Kalite bir soru buyrun...

finans

New member
Reaction score
0
Geceyi otelde geçirecek olan dedektif odayı tuttuktan sonra yan odada kimin kaldığını merak ediyor ve görevliye soruyor.Görevli''Savcı, hakim bir de avukat efendim'' diyor.Dedektif yukarıya çıkıyor ;tam odasına girmek üzereyken hakim savcı ve avukatın odasına oda servisi elemanının girdiğini farkediyor.İkiside odalarına giriyorlar ve aniden ''Yapma Ali! ''diye bir ses geliyor ve hemen ardından da bir el silah sesi.Dedektif hemen hakim ,savcı ve avukatın odasına giriyor.Odada servis elemanı kanlar içinde yerde ve ölü ;silah cesedin yanına atılmış ;hakim ,savcı,avukat ayakta cesede bakıyorlar dedektif arada hiç bir konuşma geçmeden katili hemen teşhis edip götürüyor.Soru:Dedektif katilin kim olduğunu hemen nasıl anladı?
NOT:Soruda katil kim diye sormuyor nasıl anladı diyor.

dedektif yapma ali denildiğini duyunca katilin erkek oldugunu anliyor ve oda yalniz bir erkek oldugu icin yani digerleri bayandir haliyle erkeği alıp gider.

sinansec 'e katılıyorum aynı kişi olabilirler

cevap veren arkdaşlara

açıklama: Üçü aynı kişi değil

çok kolay diğerleri kadındır. alide bir erkek ismi olduğuna göre ve soruda cinsiyette belirtilmemiş adamı öldüren erkektir:D

hiç konuşma geçmeden çözüyorum dikkat edin:

dedektif oda da sesizce gezdi sonra odakilerin hepsine bir suçluya bakarmış gibi baktı. ama hepsinin o anda susma haklarını kullanma isteğini gözlerinden çıkan o sonbahar kokulu geceye atılan sonsuz bakışlarda yakaldı. içine çekti bu bakışları. birinde yoğun bir barut kokusu vardı ama sezdirmedi içinde kopan fırtınaları. bir ayının balığı yakalması, bir kuşun yavrusu için avladığı sineği gagasında sıkması gibi sıktı, barut kokulu eli ve nazikçe öptü. ama bun hiç kimse görmedi çünkü zaman durmuştu. saniyelerin bir birini kovalama dansı son bulmuş gece boyu öten kukumav kuşu yatağına geçip bu günkü yatak fantazsisi için kura çekiyordu dişisiyle. işte bu ölüm sesiziliğini bitiren barut kokulu ellere takılan kelepçenin sesleriydi. arkadan yalvaran bir ses sana yapma demiştim ali diyordu.

cevap doğrumu?

ben ilk olarak çok güzel ve kazık bir soru olduğu için teşekkür ederim

bence öldürülen odam görevlidir

elımızdekı tek done ses olduguna gore 3 olasılık var. odada 2 kadın 1 erkek olabılır , 2 erkek 1 kadın yada 3 erkek olabılır

ılk ıkı durumda bunlar aıle olmak zorunda aynı oda da kalmaları ıcın.

durum 1-1

1 kadın 2 erkek ıse ve
yapma alı sesı erkek sesı ıse

bu babanın sesıdır ve ogluna seslenıyodur katıl oguldur.

durum 1-2

ses kadın sesi ise annedir

katil oğlanda olabılır babada (dırek anlasılamayacagı ıcın bu olasılık elenır)

durum 2

1 erkek 2 kadın ise

ses kadın sesi olmak zorunda dolayısıyla annedir.katıl odadakı erkektır.

durum 3

3 erkek ise
ses odadakılerden cıkmıs olamaz cunku dedektıf dırek yakalıyo.tek bılgı ıse ses.seslerını tanımıyo olduguna gore.ses odacıdan gelmıstır.hakım ve savcının mevkılerı geregı daha yaslı ve ust kademe cevrelerı olacagı hesaba katılırsa odacı ismiyle avukata seslenmiştir ancak.

hiç konuşma geçmeden çözüyorum dikkat edin:

dedektif oda da sesizce gezdi sonra odakilerin hepsine bir suçluya bakarmış gibi baktı. ama hepsinin o anda susma haklarını kullanma isteğini gözlerinden çıkan o sonbahar kokulu geceye atılan sonsuz bakışlarda yakaldı. içine çekti bu bakışları. birinde yoğun bir barut kokusu vardı ama sezdirmedi içinde kopan fırtınaları. bir ayının balığı yakalması, bir kuşun yavrusu için avladığı sineği gagasında sıkması gibi sıktı, barut kokulu eli ve nazikçe öptü. ama bun hiç kimse görmedi çünkü zaman durmuştu. saniyelerin bir birini kovalama dansı son bulmuş gece boyu öten kukumav kuşu yatağına geçip bu günkü yatak fantazsisi için kura çekiyordu dişisiyle. işte bu ölüm sesiziliğini bitiren barut kokulu ellere takılan kelepçenin sesleriydi. arkadan yalvaran bir ses sana yapma demiştim ali diyordu.

cevap doğrumu?

:durdurun:durdurun:durdurun
dai bahseettiğinden bişi anlamadım :saskin

dedektif yapma ali denildiğini duyunca katilin erkek oldugunu anliyor ve oda yalniz bir erkek oldugu icin yani digerleri bayandir haliyle erkeği alıp gider.

ne belli ? belki kadınlardan birinin adı ali belkı babası erkek olur umuduyla ali koydu adını kız oluncada değiştirmedi..olamazmı yani bizim mahallede ismet diye kadın var...:durdurun

kolay diğerleri kadındır. alide bir erkek ismi olduğuna göre ve soruda cinsiyette belirtilmemiş adamı öldüren erkektir

Geri