kayıp 1 YTL yi bul para senin olsun :D

1ytl patrondadır veya patron yanlış hesap yapmıştır

kayıp paralar

arkadasım bu tür şaşırtmacalı sorular bu aralar cok türedi. eglence amaclı bir soru bu.
Asıl kayıp paralar lokantacı cıragının cebinde degil. başka ceplerde :durdurun

bunun farklı bır mantıgı vardı..sımdı tam hatırlayamıycam..fakat soru yazıldıgı sekıldedır ve 1 tl kayıptır..
sanırım alıs-verıs dengesıyle ılgılıydı?:goz:

çözerim soruyu alırım 1 liramı :D

bankacılık okuduğum için tam bizlik bi soru aslında

çözüm şöle olcak

tersten bakıcaz soruya yani; hesap eğer 25 lira ise ki öyle kişi başı ödenen para 8,33tür
1 lira da geri verdi garson 9,33 oldu
9,33*3=28 eder + 2 lira da indiragandi idi eder 30 lira

işte bu kadar ...

bu sorunun cevabı yok Matematikte bir acık bu
bu soru cok tartışıldı bir cözüme cıkılmıyor

ŤêΧâŠ;3431098' Alıntı:
lokanta parası 25 ytl
verilen para 30 ytl
çırağın cebe attığı 2 ytl
paylaşılan para 3 ytl
gelelim işleme verdiğiniz 30 ytl nin 2 ytlisi çırakda yani 30-2=28 eder..
size geri gelen para 28 ytl olduğuna göre ve 3 ytl paylaşıldığına göre; 28-3=25 buda hesabın kendisidir.. yani demem o ki ortada eksik 1 ytl yok sadece işlem doğru değil hepsi bu

sonuç bendede aynı..

1 Yıl Sonra Cevabı Veriyorum Doğru Yapanlar Var tabi biçok yolla yapılabilir en kolayı şu yanlışı görmekti o 27 YTL (Ki şimdi TL Oldu:) nin içinde zaten çırağın parası var yani işlem 27+2 değil 27-2 şeklinde yapılacak çoğu kişi bu sorunun çözümü olmadığını düşünüyor bunlarda keklenen tayfa işte :D çocuk oyuncağı kimisi zor zannedip uğraşmamış bile konu Kapatılabilir...

:durdurun :durdurun :durdurun

abi patronu kandırıyolar olay bu yani tr gerceği sahtekar çırak paraları attı cebe müşteriler 27 lira hesap ödüyo patron 25 aldım diyo çırak cebe 2 lira atıyo kafa karıştırmayalım kılasik hırsız modeli patronu kandırmışlar yani.

ya bırakın 1 tlyi ben bütün hachell üyesine yemek ısmarlarım yarın bendensiniz hepiniz:durdurun

Geri