Kaç Walt Güç İster? [O.C.]

ridvan5005

New member
Reaction score
0
:saskinCore 2 Duo E8200 2,66GHz \1333MHz İşlemci
ATI Sapphire HD4850 512Mb 256Bit Ekran Kartı
+HDD
+Diğer Donanımlar

Bu Sisteme O.C. Çekmek istiyorum İşlemcim En Son Kaç GHz 'e Ulaşabilir ve Kaç Walt Power İşimi Görür?? Bilgisi Olan Varsa CVP İçin Teşekkürler?.! :saskin

daha önce o.c yaptın mı? yapmadıysan tavsiye etmem yazık olur sistemine.

Hayır daha önce O.C. yapmayı denemedim bile. Ama n için sistemime yasık olur?

Hayır daha önce O.C. yapmayı denemedim bile. Ama n için sistemime yasık olur?

umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur yani overclocktan. Çünkü bu bahsedildiği kadar kolay değil yani maddi boyutu. Çünkü o.c donanımın fabrika ayarlarının aşılması, yüksek enerji ile performansı artırmak demek. Buda o.c yaptığın donanımın yanmasına sebeb olur.

Walt değil Watt... Güç Watt... = P = V.I :)

Arkadaşım hiç yapmadıysan bulaşma derim.Arkadaşlarında dediği gibi çok maliyeti ve çok riski olan bişeydir.Bende E7400 işlemci var zetoherm işlmeci soğutucusuyla kelebekli öyle diyim tam modelini bilmiyorum ama fansız 5,4 kadar çıkardım.işlemci sıcaklığı 45 dereceyi geçmedi.Eğer yapmaya kalkarsan tavsiyem bilen biriyle yap derim.Yoksa başına büyük masraflar açabilirsin......

Birincisi Hiç Yapma diyenleri Sen Kafana Takma..

Makul miktarlarda O.c yaparsan PSU değiştirmene gerek kalmaz ve işlemcin Stock Fanla Tahmini 3 Ghz -3,1-3,2 ye kadar çıkabilir fakat ısısını kontrol etmen lazım +70 derece ısılar günlük kullanım için uygun değildir ve işlemcini çok çabuk yıpratırsın.Ayrıca hiç overclock yapmadıysan Benchmark programında yoktur özellikle o.c yaptıktan sonra sistemini 3D Mark 06,Super Pı ve Pc Mark 06 gibi Benchmark programlarıyla tam yük altında test et ve ısınma seviyesini kontrol et dediğim gibi +70 Sınır olsun ve bu işlemlere işlemciye Voltaj vermediğin sürece PSU'n yeter diye düşünüyorum ger.
PSU nun kaç Watt olduğunu belirtmemişsin ama o sistemde 400 den aşağısının takılı olacağını sanmıyorum..Neyse makul seviyelerde overclock yapabilirsin ama kesinlikle garanti değildir Seçim Senin..Saygılar..:goz:

600 watt psu ile ramler dahil o.c çok rahat yaparsın bu sistemle
ısınmayı kontrol etmen lazım watt dan çok ısınma önemli senin için
çarpanı az az arttır her arttırmada yeniden başlat ve her arttırmada ısıyı kontrol et
ısı normalde +55 yük altında +70i geçtiği an bırak
kilitlenme olduğunda direk eskisine geç maximum seviye o kalsın.
ve dikkat et birşeyi yakma olurmu =)

standart işlemci sogutucusunla hic garantili deil
bence bunu dahai bilmiyon o ayarları nasıl yapıcaksın bide ayrıca anakartında sorunlara karşı gelişmiş anakart deilse salla pc siz kalabilirsin

Geri