öncelikle kusura bakmayın konuya daha yeni döndüm o yüzden toplu cevap veriyorum
zaten bu ülkede tek haklı başı kapalılar ve başı açık olana karşı olan kesim. modernliği örenememiş insanlar. osmanlıda bitane açık kadın yoktu ve matbaa kaç yıl sora geldi cahillikti çünkü onlarınki. Müslümanlık modern din olarak gönderildi milletin kafası kapansın kadından hakları alınsın saçları gözükmesin die diil. ha diosnz ya kadının saçı görünürse erkek tahrik olr. Ben o erkein tAaaaaa. böle zihniyet yok birader. Allah (c.c) Müslümanlığı yoldan çıkanlara yön göstersin diye yolladı. öldürülen kadınlar öldürülmesin diye. insanlar o zamanlar kadınların çalışmaya hakkı yoktu diye 3,4 kadın alıyolardı şimdi öle diil kadınların kendi hakkı olmasını kıskanan kendi özgüveni olmasını dinden çıkmak olarak gören bi avuç yobazsınız. KURAN-I KERİM mükemmel bi kitap eer at gözlüğü takmamış olsaydınız belki içinden 3-5 bişey çıkartırdınız. annenizinde açık olduğunu düşünün başkalarıda ona yorum yapsın böle. önce insan kendini düzelticek sen kadının saçına bakıp tahrik oluosan sen erkek falan dilsin. abazasın buna bizim burda öle diolar. kadına parça die bakan mal die bakan herkese öle diolar. ve sen eğer bunnara bakıp bi kadını eleştiriosan( ki eleştiremezsin Allah'ın yarattığı kulu sen kim oluosnda eleştriosn) ben senin erkekliğinden diil insanlığından şüphe duyarım
birincisi haddini bil doğru üslup kullan modernliği değil öğrenememek sana bile öğretirim
2.si islamiyet sadece başını örtmekle uygulanan bir din değildir ve ibadetler imanın bir parçası değildir
3.sü evet islamiyetle kadın hakları geldi ve kadına şiddet uygulayana ona kötü muamele edenden ahirette ilk RESULULLAH şikayetçi olacaktır. kadın sadece bir meta iken yüce bir makama erişmiştir . hatun , sultan gibi sıfatlarla yüceltilmiştir.
4.sü matbaa yahudilerin şeyhülislama gelip herşeyi basabileceklerini söylemesinden sonra bozuk kitaplar basılacağından şüphe eden şeyhülislam fetva vermemiştir ancak bunda yahudiler yine itiraf eder ki biz bilerek aklını çeldik fetva vermesin diye demişlerdir.
BİZLER İSLAMİYETTEN UZAKLAŞTIKÇA BİLİMDEN GERİ KALDIK KAFİRLER İSE DİNLERİNDEN UZAKLAŞTIKÇA BİLİMDE GELİŞTİLER BİLMEM BİŞEYLER ANLATABİLDİM Mİ? (İLİM ÇİN'DE DE OLSA GİDİP ALINIZ ) ( OKU!!! ) bunlarda ilmi yönden dini teveccühlerdir .
5.si islamiyet modern bir din tanımı sığ kalmakla beraber tebliğ edildiğinden itibaren kıyamete kadar kalacak tek din tüm ümmetlere ve tüm zamana gönderilmiş bir dindir
6.sı hani diyorsun ya KURAN var diye İslamda tek değil 4 temel kaynak vardır KURAN,SÜNNET,iCMA ve KIYASdır. bu 4üne de ihtiyaç vardır.ayrıca KURANI kımse anlayamaz günümüzde o yüzdendir ki tefsir edilmekte ve açıklanmaya çalışılmaktadır. nasılki lisedeyken bir özlü sözü 2 sayfa kompozisyon yazıyorduk ki bu ALLAH'ın sözü düşün ne kadar açıklamak lazım her şey KURANLA anlatılsaydı ki bu imkansız koca bir dini 600 sayfaya sığdıramazsın. sığamayacağı için de dini anlatması ve dini yaşayarek göstermesi için peygamber gönderilmiştir.
ve gelelim sonuncusuna eğer sen bir kadının saçına ,başına ,minisine, kalçasına ,beyaz giydi mi göğüslerine bakmıyor musun ? tahrik olmuyor musun ???? delikanlı gibi cevap ver buna delikanlı gibi eğer yok olmuyorum dersen erkekliğinden şüphe etmem ama delikanlı gibi cevap vermediğin için delikanlılığından şüphe ederim
ŞUNU DA BELİRTMEK İSTERİM SÜREKLİ BAŞI KAPATMANIN DİNDE OLMADIĞINI SÖYLEMİŞSİN ALLAH BUNU İSTİYOR HADİSLERLE SABİTTİR TESETTÜR
VE SON OLARAK
ALLAH DİYOR Kİ ; SİZE DİN OLARAK İSLAMI SEÇTİM İSLAMDAN BAŞKA DİN ARAYAN BENDEN BAŞKA RAB ARASIN ...
canın isterse git tesettürün olmadıığı bi dini seç zorlama yok free free takıl bizim için hava hoş :goz:
konuyla gayet alakalı benim yazdıklarım cewap weremediğiniz için çarpıtmak olarak gösteriosnz. ayrca ortaokuldaki çocuğun yaptığıda sizi ilgilendirmez. yorum yapmakda size düşmez. bunun başı eğitimden geçer. aile bağlarının sağlamlığından geçer. ailede werilen eğitimin düzgünlüğünden geçer. ama yok en haklı sizlersiniz dahada yazmam ben bu konu hakkında bişe. bildiğiniz tek şey kadının kapalı olması gerektiği, erkeğin her türlü hakkı war istediğini yapar ama kadın yapamaz. o zaman size bi soru. belki bu biraz uygunsuz kaçıcak ama. hiçmi biriniz çıkıpta biriyle beraber olmadınız tek gecelik bile olsa. onun hesabını versenize şimdi burda o zaman bu kadar düzgün insanlarsınız onun hesabını werin.
ben hiç bi gecelik ilişki yaşamadım onun için de hesabını verecek bişeyim yok ayrıca benım anamın bacımın kapalılığı seni ilgilendiriyor da o ortaokul çocuğunun yaptıkları niye bizi ilgilendirmiyor
o çocuğa verilecek eğtim din eğitimiydi
işte yozlaşmış yobazlaşmış dini doğru anlayamayıp doğru öğrenmeyip ardından da dine laf atan insanların evlatlarıdır onlar
sadece nüfus cüzdanında dini islam yazan insanlardır onlar
iide yazar bunun dşında apayrı yazmş ve bunu destekliyosunuz. bakın okullarda yapılmasıyla ewde yapılması arasında ne fark war bunnarın bana bi söleyin. yani yaşları ewet garip ama ülkenin eski halinide düşünün eskiden kızlar başlık parasıyla istemedikleri adamlarla ewleniolardı üstelik bide üzerine kuma alınıyodu. şimdi en azından bakın en azından diorm kızın kendi tercihi. açıkçası hiç ortaokullu kız napıomş die bakmadım benim umurumda diil. umurumda olan Müslümanlığı çok ii biliorm diip en büyük hatayı yapıp bide üstüne haklıymış gibi dawranan insanlar. burda onnara herhangi bi sıfat takmak benide onnarla aynı kefeye koyar. şu an eleştirdiğiniz insanlar kızlar ya da erkekler hepsi Allah'ın (c.c.) yarattığı kendi parçasından olan varlıklar hangi birimiz onu eleştirebilir. bu zaten şirk koşmakla aynı değerdedir. tamam birileri düzeni toplumu eleştirir ama ona o..pu, yobaz, millet bunnar yüzünden kötüye gidio ya da başka türlü hiç bi türlü eleştriyi yapamaz üstelik Müslümanlığın gerici diil modern bi din olduğunu bilmeden ya da anlayamadan yapamaz. ya da yapsın arkdş ben açıkçası benim görüşümün karşısında olan bi görüşü kabul etmiorm benim babanemle kocası hacı diğer dedem dinine bağlı yıllarca namazını kıldı ama annemin başı açık. şimdi kim gelip burda başı açıklar hakknda yannş bişe sölerse bu bana gelir bende bu adamın yannış düşündüğünü eze eze sölerim. bölede cewap weremezler. ama şunuda sölemeden geçemicem. siz böle dinle mini etekle uraşırken birileri ülkenizi bu sağcı solcu Kürt Türk dinci modern die ayırıo ( tarih okuyan herkes bilir Türkiyenin yıkılma sebebinin hep iç karışıklık olduğunu) we sizde bu oltaya geliosnz. biri birinin mini eteğine bakıp laf sölüyosa bakmasın. biri başı kapalı gezen birinden rahatsz oluosa onun yanında dolaşmasın. tercihlere saygı duymuosanız çekin gidin bu ülkeden. yaptığınız şey insan ayırmaktan başka hiç bişe diil
şimdiii tekrardan
1.si başlık parası kuma vs gibi şeyler dinde yoktur çokeşli olunması durumunda biriyle 10 dakıka sohbet ettiysen diğeriyle 10 dakıka etmen lazım yoksa kul hakkına girer ve dinde olmayan şeyleri varmış gibi gösterme tamam mı canım kardeşim benim
2.si sen kalkıcaksın burada doğruları söyleyenleri kapacaksın ama birileri bi şeyleri eleştirdi mi o şirke girer diyecek kadar cahilane bir savunma yapacaksın
hanı sen dını çok iyi bilirdin hani sen 10 numaraydın
deden öyleymiş ama annen niye öyle değil dedene bi sor o zaman
dede sen niye böyle yaptın veyl cehenneminde kombıne ayırdın biz de cennete girseydik olmaz mıydı de dedenin gözlerinden yaşlar süzülecek ve bu sözler doğru olduğu için cevap veremeyecektir
3.sü demişsin ki ben kendi görüşüm dışındakı hiçbirşeyi kabul etmiyorum ozaman niye burdasın??? git dağlara taşlara konuş hayvanlara anlat biz neden senın bozuk düşüncelerine ''he'' diyelim ki???
4.sü türkiye ne zaman yıkıldı hangi tarih kitabında yazıyor ya bu türkiye yıkıldı da bizim mi haberimiz yok ??? (cahilliğin daniskası işte ... klavye sürçmesi de olamaz muamele yapma sakın !!! )
5.si tercihlere saygılı olun yoksa çekin gidin demişsin önce sen git o zaman sürekli yazılarında tesettürü dinin tek gereğiymiş gibi saydın böyle bir şeyin varlığını kabul etmedın ve ardından saygılı olun diyorsun bu nasıl bi aymazlık nası bi oynaklık anlamadım gitti walla
6.sı ise bana onun için cevap veremiyorsunuz onun için benımkıler doğru demişsin ya aslında senınkılerı kımse kabul etmıyor ve kaale almıyor :goz: ben garibanda dedim ki bari cevabını ben vereyim
al bu da sana cevab olsun
Danimarkdaki suç istatistiklerine bak istersen(ki adamların yarısı ateist).Bir de müslümanlığın yaygın olduğu ülkelerdeki suçlara bak, sonra bir de yazdığın mesaja tekrar bak.
Artan vahşet olaylarının çoğu ülkedeki gelir ve sosyal dengenin bozulmasından geliyor.İnsan gibi yaşama hakkı elinden alınan insanlar tinerci olup adam da doğrar 1000 lira için 234234 bıçak darbesi de atar.
öncelikle bahsettiğin o ülkelerde ehli sünnet itikadı mevcut değil ve şeriat yasalrında ciddi bir yozlaşma mevcut
ve senın bahsettiğin rakamları dinle değil bence yasaların uygulanabilirliği ile değerlendirmek lazım
çünkü OSMANLIDA hırsızlığın cezası kolun kesılmesı iken koca OSMANLI tarıhınde sadece 2 ( yazıyla iki) adet kol kesilmiştirl
işte bahsedilen İSLAMIN gereklililği ve uygulanabilirliği budur ...
zaman ayırıp okuduysanız teşekkürler ...