!. KaraKalem CaLISmaları .! ( Kendime Ait Cizimler )

bunlar mükemmel aklıma titanic te leonardo di caprio nun karakalem çalışmaları geldi sen bence büyük bir sanatçısın bunları mutlaka değerlendirmeli ne biliym birilerine göstermelisin yolun açık olsun

ya bişi sorucam ikinci sıradaki karakalem çalışman sezen aksuya çok benziyo banamı öyle geliyor yoksa bilinçli bir tercih mi

öncelikle ellerine sağlık ve paylaşımın için teşekkürler
birkaç kişi de benim de gözlemlediğim ufak tefek ayrıntılar üzerinde eleştiri yapmış
en çok göze çarpanlar:
orantı sorunları; özellikle hayali figür çalışmalarında el, ayak oranları normalden büyük olmuş, bunu dışında çeşitli anatomik hatalar ve duruş hataları mevcut.
onun haricinde ise (bunu yazarken bir yandan bakamıyorum gerçi ama) koyu-açık dengesine, araştırma çizgilerine, ve daha özenli tarama yapmaya özen göstermelisin,

bu arada bakarak yaptığın çalışmalarda daha başarılı olduğunu ve hayalden yaptığın çalışmalarda bir miktar yetersiz kaldığını düşünürsek sana tavsiyem rahat edeceğin ebatta bir resim defteri alman (a4-a6 arası bir ebat [ben a6 hastasıyım]) ve her gün içine skeçler yapman, fotoğraflardan çalış. el, ayak ve figür resimlerini netten bulmak çok kolay, ilk olarak duruşları ve anatomiyi oturtmayı dene bu konuda rahatladığın zaman ise sanat tarihindeki ustaların desenlerinden kopya çalış ve çizgiyi, lekeyi, taramayı ve açık-koyu dengesini hangi oranlarda kullandıklarını araştır, her yıl bir öncekine göre kendini ne kadar aştığını görürsün,

öte yandan güzel sanatlara girmişsen zaten açıklarının çoğunu orada kapatırlar.

eğer paylaşmanın senin için sakıncası olmıyacaksa hangi bölümde olduğunu ve kaçıncı senen olduğunu da merak ettim (ama dediğim gibi fazla kişisel bulursan bunlara cevap verme ben şahsen kişisel bilgi paylaşmamayı tercih ederim nette)

umarım önerilerim işine yarar
çalışmalarının devamını bekleriz

bu işte

çok güzel çizimler yüz ve öpüsmeye hayran kaldım emeğine sağlık arkadaş

Gerçektende çok güzellermiş...Eline sağlık...Bende karakalemi çok severim çokta güzel çizerdim...Ama artık çizmeye çizmeye bu yeteneğimi kaybediyorum...

Ellerine Sağlık Dostum Güzel Çalışma

Paylasım GüzeL Eline SaqLIK ..

632812283647241052.jpg

bu resmini alttaki linkte bulunan şiirlerde kullandım. anlayış göstereceğini umuyorum resim için teşekkürler

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=192714

işlerin zevkli modeldenmi çalışıosn?

çok güzel. bende kendi çapımda yapıyorum bşiyler.
sen çok iyisin gördüğüm kadarıyla.
devam.. :)

Geri