downloadci
New member
- Reaction score
- 0
bence bu olay solucan virüsünden oluyor. aynen böyle yapıyor. benimde başımda bu sorun. format atınca geçer ama format atmadan düzeltmeye çalışıyorum 
aynı sorun bendede olmuştu.pc de ne virüs bulabıldım,ne regıstry sorunu..sistemde tek yaptığım değişiklik airties kablosuz modemin cd sini yüklemekti..sistem geri yükleme yapsamda 5-6 saat kullanımdan sonra aynı seyi yapyodu..modem yazılımları böyle bir soruna neden olabilr mi acaba??
Sorun nekadar donanımsal değil desende donanımsal...
PC yi açtığında BIOS a gir orda "Hardware Monitor" bul ve işlemci ısına bak.
70 lerin üzerine çıkmışsa acilen o fanı sök temizle ve işlemci ile fan arasına sürülen silikonu eski silikonlu yerleri temizleyip baştan sür.
Pardusta reset atmamasına gelirsek bu demek oluyorki pardus işlemciyi fazla yoran bir işletim sistemi değil. Bendede CD den çalışan mini-PE diye bir işetim sistemi var aynı şey benimde başıma geldiğinde aynen seninki gibi bende mini-PE de reset sorunu yaşamıyordum. Eğer dediğim şeyleri uygulamana rağmen sorun düzelmez ise
ozaman ya power yada anakart la ilgili donanımsal bir çakışma var demektir.
Kolay gelsin...
serhangenc' Alıntı:işlemci fanını ve soğutucuyu çıkarıp termal macun uyguladım..
soğutucu demiri ise iyice yıkayıp temizledim..
üst üste duran iki harddisk arasına, aradaki sıcak havayı kasa içine tahliye etmesi için minik bi fan yerleştirdim..
kasanın üst kısmında üst taraflarda oluşan sıcak havayı kasa dışına tahliye eden büyük fanı iyice bi temizledim..
kasanın alt tarafına ise harddisklerden oluşup kasa içine tahliye olan ve ekran kartından meydana gelen sıcak havayı kasa dışına tahliye eden büyük bir fan daha yerleştirdim..
:saskin:saskinya kanka ramın yanmış olabilir mi???
ama sounşta yazılımı modemin kendisine yüklüyoruz bunun PC ile alakası olmamalı sanki..modem yazılımının bunla alakalı olabileceğini düşünmüyorum..
bahsettiğin işlemleri yaptım..
önceki mesajlarda da belirttim zaten..BKZ;
ama ondan sonra sorun tekrar etmeye devam etti ki bu da sorunun başka bişeyden kaynaklandığını gösterio..
ram'den olmadığına kesinlikle eminim çünkü sistem açılışında bipleme sesi normal..
güç kaynağından sanmıom çünkü yakın zamanda donanım güncellemesi yapmadım ki 5 yıldır aynı makine:goz:
geriye iki şüpheli kalıyo;
1)XP:vur
2)Anakart..:vur