lazzuri53
"LazigoL"
evet arklar seriye devam
hepinize LaZ yemeklerini öğretecem
Not: Bu yemeği hazırlamamda,yani tarifini hazırlamamda schzoprenic kardeşimin katkısı büyüktür!
gelelim çorbamıza;
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Malzemeler
3 demet kara
lahana
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı
mısır unu
1 su bardağı haşlanmış
barbunya fasulye
Karabiber
Tuz
Su
Yapilis Tarifi
Lahana yapraklarını yıkanır, ince şeritler halinde doğranır. Şeritler uzunsa ikiye kesilir. Tencerede tereyağı eritilir. Lahanalar ilave edilerek yumuşayıncaya dek kavrulur. Lahanalar yumuşamaya başladığında salça eklenir. 1-2 dk. daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su, tuz ve karabiber konur. Mısır unu azar azar ve sürekli karıştırarak, ilave edilir. Barbunya fasulyesi de eklenip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınıp kaselere boşaltılır.
Afiyet olsun...
hepinize LaZ yemeklerini öğretecem
Not: Bu yemeği hazırlamamda,yani tarifini hazırlamamda schzoprenic kardeşimin katkısı büyüktür!
gelelim çorbamıza;

Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Malzemeler
3 demet kara
lahana
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı
mısır unu
1 su bardağı haşlanmış
barbunya fasulye
Karabiber
Tuz
Su
Yapilis Tarifi
Lahana yapraklarını yıkanır, ince şeritler halinde doğranır. Şeritler uzunsa ikiye kesilir. Tencerede tereyağı eritilir. Lahanalar ilave edilerek yumuşayıncaya dek kavrulur. Lahanalar yumuşamaya başladığında salça eklenir. 1-2 dk. daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su, tuz ve karabiber konur. Mısır unu azar azar ve sürekli karıştırarak, ilave edilir. Barbunya fasulyesi de eklenip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınıp kaselere boşaltılır.
Afiyet olsun...