Başkent'te 9 çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Şahin Öğüt'ün 2001 yılında yine aynı suçtan yargılanmasına neden olan genç kız, Vatan'a konuştu. Evlilik hazırlığında olan, bu nedenle de kimliğinin ortaya çıkmasını istemeyen mağdur, o dönem yaşadıklarını ve sonrasında başından geçenleri anlattı:
“Onun bu durumunu olaydan önce ne ben ne de diğer arkadaşlar hiç hissetmemiştik. Gayet normal davranıyordu. Olayın olduğu gün moralim bozuktu. Okula gittik, okulda yine öyle. Odaya girdiğimiz andan itibaren olaylar değişti. Bağırdı, çağırdı ve tecavüz olayı gerçekleşti. Ben kimseye sesimi duyuramadım. Dosyada, yani neredeyse, ‘Şahin'e biz tecavüz ettik' demeye getirilmiş. Dava dosyasında öyle şeyler yazılmış ki ‘biz sevgiliymişiz ‘ gibi. Orada yazılanlara bakılsa dersiniz sanki ben onunla evliymişim. O yüzden dava kapandı.
BİZİ KORKUTTU
Davada okul da müşteki sıfatıyla yer aldı. Biz o dönem bu kişinin tecavüzüne uğrayan okulda 5 kişiydik de benimle birlikte bir kişi ifade verdi. Çünkü bizi çok korkuttu. Seni öldürürüm, öldürttürürüm dedi. O yüzden de ben şu anda koruma talebinde bulundum. Öğüt, ben dava açtıktan sonra İstanbul'a yatay geçiş yaptı. Çok zor dönemler geçirdim. Son birkaç yıldır evlilik hazırlığı yapıyorum bu nedenle normalleşmeye başladım. Emniyete de bir yıl önce gidip olayı yeniden anlatabildim. Olayı yalnızca annem biliyordu, babam halen bilmiyor. Bir sene öncesinde takibata aldırdık ve bu olay çıktı ortaya.”
KaynaK