kıbrıs universiteler

nunin

New member
Reaction score
0
selam arkadaslar. kıbrıs dogu akdeniz ogrencisiyim.universiteyi dusunen yeni arkadaslara biraz bilgi vermek istiyorum.universitenin yillik ucreti her sene artmaktadir.gecen sene ilk taksit 1200$ idi bu sene 1800ytl (1500$) dir.ayrica kıbrıs halkı turkiyeden gelenleri pek sevmedigi icin ve butun gecim kaynaklari ögrenci oldugu icin ögrenciyi soymaktadirlar.universitede guvenlik sorunu en ust düzeydedir.mayıs 2008 de kampüs icinde bir kız ögrenci tecavüze ugramıştır.üniversite kampüsünün ciftlikten bir farki yoktur.elini kounu sallayan kampüse rahatlikla girebilmektedir.hatta kampüs icerisindeköpegiyle gezen insanlari görmek mümkündür.tavsiyem sakin kıbrisa gelmeyiniz.ben sahsen cok pismanim ama geldik bi kere bitirene kadar lanetli kıbrısta mecburen durucaz.

kıbrıs halkının tc lilere karşı bi tutumu var öğrenciler arada kaynıyo resmen . ancak üniversite olarakta kesinlikle yeterli diğiller . şimdi kktc de okuyupta özel üniversiteler kötüdür diyecek bir kişi bile bulamassınız benim kardeşimde dio abi çok kazık dersler devlet üni. sinden farkı yok falan die ama bi düşünün adam van 100. yıl ı bitirmiş dieri doğu akdenizi inanın bana tc de adam işe alırken van 100. yılı seçio bu tecrübeyle sabittir ark.larım . kktc deki ünilerin burs olayına da sakın güvenmeyin size %75 burs verioruz sadece 700€/$ ya okuyacaksın derler ama bunun içinde yurt yemek zart zurt parası yoktur . onnarda zaten 3000 $ a yakın tutar . bursunuzda en fazla 1 dönem durur sonra iki dersinizden sınavlarınız çok iyi mükemmel hatta süper geçse bile kalırsınız :S bursunuz düşer ;) kktc ye geleceğinize oturup 1 hatta 2 sene daha dersaneye falan gidin tc den herhangi bir üni . yi kazanın okuyun bitirin daha hayırlı olur . mesela :KTÜ süper bi ünidir :p 5 sene okunur accaip sıkılınır ancak ortam yapılınca tadından yenmez ;) bak mesela bu da tecrübeyle sabittir :D la nedolmuşum amma yazdım yaw ..

evet ben yarım dönem kalabildim sakın gitmeyin köy gibi bi yer

Bende kıbrıslıların rumlaştığını söyleyebilirim türklere karşı inanılmaz soğuklar avrupa yalaması olup çıktılar Rauf Denktaşı görevden almaları buna en iyi örnektir zaten...

siz yakındoğu üniversitesinden konuşun ondan nhb doğu akdeniz at çiftliği ya yakındoğu birde kardeşim sen rahat durursan orda adam akıllı dersinle ilgilenirsen kimseyle muhattap olmadın mı rahatsız bazen bazı riskleri göze almadın mı bi meslek sahibide olamıyosun ekmeden biçebilirmisin yaaa gardaşlar

Arkadaşlar ben girne amerikan mezunuyum. Kesinlikle kıbrısı kimseye tavsiye etmiyorum. Doğru düzgün ev yok. Bulsanızda en az 350 sterlin(yaklaşık 850-900 tl) isterler. Öğrenciyi öyle bi soyuyolar ki aklınız şaşar. Okulların palavralarına da inanmayın. Önce sölerler sonra biz öle demedik derler ekstradan masraf çıkarırlar. Siz de ağzınızı açar bakarsınız sadece. Çünkü yapacak bi şeyiniz yoktur. O kucağa oturmuşsunuzdur bi kere. Gıdanın da kiradan aşağı kalır yanı yok. Yiyecek içecek her şey pahalı. Türkleri sevmezler ama son kuruşuna kadar da soyarlar. Kıbrıslılardan öle yardım falan da beklemeyin. Bizim insanımıza benzemezler çünkü. (Kurban oluyum memleketimin taşına, toprağına, insanına) Belki aradan bir iki kişi öle ama sonradan onların da kıbrıslı (aslında rum demek lazım) damarı tutar. Hele bi de evde arkadaşlarınız kavga eder sizinle alakası yoktur ama arada siz kalırsınız. Bi türlü taraf olamazsınız. Ya da siz biriyle anlaşamazsınız ev içinde. İşte o ev size o zaman cehennem gibi gelir. Ben bu tarz şeylerle çok karşılaştım. Her şeyin üstüne onlar tuz biber oluyo tadından yenmiyo :) Walla daha ne diyim kısacası her şeyi bi dert yani. Okul biter ama sizi de bitirir. Buna emin olun. Türkiye'nin neresinde okursanız okuyun ama kıbrısı falan unutun. Tv de falan gördükleriniz işin reklemı.

Zaten şu Yemekteyizmi Neyse O Programda Ki Türkleri Gördük Adamlar Türkce Konusmayı Unutmus Hatta Arada Rumca Konusuolar...yazık Kimleri Için Kan Dökülmüş........

Arkadaşlar bende doğu akdeniz üniversitesinde okumaktayım,arkadaşlarımın dediği kısmen doğrudur,ama bunların tek sorumlusu türkiyedir.türkiyeden gelenleri sevmezler doğrudur çünkü buraya gelen doğulular ,kıbrıslı kızlara sarkıp taciz etmişler,olanlarıyla döğüşmüşler,türkiye suçludur dedim çünkü o bölgeye yatırım yapacağına ,yardım göndererek onların ağzına bal sürmekten öteye gidememiştir.okulun kalitesine gelince ,ben hukuk bölümünde okuyorum ve hocalarımız çok kaliteli,tabi derse gidip anlayana.hepsi ankara hukuk,istanbul hukuk,gazi hukuk gibi çok kaliteli ünv den gelmektedir;yani sınavlarımızda orda ne oluyosa burdada aynısı olmaktadır.eğer bu okuldan iyi şekilde yararlanan biri meslek konusunda hiçbir şekilde sorun yaşamaz.asgari ücretin 900tl olduğu bir yerde ev kirasının 750tl olması ki 3+1 den bahsediyorum bence normaldir,türkiyeyle kıyaslayın aynı şeye gelir.bir öğrenciyede aylık 700 tl de rahat rahat yeter (tabi normal öğrenciye),aktivite işinede gelince ;sanırım türkiyede çok az okulda bu kadar hobi/uğraş/etkinlik olanağı vardır.Burda asayiş yönünden rahatsınızdır hırsızlık,kapkaç,yada karşınıza bir tinercinin çıkma olasılığı baya baya düşüktür.(ben hiç görmedim geleli 4 sene oldu).ama şunu demedende geçemiycem ilk geldiğim hafta türkiyeye dönmeyi düşünmüştüm,ama şimdi burası 2. vatanım gibi oldu,tabi bazı arkadaşlarım hala alışamadı çünkü sürekli şikayet ediyolar buraların güzelliklerini göremiyolar :D

Ben de Girne Amerikan Üniversitesi mezunuyum.Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Evsiz kaldım, sokaklarda sabhaladım, koltuklarda yattım, aç kaldım, paramla rezil oldum.Allah belasını versin o Kıbrıs Üniversitelerinin.Kızlarla yatan öğretim görevlileri, Türkiye'den sürgün edilmiş veya emekli çatlak yardımcı doçentler.Zaten eğitimim e harfi yok orda.Kesinlikle ama kesinlikle aklı olan gitmesin.Her şey çok pahalı ve hayvan muamelesi yapıyorlar Türkler'e.İngiliz uşağı bunlar...

iyi ki girmişim şu konuya arkadaşım doğu akdeniz tıpa gitmek istiyodu yazık çocuğa yaa uyarayım kendisini

Way be çok saolun demek ki bu Kıbrıs bu kadar lanetli bir yer :) Herkes ne kadar içlemiş yaw:S Çok saolun yinede gidecek olan kişilerin hayatlarını kurtadınız çünkü :D:D:D

ben de yazılan yorumları okudum..doğu akdeniz bi nebze iyidir sanıyordum benimkinden de kötüymüş meğer..ben de lefke avrupa üni.deyim..bilmeyenler için bilgi..lefkoşada değil :D lefke diye ayrı bi yer var batı sınırı tarafında..okul gemikonağı denen sahilden 2km kadar ilerde bi bölgede..okulun kampüsü kıç kadar..etrafında hiçbişey yok..arkası dağ yan tarafları ova..3 adet öğrenci yurdu var.. birinci ve ikinci yurtlar erkek üçüncüsü kızlar için..birinci 2 ikinci 4 ve üçüncü de 2 kişilik..yurtlarda sıcak su sorunu hat safhada..4kişiliklerde 1 gün kaldım kalmaz olaydım..rezalet bi ortam..2kişilik odayla aynı büyüklükte ve çok boktan masaları ve gardropları var..onun dışında üniversite içinde yaşam yok denecek kadar az..türkiyedeki üni.lerde bi kez gördüğünüzü 1 hafta sonra anca görürsünüz bnm okulumda gün içinde 1 kez gördüğünü 10kez daha görürsün..o yüzden kampüs küçücük..ama sessiz ve sakin bi ortam..diğer üniversiteleri bilmiorm ama yeşillik var..fakat hazırlık sınıfında verilen ing eğitimi iyi derecede değil..ben hazırlığı atladım bu ilk senemdi össye girişte de..bilgisayar müh. 1.sınıftayım şu anda..bende önceki sene hazırlık okuyup gelen sınıf arkadaşlarım ing.den bi haber.. lisans eğitimi de aynı derecede..okulda da çok fazla zenci var ayrıca hocalar da ders yapmamak için can atıyor..kıbrıslı hocalar zaten uyuşuk..okulun içinde 4 tane cafe hizmet vermekte..
bunlar dışında eğer yurtta kalırım ben ileriki senelrde de diosanız çok zor..çünkü ilk sene sonnda yeni gelen hazırlık öğrencileri içn yurtları boşaltıyorlar :) o yüzden seneye beni de ev derdi bekliyor..senelik en az 2500lira ev kiraları (ya da yurt tarzı)..elektrik ve su da zaten sizden..yurda internet anca kasım ayında geldi (2 senedir gelecek dedikleri internet :D ) o da paralıydı..son 2 aydır o da beleş..kıbrıslı öğrenci sayısı çok fazla değil fakat daha önceki yorumlarda söylenenler gibi doğudan gelen öğrenci sayısı çok fazla ve bazen hakikaten itici davranışları olabiliyor..o yüzden kıbrıs insanı da türklere karşı bi miktar tavırlı..bi de taksiciler geçirebildikleri kadar geçiriolar..havaalanından 70-80liraya anca gidip gelirsiniz..ama son zamanlarda kıbhas diye türkiyedeki havaş başladı..12liraya gidebliosnuz..
benim anlatacaklarım bu kadar..dediğim tek şey var..kıbrısı tercih eden elim kırılsaydı keşke..imkanınız varsa türkiyede bi özel okula gidin yada bi sene daha öss için kasın..kıbrıstan bize hayır gelmez.. ;)

selam arkadaslar. kıbrıs dogu akdeniz ogrencisiyim.universiteyi dusunen yeni arkadaslara biraz bilgi vermek istiyorum.universitenin yillik ucreti her sene artmaktadir.gecen sene ilk taksit 1200$ idi bu sene 1800ytl (1500$) dir.ayrica kıbrıs halkı turkiyeden gelenleri pek sevmedigi icin ve butun gecim kaynaklari ögrenci oldugu icin ögrenciyi soymaktadirlar.universitede guvenlik sorunu en ust düzeydedir.mayıs 2008 de kampüs icinde bir kız ögrenci tecavüze ugramıştır.üniversite kampüsünün ciftlikten bir farki yoktur.elini kounu sallayan kampüse rahatlikla girebilmektedir.hatta kampüs icerisindeköpegiyle gezen insanlari görmek mümkündür.tavsiyem sakin kıbrisa gelmeyiniz.ben sahsen cok pismanim ama geldik bi kere bitirene kadar lanetli kıbrısta mecburen durucaz.

arkadaşım ben girne amerikan üniversitesinde okuyorum; diosunki kıbrıs halkı öğrenciyi sevmio nasıl sevmiyor ya. sen adama nasıl davranıyorsunda acaba adam seni sevmiyor belki 1-2 kişiyle sürtüşmen oldu bütün halka bağlamışsın adamı.senin bu sevmio meselen türkiyede yok mu istanbulda ankarada neler oluyor neler asıl türk türkü sevmio.nerde gördün kıbrısta kapkaç gasp hırsızlık hangisi var. sen insanlara iyi davran onlarda sana iyi davranır.ayrıca sen onları küçük görürsen ezersen yok sizi biz bakyoruz biz kurtardık dersen adam sana kötü davranır.onları geçim kaynağı öğrenciler sevmemesi gibi bi durum olamaz sana muhtaç herşeyden önce.

AYRICA; madem doğu akdenizin kampüsü çiflik gibi herkes girne amerikan üniversitesinin lüks kampüsüne gelsin.gazi magosanın sıkıcılığı bir yana güzelim girnede okusunlar.
arkadaşlar bu söylemlere inanmayın yanlış yönlendirmelerede. kıbrıs güzeldir isteyen herkes istediği gibi davranabilir her imkanıda elde edebilir.kıbrıs karşıdan karşıya geçerken arçların insanlara yol verdiği bi yerdir düşünün.

Way be çok saolun demek ki bu Kıbrıs bu kadar lanetli bir yer :) Herkes ne kadar içlemiş yaw:S Çok saolun yinede gidecek olan kişilerin hayatlarını kurtadınız çünkü :D:D:D

ne laneti arkadaşım ya kıbrıs cennettir cennet. yeterki yaşamasını sosyal olmasını bil.inan bana istanbuldaki hiç bi lanetlik kıbrısta yok.o olumsuz yorumları yazan arkadaşlar madem çok kusursuzluk istiyorlar o zaman adam gibi ders çalışıp türkiyedeki kusursuz şehirlerin kusursuz üniversitelerine gitsinler.

iyi ki girmişim şu konuya arkadaşım doğu akdeniz tıpa gitmek istiyodu yazık çocuğa yaa uyarayım kendisini

ne uyarması kardeşim ya allahını seversen inanmayın böle şeylere bırakın bu dolma hikayeleri.bırakın isteyen gelsin

kıbrıs halkının tc lilere karşı bi tutumu var öğrenciler arada kaynıyo resmen . ancak üniversite olarakta kesinlikle yeterli diğiller . şimdi kktc de okuyupta özel üniversiteler kötüdür diyecek bir kişi bile bulamassınız benim kardeşimde dio abi çok kazık dersler devlet üni. sinden farkı yok falan die ama bi düşünün adam van 100. yıl ı bitirmiş dieri doğu akdenizi inanın bana tc de adam işe alırken van 100. yılı seçio bu tecrübeyle sabittir ark.larım . kktc deki ünilerin burs olayına da sakın güvenmeyin size %75 burs verioruz sadece 700€/$ ya okuyacaksın derler ama bunun içinde yurt yemek zart zurt parası yoktur . onnarda zaten 3000 $ a yakın tutar . bursunuzda en fazla 1 dönem durur sonra iki dersinizden sınavlarınız çok iyi mükemmel hatta süper geçse bile kalırsınız :S bursunuz düşer ;) kktc ye geleceğinize oturup 1 hatta 2 sene daha dersaneye falan gidin tc den herhangi bir üni . yi kazanın okuyun bitirin daha hayırlı olur . mesela :KTÜ süper bi ünidir :p 5 sene okunur accaip sıkılınır ancak ortam yapılınca tadından yenmez ;) bak mesela bu da tecrübeyle sabittir :D la nedolmuşum amma yazdım yaw ..

iyiki bi van yüzüncü yıl üniversitesi hikayesi varmış her yerde bu dolaşıyor. ona bakarsan girne amerikan üniversitesi bilgisayar mühendisliği öğrencisini işe almışlar İtü yü bitiren öğrenciyi elemişler al sana örnek bu benim yakından tanıdığım bir insan. sonra odtü bilgisayar mühendiği bitiren adamda bizim burda internet cafe işletiyo. girne amerikan üniversitesi her öğrencinin her zaman yurt dışında çalışma imkanıda vardır. ben görmedim girne amerikanda mühendislik mimarlık öğretmenlik bitiripte boşta kalan öğrenci. unutmayın önemli olan öğrencinin kendini geliştirmesi kendine artı bişiler katması.herkes üniversite okuyor bu devirde ama senin onlardan bir farkının olması lazım.

Ben de Girne Amerikan Üniversitesi mezunuyum.Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Evsiz kaldım, sokaklarda sabhaladım, koltuklarda yattım, aç kaldım, paramla rezil oldum.Allah belasını versin o Kıbrıs Üniversitelerinin.Kızlarla yatan öğretim görevlileri, Türkiye'den sürgün edilmiş veya emekli çatlak yardımcı doçentler.Zaten eğitimim e harfi yok orda.Kesinlikle ama kesinlikle aklı olan gitmesin.Her şey çok pahalı ve hayvan muamelesi yapıyorlar Türkler'e.İngiliz uşağı bunlar...

evsiz barksız kalmışın o senin sorunun ya doğru düzgün arkadaşın yok yada başka dertlerin var. girnenin her yeri ev sen nereleri gezindin öle.bi ev aramaya çıktım geçenlerde istemediğin kadar boş ev var hemde sıfır.

Bende kıbrıslıların rumlaştığını söyleyebilirim türklere karşı inanılmaz soğuklar avrupa yalaması olup çıktılar Rauf Denktaşı görevden almaları buna en iyi örnektir zaten...

Şerefsizleri kim korudu biz olmasaydık onların neyse

mrb bn bu sene odtü yü kazndm.. duydugum kadarıyla suları çok ktüymüş içilmiomus :S birkac arkadasım deniz suyu dedi, bi kaçı da çok pis su olduğu için dedi. suyuyla ilgli bilgi alabilirmiyim

Geri