Kırbaçlanarak öldürülecek

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
sakine-ashtiani.jpg

İran'da iki çocuğun yardım çığlığı tüm dünyaya yükseldi: "Lütfen bize yardım edin bu kabus gerçeğe dönüşmesin. Annemizi kurtarmak için bize yardım edin."

Uluslararası insan hakları örgütü Amnesty International dün iki İranlı çocuğun bu çığlığını dünyaya duyurdu. İran'da Sakine Muhammed Ashtiani'nin 2006 yılında iki erkekle zina yaptığı gerekçesiyle 99 kırbaçla cezalandırıldıktan sonra taşlanarak idam edilmesine karar verildi. 43 yaşındaki kadın manevi baskı altına alınarak zorla cinsel ilişkiye zorlandığını söylemesine rağmen idam cezası almaktan kurtulamadı.

Annelerinin taşlanarak idam edileceği korkusu yaşayan 16 yaşındaki kızı Feride ve 20 yaşındaki oğlu Sacid, yaşadıkları kabusun gerçeğe dönüşmemesi için uluslararası insan hakları kuruluşlarından yardım istedi.

İran'da 1979 İslam devriminden sonra kadınların zina yapması taşlanarak idam edilmekle cezalandırılıyor.

Amnesty International bu yıl Ocak-Haziran döneminde İran'da 126 kişinin idam edildiğini açıkladı. İdam edilenlerden 4'ünün siyasi mahkum olduğu belirtildi.

Kaynak

vay vay. şimdi bunu yapanlar müslüman dimi. kadın günahkar bunlarda günahını temizleyip cennete gidecekler. oyy oy oy.

yasasın seriyat yasasın adalet butun suclu kadın zorlayan masum:angry:

en kötüsü de ne biliyor musunuz

kadınların bunu kabulleniyor olması

ana, yar en kıymetlidir

asmak, taşlamak, süründürmek kimin haddine

Bunların yüzünden insanlar dinden soğudu.Yabancılarda müslümanları zalim biliyo bunların yüzünden

Ünlüler de harekete geçti

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Aştiyani’nin yanı sıra, henüz reşit değilken işlediği bir cinayet yüzünden idama çarptırılan Muhammed Rıza Haddadi ve “Allah’ın düşmanı” ilan edilen Kürt idam mahkûmu Zeyneb Celaliyan’ın cezalarının durdurulmasını istedi. Ashton, özellikle Aştiyani'nin

çarptırıldığı recm cezasının “işkenceye denk, gaddarca bir idam yöntemi olduğunu” vurguladı. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da İran hükümetinden Aştiyani’nin cezasını iptal etmesini istedi. ABD de Tahran’a çağrıda bulunarak ‘barbarca’ infazın durdurulmasını istedi. Aştiyani’nin çocukları Feride ve Sajad’ın internette açtığı “Free Sakineh” (Sakine’yi serbest bırakın) adlı sitede yayınlanan bildiriyi, aralarında Juliet Binoche, Robert Redford, Emma Thompson ve Colin Firth gibi oyuncuların da bulunduğu binlerce kişi imzaladı. Ancak İran yönetiminden bu girişimlere yanıt gelmedi.

ÖNCE KIRBAÇLANDI, ŞİMDİ TAŞLANACAK - Korsan Haber

Geri