Kürtlerin, DNA testiyle Türk kanı taşıdıkları ortaya çıkmıştır.

MARCUSX

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Kürtlerin, DNA testiyle Türk kanı taşıdıkları ortaya çıkmıştır.

BİLİMSEL araştırmacı (araştırmacı yazar değil)(CNRS-Paris) Haluk Tarcan, tartışma konusu olacak yeni tezler ortaya attı. Tarcan diyor ki:

“Kürtlerin, DNA testiyle Türk kanı taşıdıkları ortaya çıkmıştır.

Amerikalılar Kürtleri Türklerden ayırmak için Etrüsklerle kıyaslama yolunu seçmişlerdir, onlar için, Etrüskler, Türk değildirler. Kürtler de Türk olmadıklarına göre her iki kandan alınan örneklerin aynı olduğunun ortaya çıkmasıyla, Kürtlerin Türk olmadıkları ispat edilecektir.

Yapılan testler sonucu İtalya’da Murlu kasabasında oturanlarla Muradiye’de oturanların kanlarının aynı olduğu ispat edilmiştir. (18.10.2002 tarihli Hürriyet)

Van 100’üncü Yıl Üniversitesi

Malatya İnönü Üniversitesi

Amerikan National Institues Healt işbirliği ile

Van, Muradiye ilçesindeki bir aile ile İtalya’daki bir aile arasında yapılan,

DNA testi sonucu her iki ailenin genlerinin aynı olduğunu, aralarında akrabalık bağı olduğunu saptamışlardır.

Fakat, kısa süre sonra

1- Etrüsklerin DNA testiyle Türk olduklarının ortaya çıkmasıyla Kürt diye etnik ayrılık yapılan ailenin Türk kanından olduğu bilimsel değer kazanmıştır. Kürt diye bir etni (halk-bud-budun) yoktur.

2- Kürtçe diye spesifik anlamda bir tek dil olmadığını Japon araştırmacı Kojima meydana çıkarmıştır.

3- Kürtçe, Türkçe tümce üzerine kurulmuştur.

Sözü edilen kasaba, Floransa yakınlarında Murlu kasabasıdır. Kendileri daima “Biz Türküz” demişlerdir. DNA testiyle Türk oldukları saptanmıştır.

4- Prof. Abdülhaluk Çay, İÖ 2000’deki Asur salnamelerinde Kürt sözü olmadığını, buna mukabil, Türk adının varlığını tespit etmiştir. (‘Her Yönüyle Kürt Dosyası’)

5- 2000’lerde, Sümer ve Babil egemenlik bölgesindeki tabletlerden 13’ünde Turukku sözü geçmektedir.” (Kaynaklara göre Doğu Anadolu’da Proto-Türkçe İzleri, Sadi Bayram)

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12237625.asp?yazarid=42&gid=61

doğu anadoluda yapilan araştırmalarada iki mezar karşılıklı birbirine paralel bakan birinin üstünde TRÜK dİğerinin üstünde KÜRT Diye yazılmıştır hepimiz kardeşiz ama bunu fırsat bulan ayrılıkçılar bunu bir silah olarak kullanmışlardır

ben bu kürt türk ayrımına karşıyım ülkeyi bölmeye açlışıyorlar bun bu halk farkına varması gerekli.başka şekilde bizi ayıramıyorlar bölme işine gidiyorlar.dünyanın yarısı türktür buna kanaat getiremeyecek birşey yok.sadece adımız değişmiş.bugün avrupa ülkelerinin yarısı türk kanı taşıyor fakat onlar dil din değişikliği nedeniyle farklı olduklarını sanıyorlar.

zaten kurt die birsey yok ki ? bu turkie yi bolmeye calisanlarin uydurmasi.. kurt dedigin koken ne zamandan beri var ? 40-50 yildir.. dogu ve guney dogudaki kardeslerimize kurt demisler olede kalmis.. biz turkuz ve binlerce yildir varligimizi surduruyoruz.. haber icin tskler

Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş....
Türk, Kürt, Laz, Çerkez

Türkiye
Turkcell Süper Lig

Umarım anlamışsınızdır...

:) tam kolpa. salak yemi.

yani baska bakisla türkler kürtlerin kanini tasiyor.

hahahaha:durdurun bu arastirma ne zaman yapilmis ve niye kimsenin haberi yok. bence bu haberi yada arastirmayi diyelim sen ve sen gibileri atlosyon yaparak sitelere yaziyisunuz.:dilCocuk: ayip ayip irkci liktir senin yaptigin. Yasasin halklarin kardesligi.

zaten kurt die birsey yok ki ? bu turkie yi bolmeye calisanlarin uydurmasi.. kurt dedigin koken ne zamandan beri var ? 40-50 yildir.. dogu ve guney dogudaki kardeslerimize kurt demisler olede kalmis.. biz turkuz ve binlerce yildir varligimizi surduruyoruz.. haber icin tskler

Senin Kurtuluş Savaşından haberin var mı ya da İnkılap Tarihini okudun mu? bildiğini sanmıyorum. en iyisi şöyle bir göz at. Doğuyu hangi millet (KÜRTLER) kurtarmıştır hem de düzenli orduya ihtiyaç duymadan....

hahahaha:durdurun bu arastirma ne zaman yapilmis ve niye kimsenin haberi yok. bence bu haberi yada arastirmayi diyelim sen ve sen gibileri atlosyon yaparak sitelere yaziyisunuz.:dilCocuk: ayip ayip irkci liktir senin yaptigin. Yasasin halklarin kardesligi.

açtığım konu kaynak verilerek açılmıştır.kaynak bir tık ötede

:) tam kolpa. salak yemi.

yani baska bakisla türkler kürtlerin kanini tasiyor.

srkngncy: IQun senin kac. bunu bir arastir istersen.

Diya bave tanim.eger kürtce bir dil yoksa bununda anlami yoktur.

kurtce bir dilse lazca da bir dildir.. bir dilin dil olabilmesi icin bir devlet bir ulke olmasi gereklidir.. bir devlet bir ulke yoksa dilde yoktur.. kurtce bir lehcedir tipki lazca gibi.. ve kurt die bir tanimlama 50 yildir var gokten zenbillemi indi bu kurtler.. bence fazla tartismaya gerek yok.. sen kendi yorumuna bak ;) iyi forumlar

Senin Kurtuluş Savaşından haberin var mı ya da İnkılap Tarihini okudun mu? bildiğini sanmıyorum. en iyisi şöyle bir göz at. Doğuyu hangi millet (KÜRTLER) kurtarmıştır hem de düzenli orduya ihtiyaç duymadan....

kurde laf atan mi olduda zipladin once ii oku bakalim.. ben kurtulus savasindan mi bahsetmisim ? o yuzden sacma sapan satasir tarzdan yorum yapma.. canin sIKILIyorsa git biraz dolas.. ;) once insan tarihini bir oku bakalim bu irklarin nasil olustugunu ve devletlerini ;) ondan sonra gel tartisalim..

iyi ezber :) devletin ögretmenleri, teskilatlari, yazarlari, düsünürleri iyi empoze etmis.

evet lazcada bir dil vardir. bunu ama tv`de cikan agiz kivirip uy da geyik aksenti degil. bir tarafsiz arastirmaya göre yaklasik 10 binden biraz daha az kisi bu dili biliyormus.

Kürtlerin isim kavrami belki yeni olabilir. sonucta kaybolan osmanli dilinde onlara baska bir isim takiliyor olunabilir. ama kendileri ne cevredeki milletlere veya halklara taninmadik degildi.

Kizil derelilerin, o kadar kücük kabilelerin (afrika ülkelerinde binlercesi var ve bunlarin hepsinin bir kendilerine has lisani konusuyorlar. ondan haric sirf hindistanda 100'den daha cok dil var) dilleri var. bunlara ne diyorsun??? bunu nasil aciklayacaksin merak ediyorum.

Yanlis sana ezberletilenin ne oldugu asina. Bir dil bir devletten dogmaz. her ikisi degisik bir fonksiyon icra etmektedir. Devlet halkin dilini, milletini, degerler sistemini, ic ve dis güvvenligini korumak icin ve bundan haric tabii bircok seyi iyi organizatör edebilmek icindir. Dille yakindan uzaktan bir alakasi yok.

Hayır Türk olsa ne olacak olmasa ne olacak...

Ama unuttuğum birşey var "Dünya Türk olsun" diyen kafatasçılar için bir zafer olur eğer haber doğruysa

iyi ezber :) devletin ögretmenleri, teskilatlari, yazarlari, düsünürleri iyi empoze etmis.

evet lazcada bir dil vardir. bunu ama tv`de cikan agiz kivirip uy da geyik aksenti degil. bir tarafsiz arastirmaya göre yaklasik 10 binden biraz daha az kisi bu dili biliyormus.

Kürtlerin isim kavrami belki yeni olabilir. sonucta kaybolan osmanli dilinde onlara baska bir isim takiliyor olunabilir. ama kendileri ne cevredeki milletlere veya halklara taninmadik degildi.

Kizil derelilerin, o kadar kücük kabilelerin (afrika ülkelerinde binlercesi var ve bunlarin hepsinin bir kendilerine has lisani konusuyorlar. ondan haric sirf hindistanda 100'den daha cok dil var) dilleri var. bunlara ne diyorsun??? bunu nasil aciklayacaksin merak ediyorum.

Yanlis sana ezberletilenin ne oldugu asina. Bir dil bir devletten dogmaz. her ikisi degisik bir fonksiyon icra etmektedir. Devlet halkin dilini, milletini, degerler sistemini, ic ve dis güvvenligini korumak icin ve bundan haric tabii bircok seyi iyi organizatör edebilmek icindir. Dille yakindan uzaktan bir alakasi yok.

devletlerin anayasasi vardir bu anayasa ya gore turkienin dili turkce.. usa nin dili ingilizcedir faransanin fransizca.. devletle dil bir butundur.. ikincisi kizil derelileri demissin onlar binlerce yildir amerika topraklarinda zaten vardi.. ve kabileydiler.. yani bir millt bir devlet deildiler.. amerika savas sonrasi kizil derelileri tanimistir.. yani kizil derelilerinde topraklari vardi savasta kaybettiler.. kurtlerin neyi vardi ? ben bunu anltmak istiyorum.. kurt yoktur demiyorum.. ama kurtce bir dil deil lehcedir.. bir dilin var olabilmesi icin bir milletin bir devletin olmasi gereklidir.. ve o millet o devlet 3-5 bin kisiyle yada 50-60 bin kisiyle baska milletlerin devletlerin topraginda olmaz ;) ve turk kanindan gelmeniz nie sizi rahatsiz ediyor anlamiyorum ? ustune alinma seni tanimiyorum lafim sana olmaz.. sadece genelleme yapiyorum( tandigim kurtlere istinaden) turkie kimligi tasiyorsunuz turkie haklarini kullaniyorsunuz.. turkie nin ekmegini yiyorsunuz.. birde ustune turkie yi beyenmiyorsunuz ? turk kani tasidiginiz bilimsel bir takim arastirmayla ortaya cikincada hemen cildiriyorsunuz ? sebeb ne ?

Önce sen kırmızı olan yazıyı oku sonra Kurtuluş Savaşından neden bahsettiğimi anla...

kardesim lütfen bana bu kaynaklari nerden aldigini söylermisin. bu 50-60 bin kadar kürdün olduguna dair?

bir lehceyi tanimlarmisin bana lütfen?

ondan haric o kadar kücük afrikadaki kabilelerin diline ve hindistandaki bir devlet altinda 100'den daha cok bir dilin olmasina bir yorum alirsam sevinirim.

Önce sen kırmızı olan yazıyı oku sonra Kurtuluş Savaşından neden bahsettiğimi anla...

belirttigim yillardan once kurt die acikca belirtilen bir yazi varmi ? kurt kavrami asagi yukari 50 yildir surekli gundemde.. benim anlatmak istedigimde o.. iyi forumlar

kardesim lütfen bana bu kaynaklari nerden aldigini söylermisin. bu 50-60 bin kadar kürdün olduguna dair?

bir lehceyi tanimlarmisin bana lütfen?

ondan haric o kadar kücük afrikadaki kabilelerin diline ve hindistandaki bir devlet altinda 100'den daha cok bir dilin olmasina bir yorum alirsam sevinirim.

kizil dereli aftikada deil amerika topraklarinda dir kardesim.. afrikadaki kabilelerin kizil derelilerle bir ilgisi olmadigini biliyorum.. arti kizil derelilerin bir gercek efsanesi vardir.. amerika savasarak kizil dereli topraklarini almaya kalkistiginda bir kizil dereli amerikan ordusunu o tarihte bozguna ugratmistir.. bunun ustune bir anlasma yapilmis ve kizil dereliler amerika vatandasligina gecirilmistir.. kizil dereli kokenli insanlarinda suanki dili ingilizcedir.. hindistan meselesine gelince hindistaninda kendi dili vardir.. fakat hindistanda coklu millet vardir.. yani turkie deki gibi ermenisi yahudisi turku ( kurtu katmadim cunku kurt turk ayrimi yapmam ayni milletiz ve dis guclerin bizi dusman ettigine inan bir insanim ) hindistanda ingilizide var arabida var misirlisida var vs vs yani hindistanda kullanilan diller kisaca gocmen aldigi insanlarin devletlerin dilidir..

lehceye gelince.. dil olmayan fakat belli toplumlarin topluluklarin kendi aralarinda anlasmak icin konusma bicimidir..

kürtçe selcuklular zamanında doguda yasayan insanların devletle ters dusup artık türkçe konusmuycaz demesıyle arapçadan farsçadan ve türkçeden kelımeler alarak ortaya cıkardıkları bır lehçedır.yanı tek basına bır dil deıl karma dır sıfırdan olusmamıstır.

87 yil olmus.. turkler binlerce yildir var fransizlarda ole ingilizler amerikalilar.. vs vs ? hemde kendi topraklarinda var oldular ;) tartismaya gerek yok.. bu konu uzar gider. iyi forumlar..

Geri