kendiliğinden reset atma sorunu (donanımsal değil)

serhangenc

New member
Reaction score
0
slmlar..
bir reset atma sorunu da benden..
bilgisayarı açtığım zaman bir kaç saniye veya bir kaç dakika sonra reset atıyo..
sistem geri döünüşüm yaparken bile yarıda iken kend kendini resetledi..
biliyorum hemen akla güç bozukluğu ya da donanımsal bi sorun gelcek ama değil..
çünkü pardus çalışan cd ile bilgisayarı cd'den başlatıp sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlamaya çalıştım..bir saat kadar pardus ile kullandım ve hiç bir sorun çıkmadı..
ve yine biliyorum formatı bas diceksiniz ama son 6 ayda belki 6 kez format yedi makina..format atmadan bu soruna sebep olan belli başlı şeyler nelerdir??
şimdiden teşekkür ederim..

Fanları kontrol et arkadasım.Eger tozlanmıssa guzel bı temızle...

yorumun için teşekkürler ama
sorunun donanımsal olmadığını söylemiştim sanırım..
fanlar da donanıma giriyo öyle değil mi??..

bunu ya ramlerden yapar ya da arkdaşın dediği gibi fanlar yeteri kadar çalışmıyorsa yapar.. bunun dışında donanımsal çakışma var olabilir.. bence ramleri ve fanları bir kontrol et..

eger donanımsal deılse ben programdan olucanı sanmıorum.Cunkı daha once banada oldu.Islemcımın fanı tozlanmıs ve hava gıtmıyor.Pc sureklı resetlıodu.Servis geldı Fan ları temızledı.Hem sorun duzeldı hemde kasadan gelen fan ses lerı azaldı.

Arkadasım işlemci fanını bi degiştir büyük ihtimal sorun orda.. Bilgisayar ısınınca anakart yanmaması için kendini kapatır. Ondan dolayıdır senin sorun..

hmm..
peki donanımsal ise pardus ile çalıştırdığımda yine kapanması gerekmez miydi??
pardus'u cd'den başlatıp 1 saat süreyle kullandım ve hiç bir sorun çıkmadı..
ben de xp'den kıllandım..ya da herhangi bir virüsten..
işin garip tarafı tarama sonucunda da virüs bulgusu olmadı..

muhtemel virüs de olabilir ama bana hala fanlardan dolayımış gibi geliyor.. sen yine de bi açıp güzelce temizle fanı .. en azından bu seçeneği ortadan kaldırmış olursun.. daha sonra başka çözümler ararız.. ;)

Bu sorunun asıl nedeni windowsun kullandığı sistem dosyalarının kurulan yeni programlar tarafından değiştirilmiş olmasından kaynaklanıyor.
Ya sistem geri yükleme yap, ya da xp kurduğun cdyi taktıktan sonra başlat çalıştır sfc /scannow yaz.

Bir diğer tavsiyem xp ile birlikte vista kullanman birisi açmazsa diğerinde çalışabilirsin. Ben de 3 tane xp 3 tane vista 32 ve 64 bit yüklü. Kesin çözüm ise format attığın xp cdsini değiştir. Bende sık sık yaşadım reset olayını. Başka cdden xp kurunca düzeliyor.

arkadşım senin pardusla çalıştırman sadece power ı denemn demektir buda %100 donanımsal olduğunu kantlmaz birçok arkaş doğru diyo gereklli sorun ramden veya fandan olablir ama ram sorun olsaydı ekrana hiiç görüntü gelmezdi ramide eliyelim fanları kontrol et bi oda olmassa anakartın pilini çıkar bi iice sil ama elinle sil yani nötrlensin ondan sonra yerine tak umarım sorun gider sistemde bi sorun olduğunu söliyosun ama format attıktan sonra yine aynı sorunu verdiğini sölüyosun buda pardusten dah ne tbisorundur sistemde hata yok:D neyse sen bi dene umarım sorunun kalmaz...

bunun için sabahı beklemem gerekicek sanırım :)
ve şu an makina yarım saattir açık ve resetlemedi..
önceki yarım saat içerisinde ise 5 kez resetledi..
insanı deli ediyo bunnar..neyden şüphe etsem koftiden bişey oluyo..

acaip bı sorun.Bende yarım saatte 1 resetlıodu.

arkadşım senin pardusla çalıştırman sadece power ı denemn demektir buda %100 donanımsal olduğunu kantlmaz birçok arkaş doğru diyo gereklli sorun ramden veya fandan olablir ama ram sorun olsaydı ekrana hiiç görüntü gelmezdi ramide eliyelim fanları kontrol et bi oda olmassa anakartın pilini çıkar bi iice sil ama elinle sil yani nötrlensin ondan sonra yerine tak umarım sorun gider sistemde bi sorun olduğunu söliyosun ama format attıktan sonra yine aynı sorunu verdiğini sölüyosun buda pardusten dah ne tbisorundur sistemde hata yok:D neyse sen bi dene umarım sorunun kalmaz...

teşekkürler..
ramlerde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü sistem açılışındaki bipleme her zaman old gibi kısa ve tek sefer oluyo..onu geçtik..
formattan sonra yine aynı sorun olduğunu ise belirtmedim..aksine daha önceleri yine aynı sorun olmuştu..format sonrası düzeldi..zaten şimdi de bu sorunu format atmadan düzeltmenin yolunu arıyorum..

acaip bı sorun.Bende yarım saatte 1 resetlıodu.
keke ben de öyşe olsa..en azından sorunu bulmaya çalışırım..ama sorun nüksettiğinde bilgisayar açıldığı anda resetlediğ bile oluyor ki böyle bi durum kimsenin başına gelmez umarım..

işlemcinin üzerinde soğutucu toz var ondan bulup işlemcinin üzerine sigara yaprağı gibi ince sür düzelecek
bende vardı düzeldi bi dene

işlemci fanını ve soğutucuyu çıkarıp termal macun uyguladım..
soğutucu demiri ise iyice yıkayıp temizledim..
üst üste duran iki harddisk arasına, aradaki sıcak havayı kasa içine tahliye etmesi için minik bi fan yerleştirdim..
kasanın üst kısmında üst taraflarda oluşan sıcak havayı kasa dışına tahliye eden büyük fanı iyice bi temizledim..
kasanın alt tarafına ise harddisklerden oluşup kasa içine tahliye olan ve ekran kartından meydana gelen sıcak havayı kasa dışına tahliye eden büyük bir fan daha yerleştirdim..
şimdilik bir sorun yok..
umarım çıkmaz da..
ilginiz için teşekkürler..
yine sorun çıkarsa burdayım :goz:

virüs girmiş olabilir mi :melek :melek

Bu çevrimiçi çalışan bi programdan kaynaklanan bi hata olabilir ve sistem kendini korumak için restart durumuna geçebilir...

Şunu dene istersen...

Başlat --> Bilgisayarım Sağ Tıkla --> Yönet

Hizmetler Ve Uygulamalar --> Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) Sağ tıkla --> Özellikler

Birincil Hata: Eylem Yürütme
İkincil Hata: Eylem Yürütme
Sonraki Hata: Eylem Yürütme

Tamam

Bu kadar... Çoğu bilgisayarda denenmiş ve çözüm alınmıştır. Tamamen kendi bulduğum bir yöntemimdir, alıntı falan değil. Yani denenmiş bişeydir...

Resimli anlatım istersen...

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=293805

İşe yarayıp yaramadığını yazarsan sevinirim...

iyi forumlar...

Bu çevrimiçi çalışan bi programdan kaynaklanan bi hata olabilir ve sistem kendini korumak için restart durumuna geçebilir...

Şunu dene istersen...

Başlat --> Bilgisayarım Sağ Tıkla --> Yönet

Hizmetler Ve Uygulamalar --> Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) Sağ tıkla --> Özellikler

Tamam

Bu kadar... Çoğu bilgisayarda denenmiş ve çözüm alınmıştır. Tamamen kendi bulduğum bir yöntemimdir, alıntı falan değil. Yani denenmiş bişeydir...

Resimli anlatım istersen...

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=293805

İşe yarayıp yaramadığını yazarsan sevinirim...

iyi forumlar...

hmm..paylaşım gerçekten de çok iyiydi..
forumda arama yapmıştım ama rastlamadım nedense ya da gözden kaçırdım..
benim sorun yeni fan ekleme ve temizlik sonucunda ortadan kalktı sanıyorum..
çünkü 1 saat önce açtım ve hala restart atmadı..
ama yine de verdiğin bilgileri uyguladım..
olarak uyguladım..
teşekkürler ilgin için..

not:aslında verdiğin bilgileri uygulamayıp sorun tekrar ettiğinde uygulasam mı diye düşünüyorum..
hem istatistik bi veri olur..deney tarzında..:goz:

Geri