıyorlar? Milletvekili seçilince meclise mi almıyorlar kullandıkları oyları mı geçersiz sayıyorlar? Ondan mı PKK nın siyasi kanadı DTP hala mecliste.
Kürt sorunu nedir söyle bakalım bize? Masa başında ne çözülecekmiş söyle.

Ekonomik paketlerden bahsedenlere de hayretle bakıyorum...
Gap ı küşçümseyen elektrik üretmek amacıyla yapıldığını söyleyen bir arkadaşa da şaşırdım.
Orada 2 devasa tünel var. O tünellerin tanesi 2-3 milyar dolara mal oldu onları elektrik tüneli diye mi kazdılar. Gap bir enerji değil sulama projesidir.

Ayrıca KÜRT sorunu deyince benim ülkemde bile ezilen gariban kürtlerin ekmek derdi, aş derdi iş derdi konuşuluyor.

Kardeşim benim için Kürt sorunundan önce ciddi bir Türk sorunu var bu ülkede.
Bu ülkede hiç fakir Türk yok mu? Fakir laz yok mu? işsiz çerkez yok mu?
Niye onları sorun olarak düşünmüyorsunuz da kürt fakir olunca sorun olarak görüyorsunuz?

Neden çok fakir olan çingene diye bir sorunumuz yok ya da fakir lazlar ayaklanmıyor. Tüm lazlar ülkenin en kalbur üstü sınıfı mı? Aç kalan lazlar arasında kanun dışı yola sapanların sayısı neden az?
Trabzondan göçüp gelen ailenin çocuğu kapkaçcı olmuyor da diyarbakırdakinin ki oluyor?

Bu Kürt problemini hafifletmek için kendimizi kandırdığımız bir yalandır. Bu iş ekonomik diyerek kendimizi kandırıyoruz. İsveç te benzer bir etnik sorun var bizim haberimiz yok ama. İSveçli bir kız arkadaşım 2 sene Türkiye'de kalmıştı ve bana Kürt problemini çok iyi anladığını benzer bir durumun orada da olduğunu hatta trafik işaretleri hangi dilde olacak kavgası yaşandığını söylemişti.

Yani Kürtlerin derdi iş aş ekonomi falan değil. Parası olmayan adam 4 karı 20 çocukla uğraşmaz. Bu iş birilerine göre ana dilde eğitim ve federasyon ile çözülür. Ama rüyalarında görürler. Masa başına ondan oturmak istiyorlar PKK terörü de Türkiye devletini masaya oturtmak için kullanılan bir sopadır. Ama çok beklersiniz.

Bazı arkadaşlar da samimi şekilde ekonomik sorundur yalanını içselleştirmiş kendilerini inandırmışlar.
Bu ülkede sadec Türk sorunu var, Osmanlıdan beri ezilen tek sınıf Türklerdir bu ülkede. Sadece Atatürk'ün hayatta olduğu dönemde oluşturulan bir Türk hareketi ve Türk yükselişi olmuş fazla uzun sürmemiştir.

Bu ülkede bayrağa canını veren, işporta değil dükkan açıp vergi veren, korsan değil orjinal ürün satıp ekonomik krizler ile kıvranan, kaçak mazot değil dünyanın en pahalı mazotuna para ödeyen Türklerdir.
Bu ülkede verdiği vergiden yararlanamayan, başkalarının elektrik parasını dahi ödemek zorunda bırakılan da Türklerdir.

ŞİMDİ BİRİ BANA ANLATSIN ŞU KÜRT SORUNU NEYMİŞ VE MASA BAŞINDA NASIL ÇÖZÜLÜRMÜŞ?

Dostum bu söylediklerinin altına imzamı atarım..O kadar iyi tespitlerde bulunuşsunki...Bu konuyu açan arkadaşş!!!!!!!!!!Söyle bakalım kürt sorunu varmıdır varsa içeriği nedir...derdin neymiş öğrenelim..ki bu konuyu açtığına göre böyle bir sorunun olduğunu kabul etmişsin....Nedir kürt sorunu diye pompalanan şey: hemen söyliyelim doğuda önce özerk amerikancı bir kürt devleti daha sonra kuzey ırağı ve kuzey İranıda kapsayan sözde bağımsız Amerikan köpeği bir kürt devleti!!!!!!!!!! İşte Kürt sorunu vardır diyenler bağımsız kürt devletinin hayaliyle yaşamaktadırlar...Kimse kimseyi kandırmasın...Burası Mustafa Kemalin Türkiye Cumhuriyeti!!!!!!! Yıllardır bunu öğrenemeyen ve biz ulusalcıları ırkçılıkla suçlayacak kadar alçalan insanlar bunu kabul etmek zorundalar....Kundaktaki bebeği öldürende işte bu kürt sorunu vardır diyip doğuda kürt devleti isteyen zihniyete sahip teröristlerdir...Dünyada hiç bir örgüt kundaktaki bebeği öldürecek kadar adi, ucube ve alçak olmamıştır...Türk, Kürt, Laz,Çerkez, Arap,Ermeni, Süryani bu ülkenin bütünlüğünü savunduğu sürece kardeştir...Yoksa kalleştir...Elbetteki bu ülkede yaşayan ve Atatürk ve onun değerlerine saygılı olan ermeni kürt ve arap kanımızdır canımızdır...Ama aksi halde ben bu adamlara kardeş diyemem kusura bakmayın!!!!!!

Kardeşim aklı başında bir kürt arkadaşımızı incitmek değildir kastımız. Aldığımız kültür be aile terbiyesi de buna izin vermez. Okuduğum lisede kürt arkadaşlarımız vardı hiç kürt türk problemimiz olmadı ankarada. Kürt komşularımız vardı.
Doğru düzgün yasalara uyarak yaşayan ve bu ülkeye ve bu ülkenin milli bilincine sahip kürtlere laf söylemeyiz selam söyleriz.

Ancak bu ülkedeki bölücü kürtlerin sayısı öyle %15 falan değildir. DTP nin aldığı oy ortada. Meclisin hemen hemen %5 i DTP li. Nüfusa oralarsan 20 kişiden biri eder. Şimdi elbette bölücü kürtler ile vatanına bağlı kürtleri ayırmak lazım.
Ama birileri bölücü kürtler ile vatanseverleri ayırmadan KÜRT SORUNU diye ortaya çıkınca ben de yukarıda saydığım işleri de kürtler yapıyor sorun nerede diye sormak istedim.

hala bir delikanlı çıkıp da KÜRT sorunu şudur diyemiyor.
Ekmek aş sorunu mu? Bir tek kürtler mi aç bu ülkenin %70 i açlık sınırının altında yaşıyor. İşsizlik sorunu mu? Bir tek kürtler mi işsiz. Onlar yine açıkta çiğ köfte satar korsan cd kitap satar. Türklerin de o işlerde çalışmasına izin vermeyecek mafya örgütlenmesine giderler.
Problem ana dilinde eğitim mi? Anadil nedir? Bir ülkede 2 anadil konuşulur mu? Biz ortak kültür yaratmaya çalıştıkça farklılıkları mı resmileştirelim. Federe yönetim nedir? Orası kendi kendine yeten bi rbölge mi? Batıdakiler vergi versin bölgedekiler kaçakçılık ekonomisi ile devletten yardım alarak federe bölge yönetsin.

Açıklayın hadi neymiş kürt sorunu?
Kürtsün diye meclise mi giremediniz? Kürtsün diye askerde tabağına az mı yemek koydular? Kürtsün diye okula mı almadılar, kürtlere daha düşük not mu verdiler?

biri bana anlatsın lütfen....
BİRİ ANLATSIN Kİ SONRA ÇIKIP BANA FAŞİST DİYEREK HAKARET ETTİĞİNİZDE BİRİLERİ DE SİZE HAK VERİP
"DOĞRU SÖYLEDİLER DİGİKLAN FAŞİST BİR CAHİLDİR"
DESİNLER.

saygılar

aleyküm selam kardeşim bende selamını aldım başımla gözüm üstüne..mutabık olduğumuz çok nokta var ümit ediyorumki (ve eminimki )konu vatan ve ona olan sevgi olunca biraz gerginlik birazda sahiplenme duygusu ile aynı müziği değişik sanatçilardan dinleyip benim şarkım daha iyi demiş gibi olduk.içimiz doğduğumuz günden beri vatan sevgisi ile sulanıp yeşermiştir.bizde aileden aynı terbiye ve adabı aldık siz değerli kardeşlerimiz gibi.. öyle cümleler ile isimlendirilsinki burdaki yazılarda vatanı bölmek isteyenler, birisi bir laf ettiğinde onlara, destek olmek için, bende.. dediğimde,kötü lafın yarısı benim bir diğer yarıma deyip beni üzmesin.benimde nacizane sarf ettiğim cümleler bundan dolayı idi..sevdamız aynı ise gerisi teferruattır.sevgi ve muhabbet dolu bir toplum dileği ile..

Dostum bu söylediklerinin altına imzamı atarım..O kadar iyi tespitlerde bulunuşsunki...Bu konuyu açan arkadaşş!!!!!!!!!!Söyle bakalım kürt sorunu varmıdır varsa içeriği nedir...derdin neymiş öğrenelim..ki bu konuyu açtığına göre böyle bir sorunun olduğunu kabul etmişsin....Nedir kürt sorunu diye pompalanan şey: hemen söyliyelim doğuda önce özerk amerikancı bir kürt devleti daha sonra kuzey ırağı ve kuzey İranıda kapsayan sözde bağımsız Amerikan köpeği bir kürt devleti!!!!!!!!!! İşte Kürt sorunu vardır diyenler bağımsız kürt devletinin hayaliyle yaşamaktadırlar...Kimse kimseyi kandırmasın...Burası Mustafa Kemalin Türkiye Cumhuriyeti!!!!!!! Yıllardır bunu öğrenemeyen ve biz ulusalcıları ırkçılıkla suçlayacak kadar alçalan insanlar bunu kabul etmek zorundalar....Kundaktaki bebeği öldürende işte bu kürt sorunu vardır diyip doğuda kürt devleti isteyen zihniyete sahip teröristlerdir...Dünyada hiç bir örgüt kundaktaki bebeği öldürecek kadar adi, ucube ve alçak olmamıştır...Türk, Kürt, Laz,Çerkez, Arap,Ermeni, Süryani bu ülkenin bütünlüğünü savunduğu sürece kardeştir...Yoksa kalleştir...Elbetteki bu ülkede yaşayan ve Atatürk ve onun değerlerine saygılı olan ermeni kürt ve arap kanımızdır canımızdır...Ama aksi halde ben bu adamlara kardeş diyemem kusura bakmayın!!!!!!

Ben konuyu acan arkadasın da kotu bir niyetinin oldugunu dusunmuyorum...

Kelimelere takılıp insanların kalbini kırmayalım...

Cozum bulmak istedigi konusunda ben samimiyetine guveniyorum...

Güzel laflarının arasına propogandanı ve fikirlerini de sıkıştırıyorsun. Bu ülkenin petrolünün bilmem kaçını üreten Batman verginin kaçta kaçını veriyor ve bu pertol toplam ihtiyacın kaçta kaçını karşılıyor? Peki Batman'a yapılan devlet yatırımını orada toplanan veriye oranlasan sonuç ne çıkar arkadaşım?
Orada astsubaya ölüydü demişsin zaten aramızdaki fark burada başlıyor. O astsubay ölü değil şehittir. O astsubay masa başında birileri ülkemden taviz koparmasın, güney doğuda özer bir bölge kurulmasın Türkiye bölünmesin diye canını verdi. O Astsubayın da senin savaşmadı dediğin ama bir zamanlar teğmen olarak yüzbaşı olarak Türkiye'nin her yerinde görev almış Büyükanıt Paşa'da bu ülkenin bütünlüğü için canını ortaya koymuş insanlar.

Doğuda görev alan askerler polisler her gün evlerinden helallik alır da çıkarlar hergün son defa öpüyormuş gibi koklar çocuğunu çıkmadan.

MASA BAŞINDA çözülecek şeyleri söylemeni çok isterim? Nedir bu federe bölge mi? Anadilde eğitim mi? Federe bölge bayrağı mı?

İstanbul a gelebiliyorsun, dükkan açarken sana kürt müsün diye soran mı var? Evlenme dairesinde kürtlerin nikahı kıyılmıyor mu? Muhtarlık kaydını yaparken kürtleri kabul etmiyor mu? Batman'dan çıkarken sana vize mi soruyorlar? Üniversite sınavında kürtlerin puanını mı düşürüyorlar? Hukuk bitirirsen avukat mı yapmıyorlar? Milletvekili seçilince meclise mi almıyorlar kullandıkları oyları mı geçersiz sayıyorlar? Ondan mı PKK nın siyasi kanadı DTP hala mecliste.

Gap ı küşçümseyen elektrik üretmek amacıyla yapıldığını söyleyen bir arkadaşa da şaşırdım.
Orada 2 devasa tünel var. O tünellerin tanesi 2-3 milyar dolara mal oldu onları elektrik tüneli diye mi kazdılar. Gap bir enerji değil sulama projesidir.

Ayrıca KÜRT sorunu deyince benim ülkemde bile ezilen gariban kürtlerin ekmek derdi, aş derdi iş derdi konuşuluyor.

Niye onları sorun olarak düşünmüyorsunuz da kürt fakir olunca sorun olarak görüyorsunuz?

Neden çok fakir olan çingene diye bir sorunumuz yok ya da fakir lazlar ayaklanmıyor. Tüm lazlar ülkenin en kalbur üstü sınıfı mı? Aç kalan lazlar arasında kanun dışı yola sapanların sayısı neden az?
Trabzondan göçüp gelen ailenin çocuğu kapkaçcı olmuyor da diyarbakırdakinin ki oluyor?

Bu Kürt problemini hafifletmek için kendimizi kandırdığımız bir yalandır. Bu iş ekonomik diyerek kendimizi kandırıyoruz. İsveç te benzer bir etnik sorun var bizim haberimiz yok ama. İSveçli bir kız arkadaşım 2 sene Türkiye'de kalmıştı ve bana Kürt problemini çok iyi anladığını benzer bir durumun orada da olduğunu hatta trafik işaretleri hangi dilde olacak kavgası yaşandığını söylemişti.

Yani Kürtlerin derdi iş aş ekonomi falan değil. Parası olmayan adam 4 karı 20 çocukla uğraşmaz. Bu iş birilerine göre ana dilde eğitim ve federasyon ile çözülür. Ama rüyalarında görürler. Masa başına ondan oturmak istiyorlar PKK terörü de Türkiye devletini masaya oturtmak için kullanılan bir sopadır. Ama çok beklersiniz.

Bazı arkadaşlar da samimi şekilde ekonomik sorundur yalanını içselleştirmiş kendilerini inandırmışlar.
Bu ülkede sadec Türk sorunu var, Osmanlıdan beri ezilen tek sınıf Türklerdir bu ülkede. Sadece Atatürk'ün hayatta olduğu dönemde oluşturulan bir Türk hareketi ve Türk yükselişi olmuş fazla uzun sürmemiştir.

Bu ülkede bayrağa canını veren, işporta değil dükkan açıp vergi veren, korsan değil orjinal ürün satıp ekonomik krizler ile kıvranan, kaçak mazot değil dünyanın en pahalı mazotuna para ödeyen Türklerdir.
Bu ülkede verdiği vergiden yararlanamayan, başkalarının elektrik parasını dahi ödemek zorunda bırakılan da Türklerdir.

ŞİMDİ BİRİ BANA ANLATSIN ŞU KÜRT SORUNU NEYMİŞ VE MASA BAŞINDA NASIL ÇÖZÜLÜRMÜŞ?

Kürt sorunu denilen şey,birilerinin biz düz yolda ilerleyeceğimize alıp bizi içine koyduğu ve içinde dönüp durduğumuz çemberdir,birileri döndüğümüz yörüngeye değil de biraz dışarı bakıp yolu görebilse dönmeyi bırakıp içinden çıkacaz ama başbakanımız bile bu yörüngeye girip alt-üst kimlik tanımı yaparsa,biz de bize öğretilenlerin dışına çıkmazsak daha çok dönmeye devam ederiz.
Yalnız bu çemberin dışından bizi sürekli bu çukura itenleri de olduğu yerde bırakırsak,böyle çözüm önerileri arar dururuz,ama şükür ki böyle düşünmeyen şerefli bir ordumuz var.
Buradan bizi çıkaracak olanlar tarihten ders alanlardır,Türklüğü bilenlerdir
digiklan kardeşim yüreğine eline sağlık,senin gibi insanlarla aynı vatanda yaşamak şereftir

Haklısın...

Ama bu bir kan davası gibi surup gidiyor...

O bana bunlar yapıldı diyor digeri bana bunlar yapıldı diyor...

Aslına bakarsan iki taraf da kendince haklı ama bir ara yol bulunması sart...

değerli kardeşim bence buna çözüm veya ara yol bu kara tohumları içimize serpiştiren avrupa ve amerika'dan kellemizi kurtarmak,ve peşlerinde kul köle olmaktan vaz geçip avatarına resmini koyduğun o yüce ve birleştirici insanın M.KEMAL ATATÜRK'ün yolundan şaşmamak derim..

Kürt türk,Laz ,çerkez kardeştir..Emin oLun KürtLerin %15 pkk destek wermese pkk buralara gelemezdi.

Hepsi demiyorum yanLış anLamayın%15 i diyorum..

BEN BUNU BİR LAZ OLARAK SÖYLÜYORUM...

ben de bunda basdicektim arkadaş dogru sölüyor
ben de bi laz bi oflu olarak bu konuyu bi şurdan düşünmenizi istiyorum
niye karedenizin daglarında pkk yok olamazda gördügü yerde bizim kendi halkımız indirir zaten demek istedigim şu kürtler istemesse zaten pkk olmaz bunu istiyolar sen istemiyenler kısmında kalabilirsin ama pkk yi desteklemeseler böle olmaz bi günde hepsin dogudan silebilirler demek destek veren varki bunlar o bölgede rahatça barına biliyolar millet bu yüzden kürtler hakkında bu düşüncelere kapılıyo
konuyu açan arkadaşıma bi tepkimdne deil yanlış anlamasın sadece kendi şahsi düşüncemi paylaştım arkadaş olarak tanıdıgım kürtte var tabi onlar olan bitemi bilmiyenn istanbulda büyümüş kişiler ama ordaki kürtler öle düşünmüyodur

bence onlar çözemedi siz çözceksiniz..
KÜRT TÜRK LAZ CERKEZ AZERİ...hiç bir önemi yoktur.. GeL ne Olursan Ol gel..
İçinde iman Allah sewgisi olan hiçbir müslüman toplum kardeşleriyle kawga etmez. ediyorsa ortada müslüman olmayanların bi çomağı vardır. yada müslüman olmayan karşı saftadır..İçimizde yaşan binbir kürt vatandaş wardır. bende zaza'yım. Gurur mu duyuyorum.. hayır.. Birşeyle Gurur duyorum..İyiki müslümanım? Bunu bilen hiç bir insan kardesini öldürmez öldürenden kardeş olmaz..
ama öldürene degil öldürtene bakmak gerek.. Suanda PKK diyorsunuzda... PKK militanlarıyla degil..Onların başlarıyla oyun oynamak lazım..Werilen Onca Şehidimizin bedeni mezarlarda sızlıyordur.. Acık ACık belli Turkiye Americadan izin almadan IRAGA girebildimi hayır??? o zaman PKK kim ? ıraktakiler mi kürtler mi YOKSA AMERİCA MI

bence onlar çözemedi siz çözceksiniz..
KÜRT TÜRK LAZ CERKEZ AZERİ...hiç bir önemi yoktur.. GeL ne Olursan Ol gel..
İçinde iman Allah sewgisi olan hiçbir müslüman toplum kardeşleriyle kawga etmez. ediyorsa ortada müslüman olmayanların bi çomağı vardır. yada müslüman olmayan karşı saftadır..İçimizde yaşan binbir kürt vatandaş wardır. bende zaza'yım. Gurur mu duyuyorum.. hayır.. Birşeyle Gurur duyorum..İyiki müslümanım? Bunu bilen hiç bir insan kardesini öldürmez öldürenden kardeş olmaz..
ama öldürene degil öldürtene bakmak gerek.. Suanda PKK diyorsunuzda... PKK militanlarıyla degil..Onların başlarıyla oyun oynamak lazım..Werilen Onca Şehidimizin bedeni mezarlarda sızlıyordur.. Acık ACık belli Turkiye Americadan izin almadan IRAGA girebildimi hayır??? o zaman PKK kim ? ıraktakiler mi kürtler mi YOKSA AMERİCA MI

PKK = kürtler değildir
PKK = Amerikadır.

Çünkü şu açıktır ki kürtçü ideoloji dış destekli ve yönlendirmelidir.
Burada devlet hayali ile sürüklenen kürtçüler Amerikan mandası olmayı kabul edenlerdir. Tıpkı Osmanlı da ingiliz mandasını kabul edenler gibi, kürtçüler de kuzey ırak ta amerikanın desteği ve güdümü ile devle istemektedirler.

Ama esas düşman Amerika iken biz birde burada KÜRT SORUNU diye yaygara koparan ahlaksızlar ile uüraşmak zorunda kalıyoruz. Bunu cehaletten söyleyenler var bir de cidden toprak koparmayı hedefleyen kürtçüler var.
Kim söylerse söylesin KÜRT SORUNU demek bölülüğün kralıdır.
KÜRTLERE DEMOKRATİK HAK diyorlar.
Duyan da meclise giremiyorlar, oy kullanamıyorlar, parti kuramıyorlar zannedecekk. Hangi hak kardeşim izmir de 80 bin oy bir milletvekili çıkarıyor batman da 8 bin oy.

Ve ben burada söylüyorum.
KÜRTÇÜLER varsa aramızda iyi dinlesin. Marksist kitaplar okumakla manifestolara saplanmakla devrimci olunmaz. Devrimci hayali ideallerin peşinde koşan aptallar ordusu değil akla ve bilime göre sistemli hareket eden zeka yoludur.

Bağımsız bir Kürt devleti kurulursa Kürtlerin hepsi istanbul u terkedip musula, diyarbakır a şırnak a geri dönecek mi sanıyorsunuz? İsteyecekler mi bunu? Siz Ortadoğunun ortasında en büyük aktörler olan Türkiye, İran, Suriye, Arap ve Sünni Irak gibi komşularınızı düşman olarak karışınıza alıp yaşayabileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Denizelere bile açılamazken Mersin in Adana'nın size bırakılacağını mı sanıyorsunuz?
Musul ve Kerkük ten çıkacak 50 senelik petrol ile çevrenizdeki büyük devletler ile mücadele edebileceğinizi mi sanıyorsunuz hem de toprağını çalıp ezeli düşman olacağınız ortadoğunun dev devletlerine karşı.

Bağımsız bir kürt devleti demek kürtçülerin israil ve amerikanın kucağına oturması demektir. Filistin nasıl israil e verildiyse kürdistan da israil e verilir.
Ve 100 sene önce Osmanlı dan özgürlük hareketleri ile koparılan, Osmanlı askerlerini İngilizlere satan Filistinlilerin durumunu görün de kurulacak kürdistan devletinin sonunu tahmin edin.

Bu ülkede Kürtlerin demokratik hakları olmadığını savunan kürtçüleri filistine, avrupa birliği üyesi batı trakyaya götürmek lazım. Bu adamları siyaha boyayıp güney afrikaya atmak, doğu türkistan a göndermek lazım.

Bugün bir Kürt ile bir Türk arasında ne yasal olarak ne uygulamada özgürlük farkı yoktur.
Kürtten vali ve kaymakam olmuyor, hakim savcı asker olmuyor diyenleriniz olabilir. Evet olmuyor kardeşim maalesef bazı kürtçüler devleti yıkmayı planladıkları için devlet bu kademelerin kürtçülerin eline geçmesini önlemek için tavır koyuyor. Ama bir laz hakim savcı asker oluyor. Çünkü laz kendini bu ülkede ikinci sınıf vatandaş olarak değil öz be öz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak hissediyor. Laz kendini azınlık olarak görmüyor ülke içinde göğsünü gere gere lazım diyor ama yurt dışına çıktığında danimarkalının karşısında lazım demiyor Türküm diyor.

Bu ülkedeki tüm kürtler lazlar kadar milli bilince ve ortak Atatürk Türkiyesine sahip çıktıklarında o sorun da kalmaz. Ama esas sorun şu bu kadar cahil ve feodal kültür ile yetişmiş kürtlere bu saatten sonra vatan sevgisini nasıl öğretirsiniz amerikan piyonu olduklarını nasıl anlatabilirsiniz.

saygılar

bazı arkdaslar hemen benden kürt sorununu tanımla gibisinden çeyler sölediler.ben sadece kürtleri pkk ile aynı kefeye koymayın dedim.birileri çikiyo yok kürtler kültürlerini yayiyo yok bütün kötü işleri kürtler yapiyo yok işte toplum düzenini falan bozuyo bütün kürtler pkk lıdır gibisinden laflar ediyolar.

madem kürtler=pkk ise neden koruyuculuk sistemi var kendilerini pkk ya karşı savunma hissi duyuyolar

madem kürtler=pkk ise neden pkk ya destek vermediler diye 10 larca köy pkk lilar tarafindan yakıldı.

madem kürtler=pkk ise niye cocukları pkk ya katılmasın diye hepsi batıya göç etti.

kürtler ülkenin düzenini bozuyo bütün kötü işler yapiyolar meselesine gelince

ben bunu devletin yanlış politikasina bağliyom

okuma yazma bilmeyen binlerce insanı sen istanbul gibi büyük metropollere götürüp sahip çikmasan akıllının biri çikar hepsini istediği gibi kullanır

peki doğru düzgün türkçe bilmeyen köyünden kopmuş biri napabilir şehirde caresizlikten ona hemşerim diye hitap eden biri çikar ve ona istedigini yaptırır devlet zorunlu göç konusunda biraz hassas olsaydı böle bişi olmazdı şimdi bide sürekli doğuya göç ediyolar gibi bir şuçlamada var
size şunu sormak istiyorum doğuda 10-20 yaş arası cocukları toplayip istanbula getiren kaç tane çete çökertildi.peki bu çocuklardan birinin şansının yaver gitdigini düşünün o cocuk köyüne döndügünde kral gibi karşilanir herkezde ona karşi bir özenti başşlar ve göçler yoğunlaşır
göçlerin diğer sebebi:
bundada devletin hata payı var
orda ağalık sistemini daha bozamadilar. adamlar bir süre sonra bütün toprakları köylünün elinden alıp göç etmeye zorlamadımı.kaldıkı emniyette ağalarin yaninda oldu çoğu zaman .topraksiz kalan insanlarda göç etmek zorunda kaldı.kandavası kuraklık vs gibi bir çok sebeb var yani keyiflerinden göç etmiyolar

Kardeşim benim helal olsun sana. Daha iyi anlatılamazdı.
Siz hala Hepimiz kardeşiz diyip durun bakalım hangi Kürt size kardeş gözü ile bakıyo hiç düşündünüz mü. Adamların sölediği bi sözü daha söliyim
"Bir gün Türkiye'de Türk'ler azınlık olacak" O kadar çocuk o kadar evlilik bundan dolayı.

kro sorunun tek ve en etkili çözümü
karşınıza alıpta adam yerine koyum muhattap olmazsanız ortada bi sorun kalmaz.
ağızlarını her açtıklarında hainlik çıkar bunların ağzından.

Artık Olmaz

Adam’a ne demiş yılan:

- Bende bu kuyruk acısı, sende bu evlât acısı varken, biz artık dost olamayız.

Tıpkı onun gibi, bu saatten sonra “siyasal çözüm” falan sayıklamayın.

En okumuşları bile karşımıza geçmiş diyorlar ki:

- Askeri Harekât çözüm getirmez.

- Peki, ne getirir çözüm?

Harıl harıl anlatıyorlar: Sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal adımlar atmanız lâzım.

Sanki bu çocuklar iş ve aş bulamadıkları için çıktılar dağ’a.

Sanki bu çocuklar anadil’de konuşamadıkları, anadil’de şarkı söyleyemedikleri için sarıldılar silâha.

Şimdiye kadar onlardan ne esirgenmiş ki? Hangi hakları yenmiş? O yöreden çıkan milletvekilleri var. Bakanlar var. Meclis Başkanları var.

O yöreden çıkan Cumhurbaşkanı bile var.

Diyarbakırlı Müteahhit, Batmanlı Sanayici, Hakkarili Bürokrat, Vanlı Petrolcü, Urfalı Türkücü... Bütün yollar herkese açık.

Öyleyse ne demek sosyal, kültürel ve siyasal adım.

Bir Devlet düşünün ki, terörde binlerce evlâdını kaybetmiş. 100 milyarlarca dolar para akıtmış. Köyleri, Karakolları, Hastaneleri, Okulları kurşunlanmış.

Bir Devlet düşünün ki, Ankara’nın göbeğinde bombalı saldırıya uğramış, İstanbul’un her semtinde taşlanmış, aşağılanmış.

Bir Devlet düşünün ki bu kış kıyamette karlı dağları aşarak ve kimbilir ne pahasına Kuzey Irak’a girmek zorunda kalmış, fidan gibi evlâtlarını cepheye sürmüş.

Şimdi hiçbir şey olmamış gibi aynı Devlet eşkıya’ya diyecek ki:

- Haydi gel, sosyal ve siyasal haklarını konuşalım.

Diyecek ki:

- Haydi gel, sana imtiyaz tanıyalım.

Mümkün mü?

Buna ihtimal veren aydınlar var.

Şaka mı ediyorlar, alay mı ediyorlar. Siyasal çözüm diye bir şeyler geveliyorlar.

Yahu Van’da, Diyarbakır’da isyan denemeleri sürerken bu ne fantezi böyle?

Vakit çok geç beyim.

İmtiyaz vermek -zaten mümkün değildi ya- mümkün olsaydı bile, artık veremeyiz. Zırnık veremeyiz.

Nedenini yılan’a sorun:

- Bende bu kuyruk acısı, sende bu evlât acısı varken...

( 28 ŞubaT 2008 - Rauf Tamer )

Şimdiye kadar sorun oılduğunu hiç düşünmedim .
Var diyenlerde zaten , provake eden kişi ve unsurlardır .
Çok iyi özetlemiş sorunun olmadığını .

Böyle bir başlığım vardı onu komple c/p yapıyorum .
Başlık '' kürt sorunu '' idi serbest kürsüye açmıştım .
Cevabım budur .
Sorun yoktur .
Terör vardır .

Geri