Kıl dönmesi. arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

En kötü ihtimalle ölürsün. Şaka kardeşim şake ettim :D
Ama en uygun yöntem doktora görünmen sonuçta işin uzmanı olan onlar; biz ne desek, doktora göründüğün zaman sana doktorun söylecekleri kadar açıklayıcı olmaz. :smile: Bence fazla vakit kaybetme fazla korkulacak birşey olduğunu zannetmiyorum en fazla operasyon gerektirirse acıtabilir o kadar veya doktor bekleme süresi verirse, o dönen kıl (eğer söylediğin gibi kıl dönmesiyse) uç verir ve hijyenik bi şekilde kendi yöntemlerinle de halledebilirsin.
Geçmiş olsun kardeşim. Bi an önce iyileşmen dileğiyle.

Çok teşekkürler yarın doktordayım. iyi yorumların yanı sıra beni korkutan yorumlarda vardı hepinize teşekkür ederim inşallah iyileşicem. inşallahda arkadaşlarımın dediği kadar korkutucu ve acı verici birşey degildir..

hayır kardeşim acı verici bişi değil asıl acıyı ameliyat olmazsan alırsın.ne kadar çabuk ameliyat olursan ayağa kalkıp iyileşmende okadar çabuk olur...

Bende de geçenlerde oldu göbeğimde sivilce şeklinde bi şey çıktı kıl dönmesi oldugunu anladım bir cımbızla çektim içeri dogru 1-2 cm girmiş sonnra bi güzel dezenfekte ettim şimdi düzeldi.Eger küçük bi şeyken fark edersen cımbızla çek ama görünmüyo üstündeki deriyi kaldırman lazım.Ama sen doktora git ufak bi şeydir umarım.

nasıl teşhis koydugunu pek anlamadım ama.

dua etde iltihap ya da kıl dönmesi olsun.

Teşhis koymadım ama araşdırdım biraz aynı etkileri var bende yani büyük bir olasılık kıl dönmesi yarın ilk işim hastaneye gitmek. arkadaş kendim hallettim dedi ama benimde göbegimde filan olsa bende bir şekilde keser jiletle filan hallederim ama kesinlikle bel altındakilere öyle birşey yapmayın diyorlar yorumları filan okudum doktorların sitesinde filan.. :S

canım kardeşim öncelikkle geçmiş olsun...
sana ilk söyleyeceğim utanma ve korkma aslında ameliyat 5-10 dakka sürüyor sürmüyor aşırı basit ama dektoruna kesinlikle sor nasıl bir ameliat yöntemi izleyecek diye. 3 tür vardır birincisi sağlıklı değil o pis bögeyi çıkarıyor ama dikiyor daha hızlı kapanıyor ama riskli çünkü dikilen alanın altını kontrol edemediği için sakatlık çıkabiliyor ikinci yöntem açık pis alanı çıkartıyor ama dikmiyor orayı tentürdiyotlu gazlı bezle dolduruyor ve öyle bırakıyor daha sağlıklı o alanın her yerini yakıyor pislik sıfıra yakın ama geç kapnır ( ben bu ameliyatı oldum ) üçüncüsü ise estetik yöntemle pis alanı çıkartıyor ve zig zag yöntemiile dikiyorçok hızlı kapanıyormuş ama çok riskliymiş. aslında işlem sonrası şimdi gelişigüzel oturmak yok koşmanı tavsiye etmem eğilmek yasak sana nacizane tavsiyelerim tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum et yapısına bağlı ama biraz uzun sürer ama kesinlikle bu ameliyatı ol çünkü ameliyat öncesi senin aleine işliyor doktorum demişti bu kıl tanesi et dışında zararsız ama et içinde aslan kesilir kemiğe doğru yol alırsa deler geçer demişti ama ameliyat sonrası ise senin lehine işliyor zaten artık dönecek kıl yok :D ama et inşallah kapandıktan sonrada kendini hemen saıverme iyi bir süreye kadar traş şart senin uzun süreli sağlığın için. şu anlık bu kadar eğer tecrübe etmiş birisinin bilgisine ihtiyacın olursa her zaman...
not: ilk zamanlar yıkanmak yasak bir süre sonra yıkanabilirsin diyorlar ama bir sprey öneriyorlar op-site di yanlış değilsem beni mahfeden spreylerden biriydi ete sıkıyor işte doktor git yıkan diyor etin üzerinebir zar tabakası oluyormuş ama yıkanma sonrası bende berbat olmuştu deriden çıkmıyor ve doktor asıl asıla derimi biraz zorlamıştı...
sana nacizane tavsiyem...

canım kardeşim öncelikkle geçmiş olsun...
sana ilk söyleyeceğim utanma ve korkma aslında ameliyat 5-10 dakka sürüyor sürmüyor aşırı basit ama dektoruna kesinlikle sor nasıl bir ameliat yöntemi izleyecek diye. 3 tür vardır birincisi sağlıklı değil o pis bögeyi çıkarıyor ama dikiyor daha hızlı kapanıyor ama riskli çünkü dikilen alanın altını kontrol edemediği için sakatlık çıkabiliyor ikinci yöntem açık pis alanı çıkartıyor ama dikmiyor orayı tentürdiyotlu gazlı bezle dolduruyor ve öyle bırakıyor daha sağlıklı o alanın her yerini yakıyor pislik sıfıra yakın ama geç kapnır ( ben bu ameliyatı oldum ) üçüncüsü ise estetik yöntemle pis alanı çıkartıyor ve zig zag yöntemiile dikiyorçok hızlı kapanıyormuş ama çok riskliymiş. aslında işlem sonrası şimdi gelişigüzel oturmak yok koşmanı tavsiye etmem eğilmek yasak sana nacizane tavsiyelerim tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum et yapısına bağlı ama biraz uzun sürer ama kesinlikle bu ameliyatı ol çünkü ameliyat öncesi senin aleine işliyor doktorum demişti bu kıl tanesi et dışında zararsız ama et içinde aslan kesilir kemiğe doğru yol alırsa deler geçer demişti ama ameliyat sonrası ise senin lehine işliyor zaten artık dönecek kıl yok :D ama et inşallah kapandıktan sonrada kendini hemen saıverme iyi bir süreye kadar traş şart senin uzun süreli sağlığın için. şu anlık bu kadar eğer tecrübe etmiş birisinin bilgisine ihtiyacın olursa her zaman...
not: ilk zamanlar yıkanmak yasak bir süre sonra yıkanabilirsin diyorlar ama bir sprey öneriyorlar op-site di yanlış değilsem beni mahfeden spreylerden biriydi ete sıkıyor işte doktor git yıkan diyor etin üzerinebir zar tabakası oluyormuş ama yıkanma sonrası bende berbat olmuştu deriden çıkmıyor ve doktor asıl asıla derimi biraz zorlamıştı...
sana nacizane tavsiyem...

çok teşekkür ederim tecrübeli bilgilerin için. sence ben kaç haftada normal hayatıma dönerim benim hareket yapmam şart ben bir bokscuyum ve haftanın 4 günü antremanla geçiyor en fazla 1 ay kadar aksata bilirim antremanlarımı 1 ayda eski halime dönermiyim yani hiç birşey olmamış gibi benim hastalıgımı ilerlememiş ve daha başlangışda sayarsakki bana öyle geliyor inşallahda öyledir ?

şimdi kardeş yanlış değilsem daha yara görünümü kazanmamış fazlasıyla küçük bi şişkinlik vardı eğer o kıl dönmesi ise daha fazlasıyla yeni hiç kaçırma dokora git şaka gibi bir kitle alıp işi bitirebilirsin (daha irileşmediği için ) eğer şu an daha çok yeni ise ve hemen işe koyulursan 1 ayda her türlü biter kardeşim. yaww bi yakınım vardı 2 sene bekletti 5 ay dakar şürdü çünkü bayağı bir olmuştu. haplarla iltihap kurutma işlemini kabul etme bence çünkü tamam iltihap kurur seni rahatlatır ama kısa süreli çünkü orası sağlıklı bir alan değil o kıl hala içeride kurtul ondan !!! yılanın başını küçükken ....

şimdi kardeş yanlış değilsem daha yara görünümü kazanmamış fazlasıyla küçük bi şişkinlik vardı eğer o kıl dönmesi ise daha fazlasıyla yeni hiç kaçırma dokora git şaka gibi bir kitle alıp işi bitirebilirsin (daha irileşmediği için ) eğer şu an daha çok yeni ise ve hemen işe koyulursan 1 ayda her türlü biter kardeşim. yaww bi yakınım vardı 2 sene bekletti 5 ay dakar şürdü çünkü bayağı bir olmuştu. haplarla iltihap kurutma işlemini kabul etme bence çünkü tamam iltihap kurur seni rahatlatır ama kısa süreli çünkü orası sağlıklı bir alan değil o kıl hala içeride kurtul ondan !!! yılanın başını küçükken ....

Ya böyle çok ufak bi kızarıklıgın tam ortasında siyah birşey gözüküyor nokta böyle kızarıklıkda şu parantezin aralıgı kadar ( ) :redface:

hee ben olmuştum 33 dikiş yedim:(

banada doktor dedi kolay felan ama işin içine girince öyle olmadı. ben bekletmiştim ondan kaynalı oldu ama erken teşhis hayat kurtarır

hee ben olmuştum 33 dikiş yedim:(

banada doktor dedi kolay felan ama işin içine girince öyle olmadı. ben bekletmiştim ondan kaynalı oldu ama erken teşhis hayat kurtarır

Kardeşim geyik olsun diye şaka felan yapmıyosundur dimi? Bana biraz uçuk gibi geldi.. 10 değil 20 değil tam 33 dikiş atmışlar... Bu kıl dönmesi değilde boru dönmesi falan gibi bişey miydi... Espri mayetinde sakın yanlış anlama ;) Belki doğrudur ama kıl dönmesi için 33 dikiş atmışlarsa bu senin değil seni amelyat eden cerrahın da suçu..! Yani hatası desek daha doğru olur. Tabi buda demektir ki operasyonu yapanın tecrübeli olması da, amelyatın kendisi kadar önemli...

arkadaşım seni de anLıyorum ama 6 ayda bir kafa tası açıLıp beyin ameLiyatı oLmak zorunda oLan insanLar var..daha o oLduğu biLe beLLi değiL ya oLa ki kıL dönmesidir artık kıL dönmesinin bademcik aLmaktan farkı yok..oLursun operasyonunu biraz dinLendikten sonra bir şeyin kaLmaz..bu kadar ufak şeyLeri dert etme insanLar neLerLe uğraşıyorLar..kıL dönmesinin sende bırakacağı en can sıkıcı şey yakın arkadaşLarının sana "ne o sonunda çizdirdin" tarzı suLu şakaLarı oLacaktır..şimdiden geçmiş oLsun..

arkadaşım seni de anLıyorum ama 6 ayda bir kafa tası açıLıp beyin ameLiyatı oLmak zorunda oLan insanLar var..daha o oLduğu biLe beLLi değiL ya oLa ki kıL dönmesidir artık kıL dönmesinin bademcik aLmaktan farkı yok..oLursun operasyonunu biraz dinLendikten sonra bir şeyin kaLmaz..bu kadar ufak şeyLeri dert etme insanLar neLerLe uğraşıyorLar..kıL dönmesinin sende bırakacağı en can sıkıcı şey yakın arkadaşLarının sana "ne o sonunda çizdirdin" tarzı suLu şakaLarı oLacaktır..şimdiden geçmiş oLsun..

Teşekkür ederim bunca yorumun arasında ve bu derdimin içinde beni güldürmeyi başardın allahda seni güldürsün :001_smile:

ameliyat sırasında cok fazla sıkıntı cıkmaz ama sonrasında cok canın yanar.
bi arkadasım gecirmişti o ameliyatı ve cok cekti lisedeyken

ya abicim eğer kıl dönmesi ise daha o birşey değil hatta hiçbirşey değil senin sıkıntın devenin bale pabucu resmn git doktoruna kurtul gitsin daha yara görünümü bile olmamış şimdi artık hale gelmiş bir kıl dönmesi kızarık bir et ortasında bir boşluk olur ordan pis bir sıvı gelir ama sende daha birşey yok yawww valla senin amliyatında sonrasıda raaht geçer çünkü bayağı yeni bu belli ha birde arkadaşın biri bişi yazmış 33 dikiş ben ona inanamadım dürüst olayım nebu kalçanın tamamınıdamı aldılar benim tanıdığımda vardı 4 sene olmadı kalçasından 12 metre kıl çıktı ( % 100 gerçek ) yinede 6 ay kadar sürdü ve 8 dikişmi ne atılmıştı 33 adet dikiş bu ne yaww sakın 33 dikiş ile ilgili kafanda komplo teorileri kurma kendini kontrol ettir kurtul yaw çoğu doktor bu sıkıntıy hastalık saymıyor benim doktorm beni ameliyat ederken şarkı söylüyordu hemşire ile gır gır yapıyordu hele birde sende aşırı ufak hiç tamka kardeşim benim. hadi dikkat et kendine kurtul şundanda ya olduktan sonra birde kapanınca hele birde senin sıkıntın küçük sırf o günlere gülesin geliyor yaww...

Gerçekden çok teşekkür ederim içimi rahatlattıgınız için.. sagolun.

walla pek fazla kurcalama bu olayı korkarsın yoksa iyice, sonuçta eğerki kıl dönmesi ise ameliyat olman şart mademki küçük büyüklükte seni etkileceni sanmıyorum heralde 1hafta falan yatarsın, zaten korksanda korkmasanda ameliyat olman gerekir korkunun ecele faydası yok yani ;) onun iyisi doktordan öğren hepsini gidince.

.

öncelikle geçmiş olsun kardeş. söylediğine göre çok fazla acı veren bi durumun yok. tahmin ediyorum ki daha başlangıç sayılır. tabi kıl dönmesi ise gerçekten. hemen tedavi olursan hiç sıkıntı olacağını sanmıyorum. benimde bi arkadaşımın başına geldi. uzun süre inat etti doktora gitmemekte. sonucu tabi pek iyi olmadı ilerlediği için. ama çok basit bi ameliyatı var için rahat olsun. bu arada 33 dikiş olayı gerçek olabilir. çünkü arkadaşıma da 31 dikiş atmışlardı. ve takdir edersin ki biraz makara yaptık kendisiyle :biggrin: tam performansı almasıda 10 günü falan bulmuştu ameliyat sonrası. tabi ileri bi vaka olduğu için uzun sürmüş olabilir. bence senin yapacağın en doğru şey vakit kaybetmeden doktora gitmek. acil şifalar

bende biraz önce geldim doktordan.pazartesiye randevu aldım ameliyat için.33 dikiş gerçek olabiliyor simdi yapılan ameliyatlarda o bölgeden alınan doku yerine etraftan çeşitli biçimlerde kapatılarak dikiliyor

bende biraz önce geldim doktordan.pazartesiye randevu aldım ameliyat için.33 dikiş gerçek olabiliyor simdi yapılan ameliyatlarda o bölgeden alınan doku yerine etraftan çeşitli biçimlerde kapatılarak dikiliyor

okadar abartılı degilmi yaa 33 dikiş

Geri