KıLıçdaroğLu: Üniversitede türban serbest oLacak

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
CHP lideri Kılıçdaroğlu kendilerinin türban meselesini çözeceklerini ve herkesin okuma hakkından yararlanacağını söyledi.

100701%20k%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu.widec.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde türban problemini çözeceklerini açıkladı.

Radikal gazetesinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, türban sorununu da terörü de çözeceklerini iddia etti.

Türbanlı kızların üniversiteye girip giremeyeceğinin sorulması üzerine ise, “Toplumsal desteği sağlayacağız. Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz” dedi.

CHP lideri Kürt sorunu konusunda da, " 89 raporunun her satırını savunuyoruz. Sorunu, aklı ve mantığı öne koyarak toplumsal destek sağlayarak çözmeye hazırız" dedi.

Avrupa'daki " yeni sol" anlayışını izleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Artık özel sektörü reddeden anlayış yok. Sosyal piyasa ekonomisi diyoruz. İşçi ve işveren artık karşıt kutuplar değil" ifadesini kullandı.

Gediktepe’ye gidip gitmemesiyle ilgili olarak ise henüz askeriyeden bir cevap gelmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu Gediktepe’de çömelme meselesi ve kask çelik yelek giymeyle ilgili, “Kask, çelik yelek giymeyi normal karşılamak lazım. O fotoğrafta sayın Başbakan’ın gözlerine bakacaksınız, oradaki korkuyu endişeyi göreceksiniz. O fotoğrafın temel özelliği odur. Sayın Başbakan’ın eğilmesi ya da siperde yatması değil. Siz kendi toprağınızdasınız, kendi ülkenizdesiniz ve güven içinde değilsiniz, korkuyorsunuz, sorun burada zaten” yorumunu yaptı.

Ekli dosyalar

• 100701%20k%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu.widec.jpg
    100701%20k%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu.widec.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 1,341
neden iktidara gelmeden çözmeye çalışmıyor acaba.
Böylece samimiyetini kanıtlayıp daha fazla oy alabilir bu milletten.

gandiden inciler sayfa 6: boş vaatlerde bulunarak halkı kandırmaya calış

eskiden hatırlarsınız ki secim meydanlarında yollar köpruler hamamlar yapacaz sozlerı verilirdi seçimden sonra bir daha göremezdik o vaatleri verenleri

yapacağım derler , gelince de çıt ses çıkarmazlar...
bunlar hep böyle... vekiller nolacak işte...

Bunlar değil miydi?

Ben mi yanlış hatırlıyorum Ak Partinin üniversitelerde türban ile ilgili çıkardığı yasayı anayasa mahkemesine götüren bunlar değil miydi? İşin içine oy avcılığı girince hemen biz çözeriz. Güldürme insanı :).. O da farkında balık hafızalı bir millet olduğumuzun...

Şimdi kardeş iyi söylemişsinde aynı sözü Ak Parti deyince niye kızıyorsunuz sonuçta aynı şeyi söylüyorsunuz.Hani Ak parti oy toplamak için yapıyordu öyle ya...
O kadar Mecliste atıp tuutanlar vardı...

Ama umarım samimisindir inşaAllah yaparsın tabi bence iktidara gelmeden yap...

türban meselesinin çözülebilmesi için asker ile uzlaşma şart bir ikincisi ise bu zamana kadar bir kaç sefer girişimde bulunulduğu halde neden destek çıkmadı chp oysa türbanın en büyük düsmanıdır chp bunu ben demiyorum acın medyaya bakın belgeselere bakın göreceksinizki türban karsıtı bütün eylemlerde en önde chp kimlik li insanlar var simdi ne olduda böyle cark ettiniz.Ben söyleyeyim türbanlı kesimden oy alamazsanız eğer aya otoban yaparsanız belki o zaman iktidar olursunuz

bunda yadırganacak bir şey yok. bunu chp'nin çözmesi gerektiğini sp genel başkanı da söyledi. işin mantığı şu: akp ve sp, Atatürkçü kesim tarafından güvenilir olmayan ve bazı endişelere sebep olan partiler olarak görülürler. bu endişeler herkesin bildiği şeyler. bunların teminatı olarak görülen chp türbanı serbest bırakırsa eğer, bu endişeleri taşıyan insanlar duruma daha pozitif bakabilir.

türbanın akp iktidarlığında çözülmesi, kürt sorununun bdp iktidarlığında çözülmesi gibidir. bdp iktidarda olsaydı kürt sorununu nasıl çözeceğini tahayyül edebilirsiniz herhalde. bu durum da aynı şekilde büyük bir tepkiye neden olabilirdi.

uzun süren hilafeti döneminde akp, toplumu gerçekten demokratik bir parti olduğuna ikna edbilseydi ve bunların desteğini arkasına alabilseydi bu sorununun çözümü gayet basitti. akp iktidarı öncesi daha bir homojen olan toplum, iktidarın üstün basiretsizliği sayesinde keskin bir şekilde ikiye bölündü: akp'liler ve diğerleri... bunu her defasında kendileri üstüne basa basa söyleyerek pekiştiriyorlar. şimdi sorulacak sorular şunlar:

1-bu sorundan ekmek yiyen akp, sorununun çözülmesini istemiyor mu?
2-akp için iktidarda daha uzun süre kalmak mı önemli, yoksa sorunların çözümü mü?
3-akp'den önce çözüme ne kadar yakındık, şimdi ne kadar yakınız?
4-benim gibi, akp iktidarından önce türbana ılımlı bakan insanlar, bugün akp iktidarı döneminde bu konu hakkında, akp'nin politikaları hakkında, "demokrasi anlayışı" hakkında neler düşünüyor?
5- acaba akp hükümeti sadece bir grubun, cemaatin hükümeti olmasaydı, tüm Türkiye'nin hükümeti olabilmeyi başarsaydı; yani toplumun her kesiminin hassasiyetlerini göz önünde bulundursaydı bu gibi sorunların çözümü daha basit olmaz mıydı?

yazıyı düzgün okursanız eğitim için akp iktidar olunca çıkarılmış türban sorununun çözüleceğini söylüyor

kimisi demiş iktidar olmadan çöz, siz sorun çözemeyenleri bununla yetinmeyip sorun çıkaranları iktidar yapın ülke sorunlarını muhalefet çözsün oldu

bunda yadırganacak bir şey yok. bunu chp'nin çözmesi gerektiğini sp genel başkanı da söyledi. işin mantığı şu: akp ve sp, Atatürkçü kesim tarafından güvenilir olmayan ve bazı endişelere sebep olan partiler olarak görülürler. bu endişeler herkesin bildiği şeyler. bunların teminatı olarak görülen chp türbanı serbest bırakırsa eğer, bu endişeleri taşıyan insanlar duruma daha pozitif bakabilir.

türbanın akp iktidarlığında çözülmesi, kürt sorununun bdp iktidarlığında çözülmesi gibidir. bdp iktidarda olsaydı kürt sorununu nasıl çözeceğini tahayyül edebilirsiniz herhalde. bu durum da aynı şekilde büyük bir tepkiye neden olabilirdi.

uzun süren hilafeti döneminde akp, toplumu gerçekten demokratik bir parti olduğuna ikna edbilseydi ve bunların desteğini arkasına alabilseydi bu sorununun çözümü gayet basitti. akp iktidarı öncesi daha bir homojen olan toplum, iktidarın üstün basiretsizliği sayesinde keskin bir şekilde ikiye bölündü: akp'liler ve diğerleri... bunu her defasında kendileri üstüne basa basa söyleyerek pekiştiriyorlar. şimdi sorulacak sorular şunlar:

1-bu sorundan ekmek yiyen akp, sorununun çözülmesini istemiyor mu?
2-akp için iktidarda daha uzun süre kalmak mı önemli, yoksa sorunların çözümü mü?
3-akp'den önce çözüme ne kadar yakındık, şimdi ne kadar yakınız?
4-benim gibi, akp iktidarından önce türbana ılımlı bakan insanlar, bugün akp iktidarı döneminde bu konu hakkında, akp'nin politikaları hakkında, "demokrasi anlayışı" hakkında neler düşünüyor?
5- acaba akp hükümeti sadece bir grubun, cemaatin hükümeti olmasaydı, tüm Türkiye'nin hükümeti olabilmeyi başarsaydı; yani toplumun her kesiminin hassasiyetlerini göz önünde bulundursaydı bu gibi sorunların çözümü daha basit olmaz mıydı?

Peki benim de size sorum şu. Akp hilafetinden ve belli kesimin partisi olmasından bahsediyorsunuz? Kastamonu üniversitesi rektörlüğü seçiminde 2 oy alan adayı A.Necdet sezer rektör yapınca kimsenin çıtı yok ama Abdullah Gün kaç oy aldığını hatırlamıyorum ama seçimde ikinci olan kişiyi rektör atayınca mahkemeler hemen yürütmeyi durdurdu. İşinize gelince bizim hassasiyetlerimizi gön önünde bukunduracaksın işinize gelmeyince ben yaparım.Bu durumda kimin hilafetinden bahsedebiliriz? Vicdan diyorum başka bir şey demiyorum.

bu chp şeriati getirmek istiyor chp ülkeyi bölmek istiyor laaik turkiye cumhuriyetini böldürmeyiz böle bölücülere

türbanla giriş serbest olacak demiyor. ben bu sorunu çözeceğim diyor. ama nasıl çözeceği hakkında sır vermiyor. mhp de çözmüştü malum. bunlar hikayeden laflar. kırk yıllık kani olur mu gandi... milleti kandırmaya çalışıyor aklı sıra...

Peki benim de size sorum şu. Akp hilafetinden ve belli kesimin partisi olmasından bahsediyorsunuz? Kastamonu üniversitesi rektörlüğü seçiminde 2 oy alan adayı A.Necdet sezer rektör yapınca kimsenin çıtı yok ama Abdullah Gün kaç oy aldığını hatırlamıyorum ama seçimde ikinci olan kişiyi rektör atayınca mahkemeler hemen yürütmeyi durdurdu. İşinize gelince bizim hassasiyetlerimizi gön önünde bukunduracaksın işinize gelmeyince ben yaparım.Bu durumda kimin hilafetinden bahsedebiliriz? Vicdan diyorum başka bir şey demiyorum.

tamam işte bu iki durum da kutuplaşma nedenidir. ama bu kutuplaşmadan en çok zarar görenler çözüm bekleyenlerdir. dolayısıyla akp'nin yapması gereken şey, şimdiki yaptığının tam aksi olandır; yani toplumu uzlaştırarak onları, türbanın Türkiye'nin çağsaş, demokrat, laik düzenine hiç bir zararı olmayacağına inandırması gerekiyor. yok eğer zararı olacaksa, bu konuda hassas olan insanların tepki göstermesi gayet doğaldır. bunda gücenecek bir durum yok.

bundan yaklaşık 10 sene önce ünversitede yapılan bir ankette türbanının serbest olmasına olumlu oy veren ben, bugün akp'nin politikaları nedeniyle bu konuya daha bir temkinli yaklaşıyorum. çünkü bu kişilerin gerçek niyetini tam olarak bilemiyorum. ama bu konuya chp öncülük ederse desteklerim diye düşünüyorum.

kimsenin türbanla bir sorunu olacağını düşünmüyorum. buna rağmen bu kadar insanı kendisine karşı cephe almasını sağlayan akp'lilerin yaptığı siyasetin, akp'ye oy verenler tarafından sorgulanması gerekir.

01.07.2010 saat 17:50 itibarı ile

ben öyle bir şey demedim diyor zaten samimi olsa türbanı aym'ye götürmezdiler

Türban açılımının üzerinden 1 sene geçmeden çarşaf yırtma protestosu yapıldığı için CHP'ye güvenim yoktur.
Kılıçtaroğulunun samimiyetini sadece zamanla anlayabiliriz.

"'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesini kullanmadım"

Kaynak

Aynı KafayLa Devam Ederseniz İktidarı Zor Görürsünüz.
BaykaL'ın Kaderini Sende Yaşayacaksın Gandi Bu GidişLer. :)

1-Demirel ne demişti : "kim ne veriyorsa ben 5 veriyorum" / Nasıl veriyorsun : Başkasının verdiğini 5le çarparak.
2-Dandi kemal ne diyor : "Türban çözülecek, terör çözülecek" / Nasıl çözeceksin : İktidara gelince.

Ne güzel, tüm soruların bir cevabı var. Bu vaadlere 30 sene öncesi olduğu gibi düşünemeyen beyinlerin kanabileceğini varsayıyorum.

Hali hazırda böyle bir taslak vardı vakt-i zamanında o zaman neden onaylayıpta hayata geçirmediler.

Artık inanmak gelmiyor kimsenin içinden bu ucuz vaatlere.İnanlarda zaten AYDINLARIMIZ...

Kuşum Aydınlar

Turkiye partisini buldu bunlar bedava konuşuyor gene sandıga gömülecekler

Geri