'Karnı aç olan gelsin yesin'

icemen

New member
Reaction score
0
karni-ac-olan-gelsin-yesin.jpg

Dükkanın camına "Parası olmayan, aç olan gelsin yesin" yazısı asan kahvaltı ve kebap salonu işletmecisi Şener Göksu, fakir ve parası olmayanlara ücretsiz kahvaltı veriyor.
Kayseri'de 30 yıllık esnaf, 5 yıldır da Sahabiye Mahallesi Mete Caddesi üzerinde hizmet veren Almina Kahvaltı ve Kebap Salonu sahibi 50 yaşındaki Şener Göksu, işyerinin kapısına astığı "Parası olmayan, aç olan gelsin yesin" yazısının ilgi çektiğini söyledi.

İşyerinin çevresinde okullar bulunduğu için müşterilerinin çoğunluğunu öğrenciler olduğunu hatırlatan Şener Göksu, "Gözlemlediğim kadarıyla kahvaltı veya kebap almak için gelenlerin arasında yoksul olan, parası olmayan öğrenciler belli oluyor. Örneğin 3 öğrenci birlikte geliyor, 2'si yiyecek bir şeyler alıyor. Diğeri de sadece bakıyor veya 'Karnım tok' diyordu. Ancak halinden aç olduğu belli oluyordu. Ayrıca, çok sayıda vatandaşın da karnının aç olduğunu, parası olmadığı için yemek alamadığını farkettim. Fakirleri sevindirmek, öğrencilerin yüzlerini güldürmek için işyerime 'Parası olmayan, aç olan gelsin yesin' yazısı astım. Görenler şaşırıyor. Gelenler parası olmadığını söyleyemediği için 'Bu yazı gerçek mi, Şaka yapmıyorsunuz değil mi ? diye soruyor. Ben hallerini bildiğim için 'Şaka değil, gerçek, içeri geçin karnınızı doyurun' veya 'Ne isterseniKz vereyim' diyorum. Bal, kaymak, poğaça, simit, çorba, su böreği, çay, katmer veya döner, saç kebabı, dürüm veriyorum. Hiç bir ücret de istemiyorum. Niyetim tamamen, bir fakiri sevindirip karnını doyurmaktır. Günde en az 5 kişi geliyor" dedi. İşyerindeki kahvaltılıkların ve diğer yiyeceklerin fiyatları da 1 ile 5 TL arasında değişiyor.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• karni-ac-olan-gelsin-yesin.jpg
    karni-ac-olan-gelsin-yesin.jpg
    8.6 KB · Görüntüleme: 9,168
vallah helal olsun
bu zamanda

Helal Olsun Bu Adama Giderim Yakinda Yanina bi yemeğini yerim!!! Nerde Bu Devlet Nerde Bu Hükümet Zam Zam Zam Nereye kadar ? Öğrenci açliktan ölüyoo !!!

helal olsun sana senin gibi insan varmı bu devirde Allah senden razı olsun

walla helal olsun dai tutum seni süpersin..İnşallah holding sahiplerine örnek olursun ama nerde o domuslarda o vicdan....

aslan Gaysellim bee en yakın zamanda gidip yemeğini yiyeceğim tabi parayla

Kadir Has'ı anımsatırım. Kayseri de ki okulların ve spor tesislerini yaptırdı. Nur içinde yatsın.

Allah senden razı olsun be dayım

''komşusu açken , tok yatan bizden değildir''e bir nebze de olsun katkı yaptın ya
helal olsun sana ...

Allah seni ve senin gibilerin kazancını arttırsın cennetine kabul etsin

osmanlı zamanında ne kadar da sıradanmıs bu olaylar.
bir de şimdiki duruma bakın, hemen haber oluyorlar

süpersin be amcacım ya senin gibi insanlar kaldı mı bu devirde mükemmel ya.

Geri