Karakalem Suikastler ..

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B

karakalemsuikastler1.jpg

Brezilya'da yapılan Sao Paolo Sanat Bienali'ne damga vuran Gil Vicente'nin "Düşmanlar" başlıklı dünya liderlerine, "Abraham Lincoln'vari" suikast sahnelerini andıran eskizleri "hazmedebilme"yi ölçüyor.

karakalemsuikastler2.jpg

Aralarında Papa 16. Benedikt, ABD eski başkanı George W. Bush, İsrail eski başbakanı Ariel Şaron, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da bulunduğu önemli liderlerini resmeden Vicente, silahı tutan kişi olarak da kendisini resmediyor.

Üstelik kafasına silah doğrultulanlardan biri de Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva.

karakalemsuikastler3.jpg

Dünya liderlerini aciz durumda gösteren resimlerin Bienal kapsamında yer alması engellenmeye çalışıldıysa da düşünce özgürlüğü ve sanatın bağımsızlığı çerçevesinde bu çabalar şiddetle reddedildi.

karakalemsuikastler4.jpg

Bienal 29 Eylül'de sona erecek, ancak Gil Vicente'nin 2005 yılında yapmaya başladığı bu resimlerin tartışması ise sürecek.

karakalemsuikastler5.jpg

karakalemsuikastler6.jpg

karakalemsuikastler7.jpg

karakalemsuikastler8.jpg

karakalemsuikastler9.jpg

karakalemsuikastler10.jpg

karakalemsuikastler11.jpg

karakalemsuikastler12.jpg

karakalemsuikastler13.jpg

karakalemsuikastler14.jpg

özlemişiz hocam konularınızı..=)

harika çizimler..teşekkürler..

Teşekkurler , ama ben konuyu görmüştüm daha önce burada..ya bu bölumde yada ilginç resımlerde

Teşekkurler , ama ben konuyu görmüştüm daha önce burada..ya bu bölumde yada ilginç resımlerde

evet atakızı kent tarafından verilmiş; ama kültür sanat haberlerinde verilmiş modların ve haber editörlerinin konu açabildikleri bölümde. forumda her iki tarafta da var olan konular çok fazlasınya mevcut. : ) uyarın için teşekkür ederim. : )

Geri