KorsanhabeR
Editör
- Katılım
- 30 Eyl 2009
- Mesajlar
- 2,027
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Şarabın özünü innceleyen bilim adamları sadece kırmızı şarapta bulnan bazı maddelerin diş çürümesini yavaşlatıığını belirttiler...
ABD'deki Pavia Üniversitesi ve New York'daki Columbia Üniversitesinden uzmnaların yaptıkları araştırmaya göre kırmızı şarapta bulunan bir bakteri diş çürümelerini önlüyor. Kırmızı şarap üzerinde yapılan labaratuvar testlerinde, şaraptaki S. mutans ve S. pyogenes maddelerinin çürümeye yol açan bakt erilerin üretimini durduğu belirlendi. Bu maddelerin diş minesine tırmanmaya çalışan aşındırıcı bakterilerin belirli bir bölgeyi geçmelerine engel oldukları ve çürümeyi düzenli kullanımlarıla yavaşlatabileceğini belirttiler. Daha önceki çalışmalarda kırmızı şarabın ayrıca Alzheimer'ı yavaşlatıcı, be yin ve bağışıklık sistemini güçlendirici ve diyabeti de zayıflatıcı bir etkisinin olduğundan bahsedilmişti. Columbia'daki nöroloji profesörü Clinton Wright, şarap yapımında kullanılan üzüm çekirdeğinde bulunan resveratrol msddesinin çok güçlü bir antioksidan olduğu ve kanı da güçlendirdiğini belirtti. KORSANHABER ÖZEL...