Kablosuz modeminiz çekmiyormu?

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Dizüstü bilgisayarlar yaygınlaşınca kablosuz ya da wireless bağlantı artık hepimizin evine girdi. Ancak bi takım problemleri de beraberinde getirdi. Nerde ne kadar çekiyor yok salonda çekiyor ama yatak odasında çekmiyor gibi dertler baş gösterdi. Çözümleri ya daha büyük anten almak ya da bir çoğaltıcı almak. Ancak bedavaya bir yol var. En azından beni 80-100 TL kara geçiren bir yol.

Lazım olan malzemeler:

1 A4 kağıt,
alüminyum folyo (hani her mutfakta olan),
yapışkan bant,
maket bıçağı ve/veya makas.

Evet sadece bu malzemelerle 30 dakika da kablosuz sinyalimizi güçlendiriyoruz. Nasıl mı?
Aşağıda linkini verdiğim adresteki planı printerdan A4 kağıdınıza sığacak şekilde basın.
Dikdörtgen parçaya alüminyum folyonuzu yapıştırın ve maket bıçağıyla çizikle belirtilmiş yerlere kesikler açın.
Oval parçayıda dikkatlice kesip artı ile gösterilmiş iki yerini maket bıçağıyla kesin.
Sonra oval parçadaki çentikleri folyoladığımız anten parçasına geçirin ve yapışkan bantla kulakçıkları sabitleyin.
Bitti!

Sonra yaptığımız yansıtıcı anteni (doğru ismi parabolik yansıtıcı aslında) modem antenimizi deliklerden geçiriyoruz.

İşin mantığı normalde modemin dairesel olarak sinyalı yayması. Bu yaptığımız parabolic anten bu sinyali bir yöne odaklamamızı sağlıyor. 80 – 100TL verip bir çoğaltıcı ya da büyük anten almadan önce para harcamadan bunu denemekte fayda var kesinlikle.

Parabolik Yansıtıcı Anten için maket planı burada.

not : alıntıdır ..

güzel bir plan ama tutmuyor alüminyum folyo wireless frenkanslarını emiyor dolayısı ile 5 olan yayma güçü 3 e düşüyor

bizzat eski alüminyum tencere kapağı ile denendi :) folyo ya gerek yok

güzel bir plan ama tutmuyor alüminyum folyo wireless frenkanslarını emiyor dolayısı ile 5 olan yayma güçü 3 e düşüyor

bizzat eski alüminyum tencere kapağı ile denedi :) folyo ya gerek yok

Omi anteni yönlü antene ceviriyor bu sistem.
Bu arada tencere kapağının odak noktasını nasıl buldun hocam?

Salonda çekmiyordu denedim bu uygulamayı şimdi çekiyor ama sinyal gücünü düşürdü biraz :durdurun:durdurun

Ters tarafdaki sinyal gücünü son derece düşürür bu sistem ancak doğru yöndeyseniz oldukca iyi neticeler alabilirsiniz.

Omi anteni yönlü antene ceviriyor bu sistem.
Bu arada tencere kapağının odak noktasını nasıl buldun hocam?

onu hesaplamadım tence kapağının kulpu bildiğin gibi ortasında oluyor ve bende kapağın tam ortasını anetenın gececeği şekilde matkap yardımı ile deldim aneteni tam olarak içene gecirdim ve sıcak silikonla sabitledim pc nin olduğu odaya dogru yonunu cevirdim wireless adaptör iile metre olarak aynı yükseklikte ve aynı hizada olmalarına rağmen normalde yüzde 70 olan çekim güçü yüzde 40 lara düştü

masa üstü tv antenı gibi oldu anlayacağın

folyoyuda denedim aynı etkiyi yapıyor

Kapağın eğer küresel ise ki zannetmem. yarı çapın yarısına alıcını koyman gerekiyordu.
Açıkcası aldığın sonuç normal odaktan uzaklaşırsan alacağın verim hızla azalır.

Geri