katmer

@Ræ

New member
Katılım
18 Mar 2008
Mesajlar
366
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
H€RY€RD€N
Malzemeler
e8tob7.jpg


dwe1kk.jpg



-Hamur İçin; 150 gr un-1 çay bardağı su-1 çay kaşığı tuz
-İç İçin; 2 yemek kaşığı şeker-2 yemek kaşığı çekilmiş Antep Fıstığı-100 gr süt kaymağı

Yapılışı

Hamur malzemeler birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yağıyla yağlanır ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazır duruma getirilmiştir. Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir, daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Açılan hamurun ortasına iç malzemesi konularak, tekrar dört köşesinden içe doğru katlanır, tavaya yerleştirilerek fırına sürülür. 10-15 dakika fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerine antep fıstığı serpiştirilerek,servise sunulur.

AFİYET OLSUN...
 
Açliktan ölmek üzereyken böyle seylere bakmak çok tehlikeli, sinirlerim bozuldu ya, agliycam simdi :(
Senin yüzünden birakicam isi gücü erken dönücem Türkiye'ye :)
saol tarif için artik dönünce bi ara yapicaz
 
siz bunu bol fıstıklı taş fırında gerçek ustanın yapmıs olduğunu yeyeceksiniz o zaman katmer in lezzeti ortaya çıkar..::)
 
Geri
Üst